Русия атакува Одеса с дронове, дрон удари руски завод

60 000 души от Донецка област трябва да бъдат евакуирани
165
Русия атакува Одеса с дронове, дрон удари руски завод
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 514 хиляди души живеят в момента в Донецка област, която сега е под контрола на украинското правителство, а над 60 хиляди от тях трябва да бъдат евакуирани, предаде Укринформ, позовавайки се на информация, представена от заместник-началника на регионалната военна администрация на Донецк Игор Бойко.

"В момента в областта живеят около 514 хиляди души. Не мога да кажа, че всички трябва да напуснат. Но преди всички трябва да се евакуират възрастните, пенсионерите, семействата с деца, хората с ограничена подвижност. Както и тези, живеещи на местата, които са най-близо до линията на фронта", каза Бойко.

Той настоя, че е необходима евакуация от териториите в северната част на областта, включващи градовете Лиман и Святогорск, района на Бахмут, Часов Яр, Торецк, а след това и района на Покровск, Авдеевка и Маринка, Очеретине, Новогродовка и Кураховка, както и Мирноград.

"Настояваме хората от тези населени места първи да се евакуират. В тези райони живеят над 60 хиляди души", каза заместник-ръководителят на областта.

От началото на пълномащабното нахлуване на Русия над 1,3 млн. души са били евакуирани от Донецка област, включително над 164 хиляди деца.

Поредна нощ Одеса бе атакувана с дронове

Поредна нощ Одеса бе атакувана с дронове. Сирените бяха задействани снощи към 22:30 ч. местно време. Областните власти съобщиха, че дронове летят към Затока край Белгоподднестровск.

Около 23:00 ч. в местните канали на "Телеграм" бе съобщено, че група  дронове наближават Одеса. Към 23:15 ч. в украинския черноморски град се чуха силни експлозии. Дронове летят откъм Черно море в посока на Одеса, Черноморски и Белгородднестровск.

Дрон удари голям стоманодобивен завод в Северна Русия

Дрон удари стоманодобивния завод "Северстал" в северния руски град Череповец снощи, разбивайки се близо до доменна пещ, съобщи губернаторът на Вологодска област Георги Филимонов в "Телеграм", предаде ДПА.

Засега няма данни за пострадали. Доменната пещ не е повредена и стоманодобивният завод продължава да работи нормално, добави той.

Според изявление на говорител на "Северстал" доменната пещ е била временно спряна преди удара за планов ремонт, съобщиха руски медии.

ДПА отбелязва, че няма данни дронът да е дошъл от Украйна, която се намира на около 900 км от град Череповец - ключов промишлен център в региона, известен главно с най-големия завод за производство на стомана в Русия./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: одесаВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
7
 
10
 
! Отговори
Дядо Кънчо преди 2 месеца
Европа трябва да бъде от командването на господин Лукашенко , господин Кадиров,Ким Чанк , трябва да бъдат под ръководството на уважавания президент Владимир Владимирович Путин,да се забранят гей парадите нощен режим чалгата да се забрани дълги коси отрязани Европа заприлича на една голяма *** , няма раждаемост в БГ , с две думи да се върне комунизма .
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 63 Фют И как стана богат с писане на украински простотии от 6 сутринта ли ,е клоуните като теб са толкова прозрачни,а се мислят за Голямата работа
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Фют И къде го виждаш ,бе тролей или такава е опорката,за да си пробуташ тук украинската простотия,ама ривеш за урколандия
45
5
 
13
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Когато Руснаците навлязат в Западна Украйна тогава,украинците ще се стреснат и събудят за тях хората в изтока не са Украинци.
44
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 60 Фют А не теб трябва някой да ти подари очила и акъл да ти налее,защото не си разбрал, че тук не е Урколандия
43
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Белите са в Украйна, Беларус, Балтика. За това Психото се напъва като гладен на cpaнe да асвабаждава :))))))))))))) В Блатная 70% дръпнати очи диваци.
42
8
 
4
 
! Отговори
Фют преди 2 месеца
До 58. Спешно трябва да ти подаря Буквар. А и днес нали имаш празник :)))
41
9
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Тези села,градове и области скоро ще бъдат освободени от руската армия.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 55 Е ти що не ходи като хората ти даваха адреси или си герой само тук
39
9
 
16
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Одеса е Руска и такава ще остане.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До.53 Е явно ти си ходил там и си ги броил та знаеш от опит колко са То си личи ,че те влекат.
37
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 49. Ела и ще разбереш. Ама си вземи и вазелинче с теб :)))
36
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хората не искат да се евакуират , искат да бъдат спасени от руската армия. Вижте клиповете в тик ток и телеграм с цивилни след освобождението на Авдеевка.
35
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че то в русия, колко нощни клубчета има за двуполови, броил ли си ги?
34
15
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Сибирските диваци ще съсипят черноморската перла Одеса,както вече разрушиха красивия Мариупол.Дай му на руснака да руши.Друго не може.
33
8
 
9
 
! Отговори
Дефиниция преди 2 месеца
РУСИЯ Е ВОЕНЕН ЗАВОД, В КОЙТО БАЧКАТ ГЛАДНИ ЗOMБИТА! ### Е по добре не можах да го обясна!
32
8
 
5
 
! Отговори
Ельоменат преди 2 месеца
Успяха ли руските *** да убият още някое българско семейство там?
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Фют Е вие третополовите ги разбирате много тия работи.На 8-март сега ,какво си мъж или жена или до обяд си едното,а после другото
30
6
 
2
 
! Отговори
Вижте МВР преди 2 месеца
Трепят масово Българи чрез ромски банди създадени от МВР в цялата провинция!Плащат на роми за да убиват зверски Българи !
29
7
 
5
 
! Отговори
Public enemies преди 2 месеца
Защо Путин не анексира набързо Латвия, Литва, Финландия, защо нападна Украйна ? Ако си отговорите на този въпрос ще си обясните защо няма да тръгне да се занимава с Молдова или България.

Спонсорирани публикации