Русия атакува Одеса с дронове, дрон удари руски завод

60 000 души от Донецка област трябва да бъдат евакуирани
165
Русия атакува Одеса с дронове, дрон удари руски завод
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 514 хиляди души живеят в момента в Донецка област, която сега е под контрола на украинското правителство, а над 60 хиляди от тях трябва да бъдат евакуирани, предаде Укринформ, позовавайки се на информация, представена от заместник-началника на регионалната военна администрация на Донецк Игор Бойко.

"В момента в областта живеят около 514 хиляди души. Не мога да кажа, че всички трябва да напуснат. Но преди всички трябва да се евакуират възрастните, пенсионерите, семействата с деца, хората с ограничена подвижност. Както и тези, живеещи на местата, които са най-близо до линията на фронта", каза Бойко.

Той настоя, че е необходима евакуация от териториите в северната част на областта, включващи градовете Лиман и Святогорск, района на Бахмут, Часов Яр, Торецк, а след това и района на Покровск, Авдеевка и Маринка, Очеретине, Новогродовка и Кураховка, както и Мирноград.

"Настояваме хората от тези населени места първи да се евакуират. В тези райони живеят над 60 хиляди души", каза заместник-ръководителят на областта.

От началото на пълномащабното нахлуване на Русия над 1,3 млн. души са били евакуирани от Донецка област, включително над 164 хиляди деца.

Поредна нощ Одеса бе атакувана с дронове

Поредна нощ Одеса бе атакувана с дронове. Сирените бяха задействани снощи към 22:30 ч. местно време. Областните власти съобщиха, че дронове летят към Затока край Белгоподднестровск.

Около 23:00 ч. в местните канали на "Телеграм" бе съобщено, че група  дронове наближават Одеса. Към 23:15 ч. в украинския черноморски град се чуха силни експлозии. Дронове летят откъм Черно море в посока на Одеса, Черноморски и Белгородднестровск.

Дрон удари голям стоманодобивен завод в Северна Русия

Дрон удари стоманодобивния завод "Северстал" в северния руски град Череповец снощи, разбивайки се близо до доменна пещ, съобщи губернаторът на Вологодска област Георги Филимонов в "Телеграм", предаде ДПА.

Засега няма данни за пострадали. Доменната пещ не е повредена и стоманодобивният завод продължава да работи нормално, добави той.

Според изявление на говорител на "Северстал" доменната пещ е била временно спряна преди удара за планов ремонт, съобщиха руски медии.

ДПА отбелязва, че няма данни дронът да е дошъл от Украйна, която се намира на около 900 км от град Череповец - ключов промишлен център в региона, известен главно с най-големия завод за производство на стомана в Русия./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: одесавойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако се заслушате в Путин човек които дава пресконференция от 7 часа без да чете похвално,за много хора тази война е престъпление но този човек знае какво прави и го подържам .
67
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слушах изказване на Кадиров неговите главорези те имат мисия за залавянето на зеления ,нещо щял да го прави Кадиров но не казаха .
66
1
 
10
 
! Отговори
Е тоя нищо преди 2 месеца
не е направил така като чета. То и два дрона "удариха" Кремъл, но освен смяна на керемидите друго не се наложи.
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гаща плява ! тоя джурналист е завършил Харвардъ с Киро прос100то нищо неможе да му се разбере ко е написал уж дронове в Одеса посел някакви евакуации . Явно преди да пише е шмрънал ана-лно дрога
64
2
 
7
 
! Отговори
Борба и единство преди 2 месеца
На противоположностите. Зеленски сутрин рапортува, че Русия се бои много от НАТО-то, вечер докладва, че Русия ще нападне НАТО-то. Понякога променя реда, от сутрин-вечер към вечер, сутрин. Логиката реши:1. Ако Русия се бои от НАТО-то, то няма да го напада. 2. Ако Русия ще напада НАТО-то, то тя не се бои от него. Объркан съм.
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наистина много коментатори и в Русия и извън нея смятат, че е трябвало още в началото да се използва тактическо ядрено оръжие. Укрофашистите щяха да се ликвидират на место и щяха да се спасят животите на много руски момчета.
62
11
 
14
 
! Отговори
Освободителка преди 2 месеца
Русия е наша Освободителка, трябва да подкрепяме нея, а не фалиралата Украйна!
61
8
 
14
 
! Отговори
В Украйна преди 2 месеца
Събаряха паметниците на Червената армия. Сега Червената армия събаря събарячите. Каквото повикало, такова се обадило. Мислете жълтопаважници. Ако можете де. Насила хубост не става.
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стана интересно с тази война беше много скучно преди ,сега ми е интересно коя държава ще нападне Путин .
59
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слава Русия.
58
7
 
5
 
! Отговори
СССР преди 2 месеца
Сутришен мощен удар ядрен трябва да се нанесе в Киев да се прикачат ядрени глави на ракетите кинжал те нямат хващане , да се изчака 1 месец и всичко с багери да се изрине,след това да се направят атомни централи заводи за батерии всякакъв вид зарядни могат да я направят химическа площадка за ракети бомби батерии ще се вдигни икономиката .
57
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Удряйте здраво, руски братя, България изцяло ви подкрепя!
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оправихте Украйна Русия анализирахте всичко ракети дронове кинжали леопарди станахте военни експерти браво от луд по луд идва .
55
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
русофашистите бомбардират вече и собствените си заводи. Ужас!
54
3
 
8
 
! Отговори
Леля чичо преди 2 месеца
радвам се за шведите , от днес вече са в НАТО, месечната им такса ще е само около 1.2млрд *** пари, всеки трябва да цака за да може англосаксите да си правят войничките
53
5
 
4
 
! Отговори
И преди 2 месеца
До Факт Руснаците, като навлязат в западна Украйна, какво ще правят там? Сега изгледах едночасов клип в който руснаци разсъждават реално, какво очаква Русия при три варианта на приключване на конфликта/победа, загуба и замразяване/. Тук може да пишете, каквото си искате, но хората не са големи оптимисти!Разсъждаваха по въпроси от Путин и правителството, през икономиката на страната, та до социалните придобивки и живота на обикновените руснаци.
52
1
 
3
 
! Отговори
Кавармаков преди 2 месеца
Ами ако дрона е с ИИ мачка всичко и не признава .... хаххахахха
51
6
 
12
 
! Отговори
Те преди 2 месеца
Русия си знае работата,ударите им не са случайни и напразни.Те се научиха вече да бият техника и войници на НАТО.
50
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки ден чуваме едно и също Русия Украйна там да се трепят да не пипат Европа този зеления ще ни завлече в война един луд Путин +един наркоман ,цял свят направиха на луди , САЩ точно 3 часа и от Русия Украйна нищо няма да остане по добре САЩ да ги одари и двете държави .
49
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Час по скоро Русия трябва да освободи Одеса и да отреже държава 404 от Черно море .Това е най важното сега

Спонсорирани публикации