За изборите и живота след тях. Говори... Горица от Циклово

Политиците да се погрижат и за селата, призова тя пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 4 ное 2016 21:23 | 4 ное 2016 14:00, Анисия Иванова
12
За изборите и живота след тях. Говори... Горица от Циклово
Снимка: Bulgaria On Air

Циклово, някога тук е кипял живот, а днес дори спомените за него са на изчезване. Сега тук на власт е разрухата. Това е поредното българско село, което скоро няма да го има на картата на България.

Запознайте се с леля Горица - единственият жител на село Циклово. Тя е бивша електрошлосерка, а днес - неговата пазителка. В селото идва през далечната 1991 г., а от шест години е единственият жител тук.

"Всеки е избрал своя път. Аз съм избрала тук и ми харесва. Комшия нямам от шест години. Идват хора, не скучая. Сама може да съм, но самотна никога не съм се чувствала. Вече съм мъж и жена, няма начин. Трудно е сама жена да стои", сподели леля Горица пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Сред местните 75-годишната Горица е известна като Желязната леля. Причината - не се страхува от нищо и често ходи сама в гората, за да отиде на гости на най-близката си приятелка.

Леля Горица признава, че никога не е пропускала избори, затова и тази година тя ще отиде до урните. Бюлетината ще пусне с желанието политиците да се погрижат и за селата.

"Да се грижат за хората, а не само за себе си и тези около тях. Бих ги посъветвала да взимат правилните решения. Цял живот работя и не знам какво е да имам спестени пари. А деца станаха с милиарди", каза още жената.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не гласувайте с "не подкрепям никого".Това е капан и гербавите ще си присвоят вашите гласове.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На вниманието на всички бивши,настоящи и бъдещи президенти, премиери,министри, депутати,областни управители,кметове,съветници и т.н. "демократично" избирани и назначавани управленци и служащи:през гугъла-24 сериен филм за "демокрацията по нашенски":"Слуга Народа - все серии подряд, 1-4 серии комедийного сериала"
9
2
 
6
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Смътно си спомних за едно стихотворение на Недялко Йорданов за България. Много силно, с много истина, и пропито с много болка...... Е, дано всичко това приключи на тези избори. България да ТРЪГНЕ по нов път. Няма да е лесно, и няма да стане отведнъж. Важното е да се започне. Мисля че Радев ще се помъчи да направи това. Но не чакайте само на него. Както бе казал Симеон Втори- с всеобщи усилия! Всички заедно! БСП грабнаха Радев от пространството, но нека се дистанцират от него. БСП са никои!!!
8
0
 
18
 
! Отговори
Демографска еденица преди 7 години
Как ще запазим селата като разпределението на средствата за развитие е в полза на 39 града в България, закриват се здравни пунктове, болници, училища ,не се ремонтират селските пътища , не се подкрепя семейния модел, не се опазва имуществото на хората, няма пазар за селскостопанската продукция , но се пишат стратегии, планове и т. н ?
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя вижда разрухата, обаче ходи да гласува за нея...
6
0
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Циклово е едно от светите места.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От картата на България всяка година изчезва поне по едно село. За последните години на прехода заличените села са стотици, а жителите им и техните наследници са се заселили в големите градове. Тенденцията нараства със застрашителни темпове, като в близките пет години се очаква изтриването от картата на поне още 500 населени места.
4
0
 
24
 
! Отговори
селянка преди 7 години
Най- голямото село е София.Не се обиждайте , това е истината.От кол и въже са събрани в София.Всеки търси залък хляб .А за ро мите да не говорим. Те са най- големите софиянци.
3
0
 
12
 
! Отговори
2 коментар преди 7 години
Не е едиственото село без роми знам за поне още едно,то е с около 100-на жители през зимата ,а през лятото доста повече!От както се помня в това село не се мяркал и не се е задържал и един ром!За справка селото е близо до Пловдив,пътя за хижа Здравец-Гълъбово!Ама пък за сметка на това се напълни,с мастити бизнесмени!
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, стига бе! Село без роми?!?!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми така ще е, сега всички жени станаха пиарки, репортерки, моделки, счетоводителки и фолкдиви, мъжете и ние прихванахме от тях, че по-гламавите обърнаха резбата даже. Къде отиваме срещу желязната шлосерка, срещу една бивша комсомолка? Името на селото е Циклово, а най-големият цикъл е в София.