Мажоритарните печеливши: ГЕРБ, БСП и ДПС! А Слави, Марешки?

Коалиция между ГЕРБ и БСП е абсолютно възможна, смята експерт
15 ное 2016 10:30,
210
Мажоритарните печеливши: ГЕРБ, БСП и ДПС! А Слави, Марешки?
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Политологът Димитър Ганев обясни, че с въвеждането на мажоритарна система неминуемо ще се стигне до парламентарно представителство на три партии - ГЕРБ, БСП и ДПС.

Според него за ДПС това е лоша новина, защото вече ще има еднопартийни мнозинства.

"Въпросът за големите формации е дали Слави Трифонов ще се пусне в надпреварата. Веселин Марешки вече даде своята заявка за това", посочи той Bulgaria ON AIR.

Политическият PR Арман Бабикян се съгласи, че резултатът от евентуален мажоритарен вот ще е точно такъв. Той подчерта, че много важно е кой и как разпределя тези 240 места при мажоритарни избори.

"Самите партии не са наясно в коя политическа идеология са. Електоратът на Марешки не е хомогенен и е трудно да се каже с какви политически разбирания са хората, които гласуваха за него", посочи той.

Димитър Ганев коментира и думите на премиера Бойко Борисов, който съзря бъдеща коалиция между БСП, ДПС и ДСБ. Според политолога Борисов се опитва да пакетира ДСБ в този политически блок.

"ДСБ не е основният партньор на БСП и ДПС. В последния месец виждаме два политически блока - от едната страна е дясно-патриотичният блок на ГЕРБ и Обединените патриоти, а от другата страна са БСП и ДПС. Вероятно в центъра ще бъде новата партия на Марешки", каза още Димитър Ганев.

Арман Бабикян добави, че в момента е абсолютно възможна коалиция между ГЕРБ и БСП. Все пак той уточни, че след президентските избори това става малко по-трудно.

"Политическата логика показва, че в момента има разместване на пластовете, което е удобно за появата на нова лава на повърхността. Едно е да пишеш сценарий, друго е да участваш в сценария", каза Бабикян попитан дали шоуменът Слави Трифонов ще направи нова политическа партия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
9
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ПОНЕЖЕ ПО СЕГА ДЕЙСТВАЩИТЕ ЗАКОНИ ГЕРБ НЯМА КАК ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ, МАКАР ЧЕ СА МАФИОТСКА ПАРТИЯ, ПОНЕ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ЗАСЛУЖЕНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ И ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА.
123
1
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Замириса на изпущени социалисти хаха и няма другари, вече и Путин не ви иска. Само в музея Божидар ви е приготвил едно местенце... само за комунисти хаха
122
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВЯРВАМЕ В ГЕНЕРАЛА БОРИСОВ!
121
1
 
7
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Е нали 27 години "разбиваме статуквото" с пропорционалната система. И кво стана бе клети ***-Лизатори????
120
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива примитивни изявления се четат само във руски и турски индивиди.София била тяхна,ето така разсъждават великите освободители и интриганти.Тъжната истина е ,че натовски генерал продаде душата си на сараите и кремълските бандюги.Радев е президента на Кремъл,Доган и бандата на Румен Овчаров.Корнелия е куклата на конци на Р.Овч,да са ви честити новите сделки тип Белене,за да е по сигурно че Радев ще слуша му сложиха руското ремарке Йотова
119
6
 
10
 
! Отговори
55 преди 7 години
Идеята на пропорционалната система е, че по дефиниция, тя представлява "борба на идеи" (въпреки, че такива отдавна няма), а мажоритарната система - борба на лични интереси (каквито винаги е имало).Е кое е по-добро? Никога не бих гласувал на мажоритарна система, защото я няма идеята... някакво човече с пари ли, ще ми прокарва идеи, в борба с още 239 такива човечета?Хората са прости, ама много прости!
118
2
 
7
 
! Отговори
хм преди 7 години
Каквото 4овек сам си направи никой неможе.
117
6
 
14
 
! Отговори
55 преди 7 години
Мажоритарната система е директният път за легализиране на връзката "политика (власт) - пари (бизнес)" , а веднъж легализира ли се - щраква окончателно капана на Новият Ред!Парадокса е, че вие сами си го избирате, без да го осъзнавате.
116
3
 
9
 
! Отговори
ръката с косата преди 7 години
За слави биха гласували 4алгари, малограмотни и тъмнолики. Това са хората, на които се харесва. А биха го финансирали трафиканти на хора, оръжие и наркотици. Искате по-страшната мафия в управлението? трифоноф е вашият 4овек. Ако искате да паднете в ръцете на истински сатанисти подкрепете го.
115
1
 
