Зеленски: Украинците да вземат инициативата във войната в свои ръце

Така краят й щял да зависи от украинските действия
18 яну 2024 09:03, Елка Василева
262
Зеленски: Украинците да вземат инициативата във войната в свои ръце
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова сънародниците си да вземат инициативата в свои ръце, за да решат хода на продължаващата вече близо 23 месеца война с Русия и да си осигурят подкрепа по целия свят, предаде Ройтерс.

Още по темата
Зеленски каза това в редовното си вечерно видеообръщение, след като се завърна от Световния икономически форум в Давос, където отправи апел към Запада да засили санкционния натиск върху Москва и да увеличи подкрепата си за Киев.

Няколко месеца след като украинската контраофанзива даде ограничени резултати, президентът на страната изрази увереност, че Вашингтон ще достави скоро помощта, която закъснява заради спорове в Конгреса.

Подкрепата, обещана от ЕС, също се бави, отбелязва Ройтерс.

"Украйна се нуждае от по-амбициозна и активна перспектива, за да може инициативата да е в нашата страна, а не във вражеската, и краят на войната да зависи от украинските действия", каза Зеленски. "Светът подкрепя тези, които имат определена перспектива. И това е фундаментална задача - да вземем инициативата, за да имаме възможност да станем по-силни", добави украинският президент.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най-много дс се вземат в ръце и да те оесят на майдана заедно с нацистката ти клика...
148
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Помните ли как Русия закъсваше от недостига на хора, оръжия, амониции и липса на морал преди година и половина и всеки момент щеше да се предаде? :):):)" - А ние биехме победоносно тъпана на пропагандата, защото бяхме богатите, изключителните, тарикатите, златният милиард. Щяхме да ги купим и да ги продадем, но ... Зе-удавникът призна: нашият свят няма достатъчно ресурси за война с Русия. Силите и средствата, ресурсите, волята са всичко, а доларите можеш да ползваш за тоалетни нужди.
147
2
 
22
 
! Отговори
кубанская столица преди 4 месеца
Зеленски призова .... да вземат... И всичко е в бъдещето время. Нека да мечтаят!
146
3
 
22
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 месеца
Зеленски,престани да говориш глупости ! До сега в ръцете на марсианците ли беше инициативата ?
145
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Независими западни експерти твърдят, че досега укроармията е загубила 500 000 бойци. Има данни, че укросите са загубили 400 хиляди убити и ранени. Но това не са всички загуби. Има бойци, които са починали от болести - тежки пневмонии, плеврити и др. Така че към тези четиристотин хиляди убити и ранени, трябва да се прибавят и 60-70 хиляди умрели или инвалидизирани от различни болести бойци. Ако войната продължи още една година, укрозагубите на бойци ще са още 250 хиляди души - сумарно 750 000 души.То няма да останат украинци.
144
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зе-удавникът призна: нашият свят няма достатъчно ресурси за война с Русия. Какво означава формулировката "нашият свят"? Означава 50 страни от групата "Рамщайн". Другите 150 за сега негласно подкрепят РФ и стискат палци за победата на Путин.
143
3
 
25
 
! Отговори
Аз съм ЗА преди 4 месеца
Урките да вземат инициативата в свои ръце! Като първа стъпка е да те обесят публично! "Оти ручахте жабетата?" - страшен е този въпрос и е без отговор за нормалния украинец!
142
2
 
7
 
! Отговори
Враца до гн.министър преди 4 месеца
Акъл те лъже
141
2
 
17
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 4 месеца
Покажи им как да го направят.Дай пример като вземеш един дървен автомата и една пробита каска и газ към Москва да биеш Путин.Ще те пребие с един карате удар
140
1
 
21
 
! Отговори
До министъра преди 4 месеца
Ти само заповядай и ще те изнасят от министерството с хеликоптер като Чаушеско
139
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Министър Тагарев /166/, Така си мислеха и бендеро-нацистите. Изпратиха военкоми да разбият вратата и да измъкнат пушечното месо, но то само отвори входната врата и гръмна в упор единият военком. Другият побягна като заек.
138
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
164 - Продължи коментара си и за развалените снаряди и мини, които създавали проблем при опит за изстрелване. Или със 2 думи "НЕГОДНО ЗА УПОТРЕБА".
137
2
 
29
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
Помните ли как Русия закъсваше от недостига на хора, оръжия, амониции и липса на морал преди година и половина и всеки момент щеше да се предаде? :):):) Къде сте сега драги коментатори?
136
1
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
60 френски наемника при Всевишния.... Скоро дано и 70 френски екипажа на Сезар пак там.
135
18
 
2
 
! Отговори
Министър Тагарев преди 4 месеца
Ще мреш та и песен ще пееш. Достатъчно е само да издам заповед. Не забравяйте, че Аз съм министър, а вие сте обикновени поданици. Ще правите каквото Ви наредя! И искам да съм съвсем ясен. Украйна ще победи в тази война. Обещал съм и съм поел ангажимент, че ако се поиска от нас то ние ще участваме активно на бойното поле с наши войски и техника. Аз решавам, а не вие!
134
3
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
ЕС ще променя закони да върне урките обратно. Урките могат да са сигурни, че няма да бъдат върнати само в държави като Беларус и Русия.
133
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изясни се интригата с българските БТР-и. Киевският режим ги искал даром, но нашите не били съгласни да ги транспортират за своя сметка и търсели вариант, плащането да бъде поето от страна на групата "Рамщайн". Тагаренко все още не е намерил по-шантав от себе си и БТР-ите и до днес са си у нас.
132
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми ходи и им покажи бе, лесно е от бункера, бъди като Атила, оди на първа линия .
131
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ВЪВ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ ИМА СТАТИЯ КАК СА ВЗЕЛИ ИНИЦИАТИВАТА. "ЦЬIГАНСКАЯ ВОЙСКА. МАРОДЕРЬI ВСУ, ОТСТУПАЯ, ТОННАМИ ВЬIВОЗЯТ БЬIТОВУЮ ТЕХНИКУ." А ВЪВ РОВНО ОТ ДОСТАВЕНИ ВЪВ МАГАЗИН НОВИ УРЕДИ,ВСИЧКО БИЛО ОКРАДЕНО ОТ "ВОЕННЬIХ ВСУ"
130
1
 
30
 
! Отговори
Това все едно преди 4 месеца
Това все едно Тагаренко да ми заповяда да ходя да мра за негов интерес. Е няма как да стане.

Спонсорирани публикации