Зеленски: Украйна може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети

Това ще стане, ако Русия продължи атаките си със същата интензивност
298
Зеленски: Украйна може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски каза в излъчено днес телевизионно интервю, че страната му може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети, ако Русия продължи атаките си със същата интензивност, предаде Ройтерс.

"Ако продължат да атакуват Украйна всеки ден така както го правят през последния месец, може да изчерпим запасите си от ракети, и партньорите ни го знаят", посочи украинският лидер. Той допълни, че Украйна не разполага с достатъчно артилерийски снаряди, за да премине в контраофанзива.

Зеленски каза, че Украйна сега разполага с достатъчно запаси от отбранителни оръжия, за да може да избира какво да защитава, но се нуждае от 25 системи "Пейтриът", за да покрие изцяло територията на страната.

Украинският президент изрази увереност, че американският Конгрес ще гласува пакета от военна помощ за Украйна и допълни, че Киев ще се съгласи на всеки един вариант, дори помощта да дойде под формата на заем.

Зеленски посочи, че по данни на украинското разузнаване Москва готви нова мобилизация на още 300 000 войници на 1 юни и предупреди, че периодът на обучение на мобилизираните в Русия е много кратък.

Украинският президент коментира и идеята на френския си колега Еманюел Макрон за изпращане на френски войници в Украйна, посочва агенция УНИАН. По думите на Зеленски, ако тези войници обучават украинските бойци в Украйна, това ще бъде доста по-бързо, отколкото да се изпращат украински военнослужещи за обучение в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
15
 
7
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Айде стига смях, увеличили 15 пъти производството си. Затова рашките молят Иран и Северна Кореа за оръжия. Щото имат много.
211
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
продали са ги на хамас
210
0
 
10
 
! Отговори
Исо Хазара преди 1 месец
Айде, ве, ЧИ ФУТ - СДАВАЙ СЕ! СТИГА СИ ЖЕРТВАЛ УКРАИНЦИТЕ!!!
209
1
 
10
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 месец
да де, ама тва на снимката нагло лъже за недостига на ракети и снаряди.Най-вероятно са получавали денонощно доставки и са натрупали запаси.Сега укронациститите се надат руската армия да се подлъже и да атакува челно.Ама няма да стане - първо всичко много старателно се покрива с всекви ФАБ-и, кой кой какви може да натовари и да пусне.Ако некъде гръмне склад с боеприпаси- гръмне,прочиства се, ако не - здраве да е,ФАБ-и има колко щеш. Със сигурносте има и за натовци,рейндъри и всеква наемна cгaн...
208
4
 
5
 
! Отговори
йордек преди 1 месец
До Анонимен ... Ахахахаха. Кой "велик" Жорж Ганчев? Оня ли дето беше холивудски актьор с единствената запомняща се роля как Патрик Суейзи му заби една стрела в гъъъза. Тоя дето създаде българския бизнес блок бе да има дори и един ден опит в какъвто и да е бизнес. Който забавляваше управляващи и опозиция със смешки и неадекватни изказвания ? Тоя Жорж ли ? Въобще... ама въобще не ми го давай за пример. И ако ти е любимец то е защото и ти си все токова завеян като него.
207
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ходи на Ватикана, да видиш на старите карти пише Украйна, не Русия.
206
2
 
10
 
! Отговори
Малко за историята преди 1 месец
Украйна е създадена по времето на Ленин като република в състава на СССР. Преди това такава държава не е имало. Имало е казашки атамани и хетмани. На мен най много ми харесва бат'ька Махно, който е бил атаман по времето на германската окупация на Украйна през Първата Световна война. Пет коня са убити под него, а той не е раняван. На него приписват бележитата мисъл: "Бий белите докато почервенеят, а червените - докато поумнеят".
205
0
 
14
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 месец
По време на специалната операция на САЩ в Ирак и Сирия за жертви изобщо не се говореше. По-точно, според западната пропаганда жертви сред мирното население имаше само в Алепо, който беше превзет от правителствената армия с подкрепата на руски части. А в Ракка, която беше срината до основи с американски бомбардировки жертвите някак си бяха изчезнали. И в Украйна е същото. Украинската армия обстрелва жилищни квартали в Донбас далеч от фронтовата линия, а жертви сред населението няма.
204
0
 
