Борисов до "моите" депутати: Подам ли оставка, гласувате я!

Премиерът настоя, че Цачева е била по-добра в дебата от снощи
11 ное 2016 09:07,
374
Борисов до "моите" депутати: Подам ли оставка, гласувате я!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави Цецка Цачева и посочи, че за него тя е била по-добрата в снощния дебат.

"Гледах вчера дебата и първо искам да поздравя Цецка Цачева. Аз повече няма какво да й кажа. Радвам се, че тя в последните два дни, когато се наслуша на толкова обиди, показа коя е", обясни Борисов.

"Според мен във всяка една сфера беше категорично по-добра от г-н Румен Радев – от военния пенсиониран. Когато си даде оставката каза, че летците ги е страх да летят, защото двигателите са втора употреба. Аз му казах да остане и му гарантирах, че до една година ще върнем ремонтите на самолетите в България", заяви Борисов.

Още по темата

По думите му вчера още за 10 двигателя са платени 42 млн. лв., така че българските летци да летят с оригинални МиГ-ове.

"Може би благодарение на това, че Радев си отиде, стана. Той като летец е добър, но той не се е борил. Той ако стане президент, няма как да работи с мен. Управляваме, защото имаме самочувствието и достойнството да го правим. Изборите са морал. Без БСП да са участвали в изборите, само са подкрепяли някого", посочи той пред Нова тв.

По думите му преди две години България е била в политическа криза, след като БСП подвела избирателите си, че Пламен Орешарски е най-добрият експерт.

"Когато поехме държавата с фалита на банките трябваше да се направи правителство. Тогава с никой не се харесвахме, но за да не вкараме държавата в политическа спирала, съставихме кабинет. С РБ още не можем да разберем кой от тях управлява и кой е в опозиция", коментира министър-председателят.

За сълзите на Цецка Цачева в ефир коментира: "Като са убили роднините й, ще плаче. Грешката за резултата от изборите не е нейна, а моя", отсече премиерът.

За заявената оставка, ако ГЕРБ загуби балотажа, Борисов посочи, че е абсурдно депутатите да не му я приемат.

"Как си представяте аз да подам оставка и моите депутати, моите, да не ми я гласуват?", попита премиерът.

"Това са 6-7 години практики. Трупаме негативи заради всички непопулярни неща, които правим".

Така отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос защо преди пет години всеки кандидат на ГЕРБ би спечелил президентските избори, а сега положението е коренно различно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
19
 
2
 
! Отговори
Цъфнал ГЕРП преди 7 години
До PDОх, не е баш така... винаги може и по-зле... ще цъфне новият супергерой Слави с цял чалгарски оркестър и милион безумници ще хукнат да Го носят на ръце... С някой и друг "патриот" за цвят и малко Магарешки за вкус - и хайде още 7 години простотии.
195
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Цъфнал ГЕРБ!А ако може и да върне времето назад и да не подписва за реакторите, хахахах
194
0
 
22
 
! Отговори
странник преди 7 години
Няма ли кой да му каже на Борисов,че не е вече нужен на БСП.Тя си има достатъчно генерал и то истински за неговото място.ще го отвее някой от тях като прашинка на изборите.
193
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя тапир сам докара Орешарски - като спечели мнозинство обясни от трибуната на НС кои министри би сложил и как няма да направи правителство. След което топката отиде в следващата партия и хоп - Орешарски премиер.Сърдете се на себе си, дрОгарю борисофф.
192
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сичкото MANаф от Бурса до Столипиново го впрегнахме да гласува за нея и накрая пак НИЩОВече този който купува преброителите на ЦИК, той печели изборите. Няма значение кой как гласувал, важното е как са ги преброили.
191
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво като ти я гласуват? Само тъпите и страхливите бягат от отговорност. Ти от кои си? Или пак ще изкараш платените протестъри на улиците? Затова ли ги тегли тези 16 милиарда?
190
0
 
34
 
! Отговори
Цъфнал ГЕРБ! преди 7 години
Ако не гласувате за леля Цецка, Бойко ще си вземе асфалта и ще карате по черни пътища. И ще спре санирането. Няма да има улично осветление, бира, кебапчета и календарчета с лика Му.
189
1
 
41
 
! Отговори
Б. Б. преди 7 години
Моите депутати, Моят народ, Моята държава, Моят бюджет, Моето стадо ....
188
24
 
4
 
! Отговори
PD преди 7 години
Още само няколко дена и цалата суматоха и агитпропаганда ще стихнат. На предстоящите парламентарни избори, ще стане ясно, Бойко е безалтернативен в управлението на стараната ни. Не си представям сини, червени и безродниците обединени в правителство. Но ще поживеем, и ще видим. Само волята на народа изразена с референдума се отлага кой знае за кога.
187
3
 
36
 
! Отговори
И ваща мама също преди 7 години
Бойко, спокойно ! Корабът ГЕРБ потъва .. Вода ще има за всички ви ! :)
186
3
 
35
 
! Отговори
R Доган преди 7 години
Много пари се хвърлиха за тая Цецка, сичкото MANаф от Бурса до Столипиново го впрегнахме да гласува за нея и накрая пак НИЩО.
185
2
 
21
 
! Отговори
Мецка Плачева преди 7 години
Отивайте си да си оправяте "непартийните" досиета! Безсрамни лъжци, на кого ги разправяте тези БКП небивалици!
184
1
 
35
 
! Отговори
Край преди 7 години
Човека моного иска да подаде оставка, ама нема желание.
183
1
 
20
 
! Отговори
Цъфнал ГЕРП преди 7 години
Комунистите съсипаха комунизЪма, демократите - демокрацията, Царят - монархизма, а Бай Х - ГЕРБ. Е ся като дойде новият Спасител Славчо с цялото си Шоу ще ни оправи. Пак. Ама като най-обичаме да чакаме няКОЙ да дойде ДА НИ ОПРАВИ - ще ни оправят.Хау.
182
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да плачем за Вас г-н Борисов, а и няма да ни липсвате!
181
1
 
20
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Така като гледам как се гаври политическата класа с народа и не само Б.Б. май вместо пред урните в неделя мисля че е по добре народа да се изсипе пред парламента и всеки от народните избранници да започне да плаща сметките за тия 25 години преход.
180
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
извинявам се - барбекюто. на Доган. Прослувутото барбекю.
179
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко като си на власт вееч 6 години бутна ли барбюто на Доган? вкара ли Пеевски в затвора? строши ли хатъра на Местаня? защо строиш само с турски фирми? и то - близки на ЕРдоган?
178
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сега почна и по Радев да плюе. Срама нямаш, Бойко. Плюещ по комунистите, но твоите похвати са по диктаторски и партизански от комунистическите. Като виждаш, че губиш, направи го с чест и достойнство. ИЖ си генерал, а най-важното за един военен не си придобил. Ти си една коварна фурнаджийска лопата, един страхливец и подлизурко. Успя да залъжеш народа с приказки, но по делата ти се видя, що за не,иста личност си....ВЪН!
177
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по-зле от Цецка е баш Бойконагаждачи и елементарни хора