Зеленски: Украйна може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети

Това ще стане, ако Русия продължи атаките си със същата интензивност
298
Зеленски: Украйна може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски каза в излъчено днес телевизионно интервю, че страната му може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети, ако Русия продължи атаките си със същата интензивност, предаде Ройтерс.

"Ако продължат да атакуват Украйна всеки ден така както го правят през последния месец, може да изчерпим запасите си от ракети, и партньорите ни го знаят", посочи украинският лидер. Той допълни, че Украйна не разполага с достатъчно артилерийски снаряди, за да премине в контраофанзива.

Зеленски каза, че Украйна сега разполага с достатъчно запаси от отбранителни оръжия, за да може да избира какво да защитава, но се нуждае от 25 системи "Пейтриът", за да покрие изцяло територията на страната.

Украинският президент изрази увереност, че американският Конгрес ще гласува пакета от военна помощ за Украйна и допълни, че Киев ще се съгласи на всеки един вариант, дори помощта да дойде под формата на заем.

Зеленски посочи, че по данни на украинското разузнаване Москва готви нова мобилизация на още 300 000 войници на 1 юни и предупреди, че периодът на обучение на мобилизираните в Русия е много кратък.

Украинският президент коментира и идеята на френския си колега Еманюел Макрон за изпращане на френски войници в Украйна, посочва агенция УНИАН. По думите на Зеленски, ако тези войници обучават украинските бойци в Украйна, това ще бъде доста по-бързо, отколкото да се изпращат украински военнослужещи за обучение в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от Миш-маш
Лесен трик за белене на картофи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
7
 
! Отговори
Противен чифут преди 3 седмици
така си ни писнал че когато Путин те обеси ще празнуваме !!!
251
0
 
3
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 3 седмици
И ко праим сега?
250
0
 
8
 
! Отговори
мумията джо преди 3 седмици
Светът остана на двама - единият наркоман клоун , другият изкуфял наркоман . На тоя дозата са му увеличили , --- от погледа му се личи ---- докато на оня бяха му дали повече отколкото трябва , от нормата му наскоро беше форсиран викаше , заканваше се и крещеше защото го форсирали много, а не трябва иначе Джо може да отиде и на оня свят .
249
1
 
2
 
! Отговори
мето преди 3 седмици
Голям праз!Днес,войната в Усраина е първа,България е на второ място в сайта ви! Трета година мислим и работим за мащабните,богати и алчни фашисти там!ТАМ ПРЕДСТОИ И МОБИЛИЗАЦИЯ ОТ 18 ДО 60 ГОДИНИ.ПОМОГНЕТЕ ИМ!
248
0
 
8
 
! Отговори
вгз преди 3 седмици
САЩ си оправиха производствените мощности и сега нямат проблем. Кафявски пък свикна други да му плащат сметката, докато той дава интервюта. И сега е тегаво...
247
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами тогава друсалка мажи се обилно с вазелин и отивай да целуваш ръка на Путин,дано те пощади,макар че за такъв масов убиец пощада не би трябвало да има
246
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
боли ме фара,хохълите по-скоро ще изчерпят запасите на ес и сащ,те техни запаси никога са нямали.И са некадърни да си произведат.Поредните ***,свикнали да живеят наготово за сметка на другите,но тоя път Путин ще ги излекува от лудоста им
245
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
E айде де, от три месеца ги изчерпвате и все имате
244
0
 
4
 
! Отговори
Сър Стенли преди 3 седмици
Или кой цар, като отива на война срещу друг цар, не ще седне първо да се съветва, може ли с десет хиляди да стои против този, който иде срещу него с двадесет хиляди?Иначе, докато другият е още далеч, изпраща посланици да искат условия за мир.Исус Христос (евангелието на Лука)Е видях един такъв надрусан ***...
243
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна може да изчерпи не само сноите запаси, но и тези на целият ЕС и нато.
242
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вей белия байрак
241
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Свършвали им ракетите, ами произведете си, нали знаете как : Взимате една тоалетна чиния, монтирате към нея чип от пералня и стреляте ! Какво толкова трудно има?
240
0
 
19
 
! Отговори
Ха ха преди 3 седмици
Ами как няма да ги "изчерпи" . Подлите руснаци отмъкнаха всички хубави чипове от перални и микровълнови печки.... и така блокираха украинското производство на ракети. Ееееей, лоши са тия руснаци. Сега те имат ракети а Украйна трябва да се моли на Запада. Лош, лош, лош Путин.
239
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеленски няма за какво да се срамува , срамът е за Запада .
238
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И тоя не уцели на натовци , както ние пък , на русофОБИ !
237
0
 
10
 
! Отговори
Исо Хазара преди 3 седмици
Аве, Чи Фут, нямаш ли чувство за мярка, срама? - Ква "демокраДция", кви 5 гривни, след като покрайнинския народ мре и се изселва? ...
236
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя до кога смята да тероризира народа на Украйна ?
235
0
 
21
 
! Отговори
Самарин преди 3 седмици
Този клоун,този ***,ще бъде обесен от своя народ,който хвърли във войната.Просяк,който иска орэжие,долари,евро,пълни си личната банк. сметка, а патриотите да умират за Украйна.Девет милиона украински скакалци,пръснати по света,смучат от благата на държавите където са се натресли.
234
0
 
14
 
! Отговори
... преди 3 седмици
Нали руснаците правят ракети с чипове от перални. Еми и вие се научете как става тая работа.
233
0
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
Според мен Зеленски унижава украинската атмия и украинската армия няма да му го прости. Как може да каже, че френски вое ни ще обучават украинци? Военни с 0 часа бойни действия да обучават хора с над 2 години опит за оцеляване на фронта? Зеленски, риташ си здравната книжка, пич. По-добре *** си виж именията.

Спонсорирани публикации