5
 
! Отговори
От чешки генерал преди 1 месец
Оръжията и войниците печелят битки, но индустрията и логистиката печелят войни. Това е всичко. Въпросът е какво наричаме военна и какво невоенна победа. За двете години на този въоръжен конфликт Русия увеличи производителността на своя военно-промишлен комплекс 15 пъти. Ние, разбира се, не сме способни на това, каза бившият началник на военното разузнаване на Чехия генерал Петър Пелз.
203
0
 
3
 
! Отговори
Путин за мира преди 1 месец
"Казвал съм го отново и отново и ще го кажа отново. Ние сме за мирни преговори, но не само защото на врага му свършват патроните" - много точно казано. Мисля, че точно за такъв временен мир се готвят на Запад. Но ако така действат, войната в Украйна ще свърши когато руската армия достигне до полската граница.
202
8
 
4
 
! Отговори
ЧИСТИТУ преди 1 месец
След Украйна следващите са Казахстан - скандален запис на руски генерал
201
8
 
3
 
! Отговори
Чети историята. преди 1 месец
До Анонимен 204: Тези републики (колкото и да са), както и Украйна, са създадени в състава на СССР. До тогава републики в Средна Азия не е имало, а държава с име Украйна изобщо не е имало.
200
3
 
7
 
! Отговори
Честито! преди 1 месец
Президентът на ДНР Денис Пушилин поздрави своите сънародници с десетата годишнина от обявяването на независимостта на републиката. На могила в района на Горловка младежите на ДНР разпънаха огромно знаме на републиката. Трикольорът се вее по цялата дължина от самия паметник до последното стъпало. Създаването на ДНР беше върхът на събитията от Руската пролет, каза политикът, публицист и писател Егор Холмогоров.
199
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо Русия е заробила 22 азиатски републики? Да им ограбва природните богатства, да им ограбва труда, или да ги ползва за башибозук? И трите дедо попе! Тези заробени племена живеят по зле даже и от руснаците, и сега са вперили поглед в НАТО и чакат да ги освободи!
198
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слушайте ме внимателно, йopдeци! Великият Жорж Ганчев е казал : Ние българите сме малък, но изключително npoзд народ! Ние имаме най нисък IQ благодарение на наште русофили! Те сриват нашия среден коефициент на интелигентност! Нашата страна, за съжеление се слави с най висок процент русофилия в Европа, въпреки, че най много сме яли *ypa на "братушките" и последиците от тази "вечна дружба" са катастрофални! Затова, актуална е сентенцията : Ако не си yтpeпал поне един русофил в тоя cкaпaн живот, пропилял си го, та oди са фърли в Марица!
197
3
 
11
 
! Отговори
Руснак преди 1 месец
Хахахаха а сега накъде наркоман е,няма боеприпаси ,няма пари няма жива сила за фронта....а ся кво правим и краварите си обраха партакешите както от Афганистан и Ирак, Либия, Виетнам и д-р. Племена който бяха държави до като не се появи сащ и да ги разсипе както впрочем и България ???
196
1
 
9
 
! Отговори
Дрт Пъън преди 1 месец
Ама как тъй бря? Нали оня ден декларирахте че валутните ви резерви са достигнали 43 МИЛИАРДА? КУПЕТЕ си ракети. Или то не е като да ги ИЗПРОСИТЕ , някой трябва да ви ги подари... да ви ги даде без пари... нали аванта трябва да има . ЧЕТИРИСТОТИН МИЛИАРДА ВИ НАРИНА ОБЕДНЯВАЩИЯ ЗАПАД И САЩ. КАК все на украинска територия се води тая война. И КАК все вие побеждавате, пък все по назад отстъпвате. А само да дочуете че някъде се готвят да ви помогнат... и надавате вой до небесата по-бързо да дават .
195
12
 
3
 
! Отговори
Страшно е преди 1 месец
Да нападнеш държава 25 пъти по-малка по територия и да те смелят от бой. Десет години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. Флагмана по дъното да лази. 164 страни арест да ри обявят за отвличане на деца. Киев за три дни да взимаш трета година. Еритрея основен партньор да ти бъде.Една рубла на стинка да стане! Страшно е!
194
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е, че и от двете страни умират етнически руснаци. Това трябва да продължи безкрайно :-)
193
2
 
8
 
! Отговори
Самарин преди 1 месец
Аланкоолу,един бял чаршаф,един дълъг кол,падаш на колене пред руските части,за да спре започнатото от теб.Просяк си на оръжие,долари,евро,над девет милиона твои сънародници,са плъзнали като скакалци по света.

Спонсорирани публикации