Кънев с констатация: Радев си има майка – Нинова!

ДСБ няма да подпише споразумението на Реформаторския блок
Обновена: 7 ное 2016 12:51 | 7 ное 2016 10:44,
48
Кънев с констатация: Радев си има майка – Нинова!
Снимка: архив, Bulphoto

Политическата майка на ген. Румен Радев е Корнелия Нинова, затова не търсете симпатия и подкрепа. Така лидерът на ДСБ Радан Кънев обясни дали неговата партия ще подкрепи Радев на балотажа идната неделя.

"Това управление се срина пред очите ни. Няма да водим преговори. Вчерашният първи тур произвежда една политическа криза", каза той и допълни, че Томислав Дончев говорил в изборната нощ едно по едната телевизия, а Лиляна Павлова, Владислав Горанов и ДПС, които по думите на Радев са крило на ГЕРБ, говорели друго.

Още по темата

Според него, за да се излезе от нея, трябва да има силна дясна алтернатива.

"Изтича споразумението на Реформаторския блок. Ако колегите искат да подписват споразумение, ние няма да отидем на Изпълнителния съвет днес. Имаме различен път. Имаме нов политически проект", каза Кънев.

Попитан за отношението на партията му към здравния министър Петър Москов Раден Кънев каза: "Ако Москов работи срещу интересите на партията, ще го изключим, но за това, че мисли по различен начин - не".

Радан Кънев оцени кампанията на бизнесмена Веселин Марешки, макар че уточни, че имат различия по геополитическите въпроси. Според него избирателите на Марешки са хора, които са щели да гласуват за Трайков, ако министрите на РБ не били допуснали Борисов "да им набие шамарите един петък в средата на кампанията".

Лидерът на ДСБ благодари на останалите партии от блока за свършената работа на терен, но отбеляза, че НПСД на Касим Дал са работели за Цецка Цачева.

"РБ в досегашния си вид е доказано неработеща политическа формула – политически разкрачена и с противоречиви позиции по всички въпроси", заяви Кънев.

Той припомни, че споразумението, което крепи блока, е било за пълен цикъл от избори: "Пълният цикъл приключи вчера в 20 часа. Десницата трябва да започне преговори ще има ли единно дясно. Няма да водим преговори с участници в управлението".

Затова и ДСБ днес няма да присъстват на срещата на дясното обединение, на която трябва да се реши дали РБ ще подкрепи Цецка Цачева и дали остава в управлението: "Ако това е тяхното решение, да подпишат тяхно си споразумение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
17
 
17
 
! Отговори
SD преди 7 години
Този ....раст пак се изказа неподготвен .