8
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Някой сигурно ще възрази и ще каже, че самият ген. СуперРадев ще яхне МИГ-а и ще ни брани от ислямистите на Ердоган!? Не думайте! Мислете трезво и с главите си!
114
1
 
8
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
А след нова година е твърде вероятно господарят на Бойко Ердоган да ни залее с ислямски пришълци и невиждам кой ще ги спре. Всичко е постановка на юдео-масонската върхушка и докато народът не въстане задружно и не се пролее кръв, нищо няма да се промени. Бъдете убедени и не се самозалъгвайте!
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПешкоБСП ЩЕ ИМА ПО-МАЛКО ОТ 30 ДЕПУТАТА, А ПРЕДИ ТОВА ЩЕ СЕ ПРАВИ НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ.
112
0
 
15
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Едно трябва да е ясно на българския народ - през 1944 г. комунистическите престъпници дойдоха на власт чрез проливане на реки от кръв и сега няма да си тръгнат без проливане на кръв! Звучи грозно, неприятно, нехуманно и т.н., но такава е реалната реалност.Какво ни чака оттук натам: Славчо Масона, Бойко *** и останалите марионетки на юдео-масоните ще въведат мажоритарната система и така напролет 120 олигарси, престъпници, наркотрафиканти и пр. ще влязат в парламента и ще ни пият кръвта
111
4
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До 55По-лесно чисто математически - ако да речем водещата партия има 110 депутата, опозицията 100, а трета партия 30, то, в зависимост от заявената идеологическа позиция тези 30 могат да участват и в управлението, и в опозиция. В случай, че я пренебрегнат, то ще предадат избирателите си. Същевременно водещите партии ще гледат да уеднаквят позициите си (не е задължително да са напълно различни) по важните въпроси и промени, за да има голямо мнозинство.
110
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работата с митинг протест е същата като с Радев и БСП. не пренасяйте механично гласовете за митинга или референдума върху евентуална партия на СЛАВИ.
109
6
 
14
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
Абе, хора вие сериозно ли си вярвате, че разбиване на статуквото означава без сегашните партии. Откъде да дойде нещо ново? Освен да си направим "нов внос", както се изразяват автоджамбазите. Затова казвам, че народът е ***. Вместо да се фокусираме върху какво ние можем да променим в нас си, ние искаме да сменим партиите. И резултатите са налице. Комунизмът продължава в България. Няма как. Или хората започват да се променят, или ще дойдат други отвън, но тогава вече няма да се нарича България..
108
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави го мразят мноог хора - всички десни хора, защото той уби СДСкакто и голяма част от интилигенцията. Слави е мутра, близък е със Дарина Павлова, покойния Жоро Илиев и т.н.подкрепяше Първанов, пък после - Кунева. даже изнеес кампанията й. подкрепяше и Бойко в даден момент скараха се за пари и влияние.Голяма част от хората които бяха на протеста няма да гласуват за Слави. може да вземе 8-10 процента, но не е достатъчно.Аз също съм бил на митинг - протеста, но няма гласувам за Слави
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЕД ПОЛУПРЕВРАТА 2013 ГОДИНА ДРУГАРИТЕ ОТ БСП СЪЩО МРЪНКАХА И ИСКАХА КОАЛИЦИЯ С ГЕРБ. ГЕРБ ОТКАЗА И СЛЕД ГОДИНА СИ НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО С ДЕСНИ И ПАТРИОТИ. СЕГА БСП Е В МНОГО ПО-ТЕЖКА СИТУАЦИЯ В ИЗОЛАЦИЯ. А ВЕЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ КОАЛИРАТ ДОРИ С ДПС.
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
съвсем наскоро, божидар димитров каза, че за да е сигурно влизането на една партия в прамента - т.е. да миен 4 процентния праг - трябав да даде около 20 МИЛИОНА.хора Само за да ви отрази едно интервю поручик Узунов във фокус трябав дадете към 10 000 лева, иначе може да сет Каракачанов или Цецка цачева - пълно мълчание. НЪц. не съществувате.На времето Слави Трифонов е предложил на Славчо Христов за 500 000 марки интервь в което да му изчисти името, това бяха страшно мноог пари.
105
13
 
4
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Не знам какви анализатори сте ама определено трябва да работите нещо друго и пак си правите сметка без народа. Ако има мажоритарни избори Слави ще влезе поне с 50%.