Референдумът: "За" от висшисти, гербаджии, социалисти...

Въпросите са получили подкрепата на млади и хора на средна възраст
7 ное 2016 17:00,
61
Референдумът: "За" от висшисти, гербаджии, социалисти...
Снимка: Булфото

В референдума най-голям процент от гласувалите са хора с висше и средно образование, млади и хора на средна възраст, основно привърженици на ГЕРБ и БСП. Това стана ясно от детайлни данни на "Галъп Интернешанъл" за гласуването.

Въпросът: "Подкрепяте ли на народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?" е получил 73% отговор "Да" и 16,8 отговор "Не". Без отговор са оставили питането 10,2 на сто.

Още по темата

41,1 на сто от отговорилите положително са с висше образование, а 49,8 на сто – със средно. 55,7 на сто тях са на възраст от 31 до 60 години. 60,4 процента пък са работещи, предимно жители на големите градове.

Задължителното гласуване е подкрепено от 63,7 на сто от гласувалите, а 26,6% са били против.

Подкрепилите го отново са предимно млади и силно образовани хора – 41,4% са висшисти, а 49,4 – със средно образование. 17,5% от хората до 30 години и 54,5% от тези до 60 години – също.

38% от гласувалите на ГЕРБ на предишните парламентарни избори са за задължителнително гласуване. За него са гласували и 21,5% от привържениците на БСП.

"За" намаляване на държавната субсидия за партиите до 1 лев на глас са били 73,6%, а против – 15,8%.

И тук мнозинството отново е формирано от млади хора с висше образование. 55,2 процента са на възраст от 30 до 60 години, 42,6% са висшисти, а 48 на сто – със средно образование.

"За" намаляване на парите за партиите са предимно привържениците на ГЕРБ – 36,3%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
8
 
! Отговори
до 20 Темида преди 7 години
Абе ти имаш ли мозък в тиквата или мислиш с другата глава ?. Ти сигурно страдаш от неизлечимо заболяване и ти остават 2 , 3 години живот та за това мразиш 75 годишните хора.
29
2
 
14
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Каква злоба, каква долна душа!. Русия ти била виновна, народа ти бил виновен а ти не си ли виновен ?. Подскача ли някога по площадите като лумпел ?. Гласува ли ти 27 години за пребоядисани мошенници демократи?. Търси вината в себе си а не в другите.
28
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът отново показа, че в повечето е пле.ме про.сто , мало.умно , Лум.пени четете Радой Ралин, Ботев и Захари Стоянов, кре.тени такива, цял свят се бори и се изолира от комунистически правителства, бяга от руския гладен имперски ботуш, но българия не иска развитие, доходи и правила, ***.*** ви и племе дол.но
27
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави,чакаме а се кандидатираш за премиер на България за да те изберем,над три милиона стоим до теб,българите във чужбина сме със теб а и младите във БГ също са със теб.Ти си на ход
26
3
 
22
 
! Отговори
да преди 7 години
"Ако не сме първи на първи тур подавам оставка" - това са точните думи. Борисов отново не спази обещанието си. Кунева днес говори че било противоестествено да подкрепят левият кандидат, а същата тя с НДСВ управлява с БСП и Дпс. И тия хора ми говорят за морал. БСП може да е всякаква но когато ГЕРБ им предложиха да управляват заедно по германски модел БСП не грамнаха властта а останаха опозиция. По зле не сме били откакто сме сега 7 години на ГЕРБ, народа вчера го показа,а от народа по мъдър няма
25
1
 
28
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Как се осмелявате да групирате половината народ и повече какви били.......Народа иска да ви смачка и ЩЕ ви смачка.......
24
4
 
