Русия атакува Одеса с дронове, дрон удари руски завод

60 000 души от Донецка област трябва да бъдат евакуирани
165
Русия атакува Одеса с дронове, дрон удари руски завод
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 514 хиляди души живеят в момента в Донецка област, която сега е под контрола на украинското правителство, а над 60 хиляди от тях трябва да бъдат евакуирани, предаде Укринформ, позовавайки се на информация, представена от заместник-началника на регионалната военна администрация на Донецк Игор Бойко.

"В момента в областта живеят около 514 хиляди души. Не мога да кажа, че всички трябва да напуснат. Но преди всички трябва да се евакуират възрастните, пенсионерите, семействата с деца, хората с ограничена подвижност. Както и тези, живеещи на местата, които са най-близо до линията на фронта", каза Бойко.

Той настоя, че е необходима евакуация от териториите в северната част на областта, включващи градовете Лиман и Святогорск, района на Бахмут, Часов Яр, Торецк, а след това и района на Покровск, Авдеевка и Маринка, Очеретине, Новогродовка и Кураховка, както и Мирноград.

"Настояваме хората от тези населени места първи да се евакуират. В тези райони живеят над 60 хиляди души", каза заместник-ръководителят на областта.

От началото на пълномащабното нахлуване на Русия над 1,3 млн. души са били евакуирани от Донецка област, включително над 164 хиляди деца.

Поредна нощ Одеса бе атакувана с дронове

Поредна нощ Одеса бе атакувана с дронове. Сирените бяха задействани снощи към 22:30 ч. местно време. Областните власти съобщиха, че дронове летят към Затока край Белгоподднестровск.

Около 23:00 ч. в местните канали на "Телеграм" бе съобщено, че група  дронове наближават Одеса. Към 23:15 ч. в украинския черноморски град се чуха силни експлозии. Дронове летят откъм Черно море в посока на Одеса, Черноморски и Белгородднестровск.

Дрон удари голям стоманодобивен завод в Северна Русия

Дрон удари стоманодобивния завод "Северстал" в северния руски град Череповец снощи, разбивайки се близо до доменна пещ, съобщи губернаторът на Вологодска област Георги Филимонов в "Телеграм", предаде ДПА.

Засега няма данни за пострадали. Доменната пещ не е повредена и стоманодобивният завод продължава да работи нормално, добави той.

Според изявление на говорител на "Северстал" доменната пещ е била временно спряна преди удара за планов ремонт, съобщиха руски медии.

ДПА отбелязва, че няма данни дронът да е дошъл от Украйна, която се намира на около 900 км от град Череповец - ключов промишлен център в региона, известен главно с най-големия завод за производство на стомана в Русия./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: одесавойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
2
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
Явно че РусишДонецка област да стане като Чернобил,,живо пиле да не престъпва повече там и сами си унищожават всичко живо там!!1
107
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 82-ОМБРАбе, доброволците от 82-ОМБР намериха ли пари да си купят бронебойни жилетки. Или обявата в нета е още валидна, ти прати ли пари в обявената сметка.
106
3
 
3
 
! Отговори
Коментар преди 2 месеца
Новините валят като процентите на Айко. Ако бобандирането в одеса що годе може да се провери, то незнам как би се проверило достоверно че на 900 км в северна русия дрон е ударил завод. Още по-малко пък че украйна има заслуга за това. Или трябва да се брои за 1:1?
105
5
 
3
 
! Отговори
Гадолиний преди 2 месеца
Въпрос с понижена трудност Кой Наполеон ? Едно или Три ? последния Взе Крим тан една Кримска Война 1854 с поредната руска капитулация
104
6
 
5
 
! Отговори
реалист преди 2 месеца
До Анонимен 114 а ти си спомни колко руски войници останаха на кутузов след Наполеон айде той след Беризина Стстъпи с 45 000 от 137 000 ама и от 185 000 общо рашки 9000 то и котузов умря от плеврит де още преди да стигне границата Дето се казва добре 4е го биха Немците при Лайпциг 4е без тях и питер като москва щеше да гори )))
103
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ква евакуация бе какви глупости е писал тоя джурналист неграмотен . Хоарата чакат с нетърпение Русия да ги освободи от укро-нацистите на наркомана Зеленски . Тоя джурналист Попов в Харвардъ ли е завършил заедно с Про100 Кирчо
102
8
 
10
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
Препълни се с руснаци,руснаци-еднокраци!
101
10
 
