Париж ще достави на Украйна "стотици" бронирани машини и ракети "Астер"

Те са част от нов пакет от помощи за Киев
31 мар 2024 10:47, Красимир Ангелов
304
Париж ще достави на Украйна "стотици" бронирани машини и ракети "Астер"
Снимка: БГНЕС

Франция ще достави на Украйна "стотици" стари, но "все още функционални" бронирани машини и ракети "Астер" като част от нов пакет от помощи за Киев във войната му срещу Русия, съобщи министърът на въоръжените сили на страната Себастиан Льокорню, цитиран от Франс прес.

"За да удържи такава голяма фронтова линия, украинската армия се нуждае например от нашите бронетранспортьори, това е абсолютно ключово за мобилността на войските", обяснява министърът в интервю за в. "Трибюн", La Tribune, публикувано снощи.

"В големи количества, това старо оборудване, което все още е в изправност, ще бъде от пряка полза за Украйна. Можем да говорим за стотици до 2024 г. и началото на 2025 г.", допълни той.

Известните френски бронетранспортьори ВАБ (VAB), които са на повече от 40 години, се заменят във френската армия с бронирани машини от ново поколение "Грифон".

В отговор на настойчивите искания на Киев за укрепване на способностите му за противовъздушна отбрана Париж ще "деблокира и нова партида ракети Астер 30" за системата САМП/Т МАМБА, еквивалент на американската "Пейтриът".

Франция разработва с ускорени темпове и дронове, които ще бъдат доставени на украинците това лято, добави министърът, цитиран от БТА.

Льокорню посочи, че не изключва възможността да се прибегне до реквизиции или да се изиска от производителите да дадат приоритет на военните пред гражданските нужди, за да се ускори производството. Париж настоява френската отбранителна промишленост да произвежда повече и по-бързо, за да отговори на нуждите на въоръжените сили на страната и да гарантира дългосрочната подкрепа за Украйна.

"Европейският производител на ракети МБДА ни дължи бързи доставки. Този петък бяха публикувани указите за полицейските правомощия на министъра на въоръжените сили по отношение на задълженията за запаси, приоритизирането на договорите и дори реквизицията", припомни министърът.

"Поисках от Френската агенция за отбранителни поръчки да представи предложения за прилагането на тези мерки за ускоряване на производството на ракети "Астер", отбеляза още той, като подчерта, че ще настоява на натрупването на достатъчни запаси от боеприпаси.

Министърът припомни, че освен за Украйна, Франция се нуждае от ракетите и за борба с нападенията на бунтовниците хуси в Червено море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
4
 
7
 
! Отговори
Голям бъркоч преди 1 месец
е в главите на кЮСпейките. Затова не биват да бъдат вземани сериозно. Ползвам си ги за виц.
178
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 192 Точно така! Затова НАТО, ЕС и САЩ нямат шанс срещу Русия.
177
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквито и глупости да се говорят, Русия не може да нападне Източна Европа или НАТО! Пикливата им армия се видя 2 години в Украйна! Нищо не стават , само имперски сънища! Бухахаха...
176
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Тръмп ще бъде спасението ви" - Ако Тръмп беше нещо добро за САЩ, нямаше руснаците и русофилите да го подкрепят.
175
5
 
9
 
! Отговори
До 179 Иванушка преди 1 месец
Нормалните хора не бягат. Те си стоят по държавите и ходят по света единствено на екскурзия, за да видят чуждите култури. Бягат нещааастни хора като теб, които никога и некъде не могат да се реализират. За теб е по-добре да береш ягоди, защото си некадърен да се развиеш в родината ти. Нака че, аз както в Русия нама да избягам и в САЩ няма да го направя или където и да е. Веж, бих посрещнал руснаците с добре дошли.
174
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До генния тест Не си в час. Генен тест се прави с кръвна проба. Не си виновен, че не знаеш. Нали си копейка. Това, за което говориш, се нарича антропогенен тест, не е сигурен при съвременната мешавица и се ползва само за определяне на доминанти в расата. Копейка си, простено ти е.
173
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много демократично го дават франсетата - ще реквизират, демек насила ще изземват, продукция. Май се обръщат към методите на тоталитаризма, какъвто го има в Северна Корея например.
172
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофоби, не се надявайте, че като сте членове на някоя ЛГБТ общност моГилизацията на Зеленски и бандата му, на Байдън и шайката му и на Урсула и вертепа й, ще ви подмине и ще се оттървете. Първи ще бъдете вие за да сте пример за нас останалите, да знаем накъде да хващаме пътя за да се спасим от Зеленски и бандата му, Байдън и шайката му и Урсула и вертепа й.
171
8
 