16
 
! Отговори
;) преди 7 години
Партийните тролчета получиха обща политическа заповед да ревнат срещу Референдума.Но за тяхно нещастие и за нещастието на техните работодатели той вече е факт и то успешен факт.Така ,че нещата ще се случат както иска народа а не както им се иска на политиците.Това е рев от болка на партиите но е и предсмъртният вой. Сега като нямат парички няма да има и тролчета ,понеже няма кой да им плаща и да ги назначава по държавни службички. Вижда се някаква светлина ,дано да е слънчевата........
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Темида 20На следващият референдум един от въпросите трябва да е:"Одобрявате ли гласоподаватели с килийно образование и нулеви умствени възможности (като автора на пост 20) да бъдат допуснати до гласуване.Поставяте ли изискване да имат успех от дипломата поне в границите между "е" и "пи"?И извън въпросите за един бъдещ референдум:Можете ли да опишете родителите на Темида 20, само като четете писанията й?
22
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е щом и вишисти гледат пропадналото и просташко предавана на учиндолския *** тази държава нищо добро не я чака.
21
6
 
10
 
! Отговори
Рашко преди 7 години
Който си мисли, че Слави организира този референдум много се лъже. Слави е един обикновен бизнесмен, за него това е добра поръчка която той може да изпълни. Как си представяте мажоритарно избрани депутати да съставят например правителство, та нали все пак трябва да се обединят в мнозинство за да подкрепят правителство. Как си представяте мажоритарно избран депутат да защитава интересите Ви ако сте например един нает работник и в същото време тоя същия да защитава интересите на работодателя Ви??
20
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас, висшисти гледали Сл. Трифонов!! Какво падение! Наистина тоя си свърши работата, за която му плащаха мутрите и чалгаджиите - опростачи нацията!!!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото се притесняват за субсидията т.е мангизите които крадат законно от държавата Сега когато влизат а разглеждане в парламента защото така им изнася ще видим всички дали се съобразяват с желанието на хората
18
16
 
1
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Не измряха ли тез робски мозъци. Ако може на следващ референдум един от въпросите да е подкрепяте ли хора над 75г. възраст (да не е 70) да нямат право на глас при избори.
17
1
 
9
 
! Отговори
Деди преди 7 години
Не се плашете, партийци.Паламенто нема да гласува резултатите от референДУМа и партии и партийчета (360 броя в БГ сега) ще си делят по 12 лева на глас, вместо по 1 лев. Така нямало да ходят да просят от бизнеса, вместо да го изнудват, както е сега.Така избранниците на Народа ще Му покажат среден пръст, за да разбере пак колко е търпелив... и кух.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Любопитно е също, че цял ден ни вест, ни кост за референдума, това е първата статия в тази медия/поправете ме ако греша/. За Радев и Цачева се изписаха тонове думи на килограм, а тук окончателните резултати още не са оповестени. Колегите отдолу са прави, някой яко се ослушва и се чеше зад врата.
15
2
 
2
 
! Отговори
Тъпото преди 7 години
16 Анонимен е абсолютно точен. Заслужаваме си всичко!!!
14
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-образованите просто не гласуваха на референдума, за да не го легитимират с висока избирателна активност. Управляващите на практика направиха всичко възможно този референдум да бъде успешен - сложиха го на дата с президентските избори, а и при задължително гласуване. Освободиха Орлов мост на Слави за концерт при напълно празен национален стадион на 50 м от Орлов мост. Масовката така и не разбра как искаха да я изиграят, повечето още не разбират.
13
9
 
15
 
! Отговори
Килийно образован преди 7 години
До къде докарахме образователната система ........ да се ловят вишистите на некви евтини пезета от рода " искате ли да е задължително гласуването" не може правото на глас да е задължение, не може да ме задължат да гласувам, ако не виждам свестен кандидат. " Искате ли партиите да не получават и 1 лев " как си го представяте да се издържа една партия ако не я субсидира държавата, с клиентелизъм и лобизъм много ясно в полза на който плати повече, а не в интерес на хората
12
7
 
4
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Продължите ли в същия дух, следващият път аз ще гласувам за Митьо Пищова!
11
0
 
24
 
! Отговори
Горан преди 7 години
И как пък ги определихте по партийни пристрастия? Да ви имам стъкмистиките, аз... Демек всички гласували за Радев са от БСП, а всички гласували за Цачева са от Герб? Ами, ако човек не е никакъв партиен? Как го определяте това?