10
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
До 129 Оспокой топката Наполеон е минало-бешело. Този път до наследниците на Наполеон ще се бият и наследниците на Бисмарк,наследниците на Колуб,наследниците на Цезар...,а бе много и различни наследници! Окупаторите на въглен!
100
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
путин е масов убиец , русия е терористична държава
99
12
 
12
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Руските гробари станаха милионери.
98
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 82-ОМБР Успокой топката, спомни си за Наполеон, бий си една кока, пусни си Батько наш Бандера и си мечтай че петият райх най-сетне ще унищожи Русия и ще превземе света.
97
19
 
9
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
Феанция каза: Одеса през крив макарон! !Настъпят ли окупаторите към Киев или Одеса ще срещнат френски войски! Слава на Украйна! Смърт за окупаторите!
96
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Госпожо, местното население в Украйна отдавна чакат да ги освободят руснаците, не само това, но много от тези местни хора, десет години подред воюват срещу Киевската власт и Зеленски, хората се страхуват и от нацистите, дори Зеленски се страхува от тях, страхуват се от властите, от олигарсите, от мародерите, от бандитите и наркоманията, чак вътрешните им органи за крали, няма кой да ги защити от Киевската хунта, украинците извадиха късмет, че имат брат руснак, да им помогне!
95
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия не започва войни! Завършва ги!
94
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Иванчо, защо всички бягат на Запад? Иванчо веднага отговорил: За да разширяват ареала на ЛГБТ общностите, госпожо. Добре Иванчо, а има ли нови страни в този ареал? Отговорът пак бил моментален: Да госпожо, това са Швеция и Финландия. Браво Иванчо. Видяхте ли деца какъв евроатлантик си имаме в класа! Вземайте пример от него! Марийке ти ако не вземеш пример от Иванчо, ще си останеш в групичката на калпазаните, разбра ли? Да госпожо, казала Марийка, аз много обичам Иванчо и съм навсякъде с него. Браво Марийке! Видяхте ли деца, всички трябва да са като Марийка и Иванчо.
93
4
 
17
 
! Отговори
4 преди 2 месеца
Руските бойци се закрепиха на нови позиции западно от Вербовое. Страните си нанасят взаимни атаки - с помощта на артилерия и FPV дронове. В Работино се водят насрещни боеве, руските бойци държат центъра на селото. Херсонско н-ние. Зомбираната по натовски стандарт биомаса продължава да държи своя мини плацдарм в Кринки и да атакува позиции на ВС на РФ южно от Кринки. Зомбитата на киевската хунта попълват бригадите, понесли сериозни загуби, и трупа боеприпаси. Може би това е подготовка за последващи атаки в посока Херсон.
92
4
 
16
 
! Отговори
3 преди 2 месеца
югоизточната част на селото и се опитват да продължат напред. Руската авиация работи активно по позициите на зомбакнацистишените - хвърля авиобомби ФАБ-500 и ФАБ-1500 с УМПК. Малко по на юг зомбитата на киевският наркокартел поема инициативата - контраатакува в района на Георгиевка и Победа. Н-ние Гуляй-Поле. В района на дачите, където сравнително наскоро руските бойци успяха да напреднат, се водят бойни действия. По-нататъшното напредване на ВС на РФ се усложнява от минирането на района. Н-ние Запорожие. През последните 24 часа без напредък и за двете страни.
91
7
 
5
 
! Отговори
Лема преди 2 месеца
До Аз - Сто пъти по-добре безработен и здрав в Канада, нежели работещ и болен в Рассия или Северна Куррея.
90
5
 
16
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Руските бойци консолидират позициите си, а атаките през изминалото денонощие не донесоха нови успехи. Авдеевско н-ние. Зомбираната по натовски стандарт биомаса водят контраатаки в района на Бердичи, Орловка и Тоненькое. Те обръщат специално внимание на Бердичи, който е на северния фланг на Авдеевското н-ние. Зомбитата на киевската хунта хвърлят в бой по-обучени сили в този сектор, както и западна техника, включително американски танкове Abrams и бойни машини на пехотата Bradley. Донецко н-ние. ВС на РФ продължават щурмовите действия в района на Красногоровка. В момента те са се закрепили в юго
89
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинският фашизоид ​​Юрий Слепченко беше убит в резултат на вчерашната ракетна атака на пристанището на Одеса. По-рано беше съобщено, че ВС на РФ са нанесли високоточен удар по хангар в Одеса, в който се е извършвала подготовка за бойно използване на безпилотни катери на киевският наркокартел. Целта на удара е постигната, обектът е поразен.

Спонсорирани публикации