3
 
! Отговори
Агенти преди 1 месец
Платените Руски агенти се скъсват да обясняват как трябва и последното Урки да изчезне. И последното дете да бъде убито, разселено, направено на Руски еничари.
170
4
 
0
 
! Отговори
До генния тест преди 1 месец
Да не извадиш и линията за носове и таблицата с цвят на очи/коса?!? Ама че антрополог се извъдил....
169
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофоби, когато и последното укри изчезне от лицето на земята, ще трябва вие да ходите да спасявате ЕС, НАТО и САЩ, Зеленски и бандата му, Байдън и шайката му и Урсула и вертепа й. Тръмп ще бъде спасението ви. Колкото и парадоксално и да е, молете се той да спечели изборите, за да останете поне живи и да копате газ, петрол и въглища по безкрайната канадска пустош и Аляска. Хахахахахаха.
168
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ясно че харесвам Франция пред този азиатски свинарник Русия! Въпроса е дали демократичните и свободни общества ще могат да се защитят срещу наглата имперска инвазия на простаците?
167
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понеже се развиха много добре нещата с предните пакети помощи пратени на укритата, та за това ще им пратим още. Хахахах. Целите се постигат: бой до последното укри, да изчезне тая измислена нация от лицето на земята! Ако остане територия да поразширим Полша, Унгария и Румъния - добре! Ако не - здраве да е...
166
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иванушка, защо никой не бяга на изток? Ами защото там е диктатура, глад и мизерия, другарко. Но нали кАпейките викат, че там бил рая? Е да, ама го викат за да им дадат по някой сандвич от пасьолството иначе ни една кАпейка не е отишла там реално. Браво иванушка, всички кАпейки сте като Иванушка глу пака от несучайната приказка на колхозниците.
165
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иванчо, защо всички бягат на Запад? Иванчо веднага отговорил: За да разширяват ареала на ЛГБТ общностите, госпожо. Добре Иванчо, а има ли нови страни в този ареал? Отговорът пак бил моментален: Да госпожо, това са Швеция и Финландия. Браво Иванчо. Видяхте ли деца какъв евроатлантик си имаме в класа! Вземайте пример от него! Марийке ти ако не вземеш пример от Иванчо, ще си останеш в групичката на калпазаните, разбра ли? Да госпожо, казала Марийка, аз много обичам Иванчо и съм навсякъде с него. Браво Марийке! Видяхте ли деца, всички трябва да са като Марийка и Иванчо.
164
3
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен170боби пиянката, както го наричаха руснаците се усети че нещата в дългосрочен план отиват на зле и напраи я мухожук, като остаи тукашния аналог на прависти от аонсу и инжинери от русенския да карат влака.
163
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денег нет и не будет! Господа калхозници! Если убиют 500 тисячь, есть другие, которие тоже убият! Нет человек, нет проблем!
162
3
 
6
 
! Отговори
СВОБОДОМИСЛЕЩ преди 1 месец
Ние, свободомислещите подкрепяме помощта на братска Франция и заклеймяваме убийствата на свободомислещи от руската xyнта в Украйна и Русия! СЛАВА УКРАИНЕ!
161
2
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
странното усещане, че великите държави си подават топката, русофилите рипат като гопник за пвц бира, а шиизич си създава офтопици да си води дискусии със себе си.
160
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски е демон, който ще бъде върнат обратно в ада!

Спонсорирани публикации