Зеленски: Украинците да вземат инициативата във войната в свои ръце

Така краят й щял да зависи от украинските действия
18 яну 2024 09:03, Елка Василева
262
Зеленски: Украинците да вземат инициативата във войната в свои ръце
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова сънародниците си да вземат инициативата в свои ръце, за да решат хода на продължаващата вече близо 23 месеца война с Русия и да си осигурят подкрепа по целия свят, предаде Ройтерс.

Още по темата
Зеленски каза това в редовното си вечерно видеообръщение, след като се завърна от Световния икономически форум в Давос, където отправи апел към Запада да засили санкционния натиск върху Москва и да увеличи подкрепата си за Киев.

Няколко месеца след като украинската контраофанзива даде ограничени резултати, президентът на страната изрази увереност, че Вашингтон ще достави скоро помощта, която закъснява заради спорове в Конгреса.

Подкрепата, обещана от ЕС, също се бави, отбелязва Ройтерс.

"Украйна се нуждае от по-амбициозна и активна перспектива, за да може инициативата да е в нашата страна, а не във вражеската, и краят на войната да зависи от украинските действия", каза Зеленски. "Светът подкрепя тези, които имат определена перспектива. И това е фундаментална задача - да вземем инициативата, за да имаме възможност да станем по-силни", добави украинският президент.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ха, ха, ха, "ограничени резултати"? бе вие нормални ли се ?добре, грабвайте инициативата и към фронта, вземете и нашите ентусиасти Тагарев, Паси, Киро Ленин гнома, Шишо и Божанкина...
168
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 171Точно....тези изтърваха златен шанс да бъдат този буфер....получаваха евтини ресусрси от Русия газ и петрол...щяха да вземат парите на еврогейовете щяха да изкрънкат данъчни облекчения за техните стоки и пей сърце....преди 2014 само от транзитни таски на руски газ тияминдили са печелили по 7-8 млрд долара на година...газта която са получавали от Русия е била с 40% по ниска от пазарните цени....но фашизоидната шизофрения и коруцията не прощават...като не искаш мира на ти секира
167
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наркоманът пак е на свръх доза. Ми 2 години къде беше народът ти ве, наркоман? А, забравих! 10 милиона избягаха зад граница а други 500 000 укрраински мъже отидоха пушечно месо за братушките. Хайде мобилизирвай и останалите 500 000 и да те обеси народът ти накрая. Може и да те разстреля като румънците Чаушеску.
166
2
 
41
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 месеца
За кауза пердуто пари не се дават зелен.Там всичко приключи със започването.И децата ще ти кажат.Да не се бяхте врели мужду шамарите щяште да си останете една буферна мирна зона между Нато и Русия.Да не бяхте заличавали села със Руско говорящи щяхте и тези области да си оставите но сега кажете Тенк ю на Бадънчо и Щатите че ви надъхаха да Ви изравнят до земята.
165
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 168. Хората сипят омраза не върху Украйна, а върху uдuoтuте, които я водят към гибел.
164
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как човеците ще вземат инициатива, като войната я почнахте вие със задкулисни уговорки, стремежи за парички и бизнес с оръжия? Не е лесно човек да се бори с това
163
1
 
38
 
! Отговори
Смешник преди 4 месеца
Досега не са взели инициативата в свои ръце, сега ли ще вземат?Тоя да си вдига парцалите за Израел и да спре да избива славяните.
162
40
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всякакви мракобесни същества хвалят русия във форума и сипят омраза към Украйна.
161
1
 
39
 
! Отговори
Разбирам драмата на преди 4 месеца
Зеленски.От една страна е повярвал,че със зап.помощ ще гътне "колоса на глинени крака".От друга страна вижда,че само слабо го разклаща и то с цената на тотално срутване на Укр.Пълна безизходица.Дори да постигне някакъв приемлив(ама за руснаците)мир,плащането на зап.помощ и възстановяването на Укр. ще струват няколкостотин млрд длр,които няма от къде да вземе и ще плаща много десетилетия.Но Зел.живее в хипнотичен транс и продължава с разрухата(докато неговите се съзнаят и го премахнат).
160
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя пак не си е пил хапчетата ,те за това много украинци избягаха в ЕС от мобилизация и тук в България е пълно особенно по черноморието ,ходих скоро на Варна търсех адрес и няма кой да попитам на улицата за адреса ,на всеки метра украинци ,ужас благодарение на ПП ,а и съм говорил с тях ,питам го един ти защо не се сражаваш за родината ,а той не иска да умирам за сащ ,и те се осъзнаха че това е истина сащ води с Путин война на украинска територия )
159
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Министърът на френската отбрана Себастиян Лекорню тури точката: Контранастъплението на ВСУ се провали. Контранаступът се провали още миналата година, но карай.
158
24
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 месеца
Ко стана с ДНР и ЛНР? У моцквата направиха концерт за победата, и после - нема ги.
157
2
 
15
 
! Отговори
Виц от време на соца преди 4 месеца
Хванал Иванушка златната рибка и едно от трите му желания(за останалите нямам място) било да стане "Герой на СССР".И се озовал се в окопите пред Москва по време на IIсв.в. с две гранати в ръце,а срещу него идвали три немски танка.Зеленски сигурно е хванал златната жаба и подобно на руснака Иванушка от горния виц си пожелава Украйна да срази мечката.Жабата му обещава хиляди хай-марси,пейтриъти,танкове,самолети и пр.джепане,ама няма кой да ги кара,а и благородно е да обещаеш,еснафски да изпълниш.
156
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лапай дулото на пистолета и да се свършваш! Украйна губи всякак!!
155
1
 
23
 
! Отговори
когааааа ? преди 4 месеца
в последно време държат нрщо в ръце , но не е инициатива . По скоро некому дедо вия
154
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ей, украинци, вземете и го о бе се те този абсолютен не нор мал ник!!!!
153
2
 
24
 
! Отговори
Тагаренко преди 4 месеца
От утре свиквам батальон и тръгваме за Украйна, АЗ ЩЕ ГО ВОДЯ И ПЪРВИ ЩЕ СЕ ХВЪРЛЯ В БОЯААА!!!
152
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кога, кога я вземат, че сега са кръгом и пак наред!
151
1
 
19
 
! Отговори
С гол в ръка преди 4 месеца
И тоя като Чичу в моследните си моменти командва имагинерни армии и атаки..
150
2
 
26
 
! Отговори
taschunka witko преди 4 месеца
клоун

Спонсорирани публикации