Зеленски: Украйна може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети

Това ще стане, ако Русия продължи атаките си със същата интензивност
298
Зеленски: Украйна може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски каза в излъчено днес телевизионно интервю, че страната му може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети, ако Русия продължи атаките си със същата интензивност, предаде Ройтерс.

"Ако продължат да атакуват Украйна всеки ден така както го правят през последния месец, може да изчерпим запасите си от ракети, и партньорите ни го знаят", посочи украинският лидер. Той допълни, че Украйна не разполага с достатъчно артилерийски снаряди, за да премине в контраофанзива.

Зеленски каза, че Украйна сега разполага с достатъчно запаси от отбранителни оръжия, за да може да избира какво да защитава, но се нуждае от 25 системи "Пейтриът", за да покрие изцяло територията на страната.

Украинският президент изрази увереност, че американският Конгрес ще гласува пакета от военна помощ за Украйна и допълни, че Киев ще се съгласи на всеки един вариант, дори помощта да дойде под формата на заем.

Зеленски посочи, че по данни на украинското разузнаване Москва готви нова мобилизация на още 300 000 войници на 1 юни и предупреди, че периодът на обучение на мобилизираните в Русия е много кратък.

Украинският президент коментира и идеята на френския си колега Еманюел Макрон за изпращане на френски войници в Украйна, посочва агенция УНИАН. По думите на Зеленски, ако тези войници обучават украинските бойци в Украйна, това ще бъде доста по-бързо, отколкото да се изпращат украински военнослужещи за обучение в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
10
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 1 месец
колкото по-бързо ги изчерпи, толкова по-бързо ще спре смъртта на хората, населяващи руските украйнини! Дано е скоро, че този невменяем шмъркач пропиля цяла държава...
230
0
 
10
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
При положение, че целият ес + фащ ( фабриката за убийства) изсипват всичко в уср , плюс едни млрд, защо така свърши?
229
0
 
19
 
! Отговори
Хмм... преди 1 месец
Ами тогава е крайно време да капитулираш бре зелен!
228
9
 
11
 
! Отговори
Всъщност... преди 1 месец
САЩ още в началото на войната си го казаха ясно и точно. Тази война е война за изтощаване на руската икономика за да се предизвика недоволство в страната и да се свали от власт неудобния за Запада Путин... Войната ще продължи до последния украинец. А САЩ и Запада ще снабдяват Украйна само с толкова колкото е необходимо да не се спират военните действия. Колко украинеца или руснака от простолюдието ще загинат-няма значение. Важното е руската икономика да бъде срината. Плана върви успешно за сега.
227
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чичо сам ще помага, факела на войната в Украйна да не загасва.
226
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Коментара под мен е на унижен евролибераст. Путин ви го сложи на еврозелките
225
19
 
1
 
! Отговори
Страшно е преди 1 месец
Да нападнеш държава 25 пъти по-малка по територия и да те смелят от бой. Десет години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. Флагмана по дъното да лази. 164 страни арест да ти обявят за отвличане на деца. Киев за три дни да взимаш трета година. Еритрея основен партньор да ти бъде.Една рубла на стинка да стане! Страшно е!
224
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
вие ли избомбихте Запор.атомна централа
223
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Огън Зелчо,служба не остана!Догодина по туй време всичко свършва.
222
0
 
11
 
! Отговори
Още ли го дондуркате преди 1 месец
този! От вчера, нямали други новини?
221
8
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Още ли си говориме за Украйна? Нали щяха до Берлин да стигат преди 2 седмици гопенките.
220
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
още 1 замък ще си купиш
219
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как върви Хохловското " контранастъпление"?? Някой знае ли? Стигнаха ли вече Москва? Хитлер не можа,та едва ли и те,ама питам де! За един приятел питам!!!
218
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Два атома, един Масква, един Петер, всичко ще миряса. На света му писна от тея.
217
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде Путин да се предава, да се свършва вече. И без това Русия загуби войната и стана за смях. Вече освен да плаши с атом друго нема.
216
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според мен, той има предостатъчно запаси от оръжие за разлика от украинци. Но да не му се получи в един момент, наистина да ги изчерпа, а хората да не дават и да не му вярват? Приказката за лъжливото овчарче.
215
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това лице,е Не Легитимен вече" Президент" на Украйна! Не ви прави вече чест,да ни го показвате!-:(
214
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, и?! ... Пак ДАЙТЕ, ДАЙТЕ, ДАЙТЕ, нали?
213
0
 
17
 
! Отговори
НЕосъзнати !!! преди 1 месец
1.Французите вече пращаха и то офицери в Окрайна и ГОРКО плакаха после.Явно пак им се плаче! Бития и е*бания насита НЯМАТ2.Смисъл от пращане на още НАТОвски ПВО ракети и или комплекси няма никакъв.Досега НИКАКВА работа не свършиха. ФАКТ! Същото важи и за прехвалените Леопарди, Брадлита , Абрамси и всякаква друка НАТОвска тенекия!3. Французи да обучават украинци(тоест неосъзнати руснаци) също е безмислено,по скоро ъкраинците могат вече да обучават целата натовска паркетна и джендърляшка воиска
212
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън трябваше да убеди израелците да изчакат докато свърши войната в Украйна. 2 войни е груба грешка на американската политика.

Спонсорирани публикации