Зеленски: Украйна може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети

Това ще стане, ако Русия продължи атаките си със същата интензивност
298
Зеленски: Украйна може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски каза в излъчено днес телевизионно интервю, че страната му може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети, ако Русия продължи атаките си със същата интензивност, предаде Ройтерс.

"Ако продължат да атакуват Украйна всеки ден така както го правят през последния месец, може да изчерпим запасите си от ракети, и партньорите ни го знаят", посочи украинският лидер. Той допълни, че Украйна не разполага с достатъчно артилерийски снаряди, за да премине в контраофанзива.

Зеленски каза, че Украйна сега разполага с достатъчно запаси от отбранителни оръжия, за да може да избира какво да защитава, но се нуждае от 25 системи "Пейтриът", за да покрие изцяло територията на страната.

Украинският президент изрази увереност, че американският Конгрес ще гласува пакета от военна помощ за Украйна и допълни, че Киев ще се съгласи на всеки един вариант, дори помощта да дойде под формата на заем.

Зеленски посочи, че по данни на украинското разузнаване Москва готви нова мобилизация на още 300 000 войници на 1 юни и предупреди, че периодът на обучение на мобилизираните в Русия е много кратък.

Украинският президент коментира и идеята на френския си колега Еманюел Макрон за изпращане на френски войници в Украйна, посочва агенция УНИАН. По думите на Зеленски, ако тези войници обучават украинските бойци в Украйна, това ще бъде доста по-бързо, отколкото да се изпращат украински военнослужещи за обучение в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
11
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Зимата мина и моите запаси от кисело зеле свършиха.От Брюксел кисело зеле дават ли по плана за възстановяване,че без зелева чорба неделята е трудна?
190
2
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Мачкай укритие и НАТО!
189
1
 
22
 
! Отговори
Кой? преди 1 месец
Кой нормален лидер тръгва на война, разчитайки на чужди политици и подаяния????
188
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ванюшите и катюшите идват зельоной попугай...
187
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На терористи не трябва и не може нищо да се дава.
186
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжат за военната помощ. Потоци от снаряжение пътува натам!
185
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
25 патриота струват 50 милиарда минимум. Нахранете ни,дайте ни пари за заплати,нямаме бомби. Стара песен. Лошото е че вече и хората не желаят да се млатят по фронтовете!
184
1
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
До L.: "Обикновено като ти свършат патроните, вееш бялото знаме. Иначе става клане". Това е така, но въпроса е кой взема решенията. Изтече информация, че от Киев са искали да започнат преговори с Русия, но дядо Байдън не е разрешил. За САЩ (а и за Великобритания) е най-добре войната в Украйна никога да не завърши. За ЕС е важно да реши докога ще ги следва.
183
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Покрайна може само или да губи, или да губи повече. Колкото по дълга, толкова по брутална загуба.
182
1
 
13
 
! Отговори
Зеленски запомни преди 1 месец
Страхливецът умира сто пъти, а юнакът само веднъж!
181
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анализатор, к.205 Че защо Тулупа да е угрижен? Да му мислят Тагаренко, Кире Петков, двамата от ДБ и електоратите на ПП и ДБ. Защо не формират доброволски полк ПП-ДБ за Украйна и не отидат на помощ на ВСУ?
180
0
 
22
 
! Отговори
L. преди 1 месец
Обикновено като ти свършат патроните, вееш бялото знаме. Иначе става клане.
179
1
 
14
 
! Отговори
На ред е Часов Яр преди 1 месец
В Часов Яр се повтаря същото, което се случи с Бахмут (вече Артьомовск) и Авдеевка. Но за преговори за край на войната все още никой не говори. Нито в САЩ нито в ЕС.
178
1
 
21
 
! Отговори
Урките са овър! преди 1 месец
Вече официално и жените като мъжете са на военен регистър. Ликвидатора на Украйна Зеленски изпълни ролята си, дайте му наградата - внезапна смърт.
177
1
 
14
 
! Отговори
КВИ ЗАПАСИ? преди 1 месец
тия са на командно дишане - чакаме Вашинтон да им дръпне шалтера всеки момент!
176
1
 
13
 
! Отговори
зеле преди 1 месец
Да им свършат и да се приключва с това безумие.Украйна,пардон,сащ загубиха,да мислят за оттегляне!
175
1
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Много е лошо човек са приема ЛСД. Силен халюциноген, губи се чувството за реалност. Примерно, ако застанеш на отворен прозорец, можеш да усещаш, че литваш от прозореца. Или пък, ако си на жп линия и идва влак срещу тебе, усещаш, че той литва над тебе. И така. В чист вид цената му е доста висока. Бийтълс са го пробвали и са написали песента "Люси ин дъ скай оф дайамондс".
174
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ВРЕМЕТО РАЗДЕЛНО Истинската фамилия на ефрейтора е Шпитценгрубер. Май че е еврейско, нали?
173
0
 
16
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
Зеленият е отчаян и дрогиран.Знае как ще свърши всичко но продължава да упорства.Нали други умират.Наще Евроатлантици. и те свалиха гарда,скоро ще свалят и украинските знамена,след като техните началници отвъд океана се отдръпват от конфликта.Толупа ми се вижда угрижен, виждайки накъде отиват нещата.
172
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама изчерпете ги най-после тези запаси от ракети Patriot! Нали каза, че като няма ракети, ще се биете с лопати? Ами скачайте на височина 2-5 км и сваляйте бомбардировачите и дроновете с лопати!

Спонсорирани публикации