Русия атакува Одеса с дронове, дрон удари руски завод

60 000 души от Донецка област трябва да бъдат евакуирани
165
Русия атакува Одеса с дронове, дрон удари руски завод
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 514 хиляди души живеят в момента в Донецка област, която сега е под контрола на украинското правителство, а над 60 хиляди от тях трябва да бъдат евакуирани, предаде Укринформ, позовавайки се на информация, представена от заместник-началника на регионалната военна администрация на Донецк Игор Бойко.

"В момента в областта живеят около 514 хиляди души. Не мога да кажа, че всички трябва да напуснат. Но преди всички трябва да се евакуират възрастните, пенсионерите, семействата с деца, хората с ограничена подвижност. Както и тези, живеещи на местата, които са най-близо до линията на фронта", каза Бойко.

Той настоя, че е необходима евакуация от териториите в северната част на областта, включващи градовете Лиман и Святогорск, района на Бахмут, Часов Яр, Торецк, а след това и района на Покровск, Авдеевка и Маринка, Очеретине, Новогродовка и Кураховка, както и Мирноград.

"Настояваме хората от тези населени места първи да се евакуират. В тези райони живеят над 60 хиляди души", каза заместник-ръководителят на областта.

От началото на пълномащабното нахлуване на Русия над 1,3 млн. души са били евакуирани от Донецка област, включително над 164 хиляди деца.

Поредна нощ Одеса бе атакувана с дронове

Поредна нощ Одеса бе атакувана с дронове. Сирените бяха задействани снощи към 22:30 ч. местно време. Областните власти съобщиха, че дронове летят към Затока край Белгоподднестровск.

Около 23:00 ч. в местните канали на "Телеграм" бе съобщено, че група  дронове наближават Одеса. Към 23:15 ч. в украинския черноморски град се чуха силни експлозии. Дронове летят откъм Черно море в посока на Одеса, Черноморски и Белгородднестровск.

Дрон удари голям стоманодобивен завод в Северна Русия

Дрон удари стоманодобивния завод "Северстал" в северния руски град Череповец снощи, разбивайки се близо до доменна пещ, съобщи губернаторът на Вологодска област Георги Филимонов в "Телеграм", предаде ДПА.

Засега няма данни за пострадали. Доменната пещ не е повредена и стоманодобивният завод продължава да работи нормално, добави той.

Според изявление на говорител на "Северстал" доменната пещ е била временно спряна преди удара за планов ремонт, съобщиха руски медии.

ДПА отбелязва, че няма данни дронът да е дошъл от Украйна, която се намира на около 900 км от град Череповец - ключов промишлен център в региона, известен главно с най-големия завод за производство на стомана в Русия./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: одесавойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
17
 
! Отговори
мдаа преди 2 месеца
Гледайте репортаж на СНН с човек от Часов Яр. Човекът казва, че дъщеря му е в Москва, сестра му в Калининград, а той чака да дойдат руснаците. ВСУ се криели зад цивилни и стреляли от техните апартаменти. Едва ли е руска пропаганда.
87
2
 
15
 
! Отговори
3 преди 2 месеца
населението все още поддържа приятелско отношение към Русия. Ако хората със собствено мнение не могат да бъдат накарани да млъкнат, тогава ще ги деморализират, като ги направят съпричастни в кръвопролитни войни.
86
2
 
12
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
създали собствено производство на дронове от нулата или ще сглобяват ръчно дронове от части от друг производител и ще ги доставят на ВСУ под собствената си марка. Както и да е, с голяма степен на вероятност новите БПЛА ще попаднат на територията на т.нар. Украйна още тази година. Украинският конфликт продължава да служи като средство за обогатяване на западните предприятия, които, без особено напрежение, разширяват пазара си. В същото време те създават впечатление, че антируските настроения все повече завладяват дори тези страни, където значителна част от
85
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Преди време българска фирма Hades Defence Systems обяви началото на масовото производство на дрон камикадзе по поръчка на украинска страна. Става дума за БЛА NEM-600, който е предназначен за унищожаване на бронирани цели. Според представители на Hades всички тестове вече са приключили и компанията е готова да започне производството на дронове през юни тази година. Също така, предполага се, NEM-600 ще се доставя не само на т.нар. Украйна, но също и "редица други потенциални клиенти". Hades Defence Systems е млада българска компания, създадена през 2021 г. Все още не е възможно да се каже със си
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като се лъже да е с мярка..
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Дрон удари голям стоманодобивен завод в Северна Русия. Дрон удари стоманодобивния завод "Северстал" в северния руски град Череповец снощи, разбивайки се близо до доменна пещ, съобщи губернаторът на Вологодска област Георги Филимонов в "Телеграм", предаде ДПА. Засега няма данни за пострадали. Доменната пещ не е повредена и стоманодобивният завод продължава да работи нормално, добави той." Иначе дрона е ударил завода???? Муахахахахахахахаахахаа.....Саше, къртиш от прооостотия, брат!
82
7
 
9
 
! Отговори
А К С И О М А преди 2 месеца
От Искъро по дълбоко и от русофила по-npocтo нема! Е па нема !
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До "Защо еврофилите не емигрират в тъпата им Европа" - защото 80% от Българите искат България да е в Европа, само ти и шепа необразовани хулигани искате да сте с външни тоалетни.
80
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До"Русия трябва да атакува украинските фашисти с още по-мощни бомби. Защо ги жали?" - не ги жали, толкова може. Скоро няма да има Русия във вида, който е сега.
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да се възползвувам от случая да поздравя сички русуфили с 8 март и догодина 2 февруари! ЧИСТИТУ!
78
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия трябва да атакува украинските фашисти с още по-мощни бомби. Защо ги жали?
77
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо еврофилите не емигрират в тъпата им Европа при мигрантите от Ирак и Афганистан, а мърсят държавата ни с НПО глупостите си?
76
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако в Европа ще потъват държави Германия ще бъде последната приятел ти върви в Беларус .
75
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хан Аспарух е избрал страхотен рай за нас реки планини море чернозем всичко имаме шепа *** съсипаха държавата ,руски Стандарт на живот олигарси и много бедни хора това е и в БГ не живеем като германците а като руснаците ,Русия е рака на дявола до каквото се докосне се руши подкрепяйте Русия .
74
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Беларус и Северна Корея са с по-висок стандарт от Германия в момента. Факт е, че немските заводи фалират, хората са на улицата. Живеете в измисления свят на евроатлантическата пропаганда!
73
6
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
До BG форумни мужици - Емигрирай в Канада, там размитат за тебе!
72
5
 
11
 
! Отговори
BG форумни мужици преди 2 месеца
Русия, Беларус, Иран и Северна Корея ... все топ държави с висок стандарт и високи заплати, към които хората от цял свят се блъскат да емигрират. Там можеш да кажеш каквото си искаш без да се страхуваш, че можеш да загубиш живота си. Вероятно за това, повечето от хората тук особено копейкаджиите и тези със жигосаните петолъчки по челата във форума ги боготворят.
71
6
 
4
 
! Отговори
Чилингиров преди 2 месеца
Нов световен ред или НАТО или Русия ,Русия направи партия с Иран китай Индия Северна Корея мисля че е стане една много хубава война .
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Честит 8 март на всички дами .
69
2
 
2
 
! Отговори
Чичо Пей преди 2 месеца
До Анонимен 87 - Много хубаво го е написал, но ако беше превземане на Одеса или Киев, тогава щеше да се разбира и асимилира правилно от тукашните прощъпулници, верни во крове на пост-съветския гном.