Боб и леща от ДОСТ: Просто достлук или просто агитация?

Местан видя сценарий от типа "Костинброд" и поиска реакция от Герджиков
Обновена: 6 мар 2017 17:15 | 6 мар 2017 17:15,
119
Боб и леща от ДОСТ: Просто достлук или просто агитация?
Снимка: архив Булфото

Скандал със стотици пакети с хранителни продукти в торбички с логото на ДОСТ извади предизборната кампания от спокойствието й.

Полицейска акция в Кърджали иззе торбичките, а лидерът на ДОСТ Лютви Местан нарече това опит за внушение и повторение на сценария "Костинброд" от 2013 година.

Какви са фактите?

Хранителни продукти за 600 торбички са били поръчани на кърджалийска фирма от ДОСТ, става ясно от фактура, издадена на името на партията от "Лукс 87" ЕООД.

400 от пакетите с логото на партията и номера в бюлетината бяха иззети при полицейска акция в неделя. Според разследващи останалите 200 торбички най-вероятно вече са били раздадени. Това е станало в най-големия кърджалийски квартал "Възрожденци" и в село Рудина, пише "24 часа".

От фактурата става ясно, че поръчаните за торбичките продукти са захар, ориз, сол, олио, халва, леща, боб, брашно и макаронени изделия. Сумата, която ДОСТ трябва да плати на "Лукс 87" е 8 431,20 лева с ДДС, а продуктите в една торбичка са за 14,05 лева.

Собственикът на фирмата, издала фактурата, отрича да е знаел, че хранителните продукти са за партия.

"В последния момент разбрах, че са за ДОСТ", заяви собственикът на "Лукс 87" ЕООД Серкан Сюлейман.

Собственикът на склада, откъдето са били иззети торбичките, също обясни, че не е знаел, че пакетите са свързани с предизборната кампания.

От ДОСТ реагираха светкавично и внесоха жалба за противозаконно отнемане на 400 пакета, собственост на партията.

Лидерът на партията Лютви Местан обвини полицията в незаконни действия и груба намеса в парламентарните избори.

"Полицията съвместно, в координирана акция с медиите на Пеевски повтаря сценария от Костинброд`2013, като внушава на обществото предполагаеми бъдещи действия на Обединение ДОСТ за "незаконно раздаване на хранителни продукти", пише Местан в позиция до медиите.

Той обвинява органите на реда и в "ароганна избирателност", защото си затваряли очите пред раздаването на торбички с логото на ДПС. Тези случаи били документирани, а не били  "предполагаеми бъдещи действия" какъвто бил случаят с ДОСТ.

"Единственият резултат от действията на полицията е лишаването на няколкостотин крайно бедни семейства от Кърджали от хранителни продукти от първа необходимост. Настояваме полицията да възстанови незабавно противозаконно отнетата собственост на Обединение ДОСТ. Ние поемаме категоричен ангажимент, че тези 400 пакета ще бъдат раздадени след изборите на 26 март", завършва позицията си Лютви Местан.

Той се обръща към служебния премиер Огнян Герджиков и служебният министър на МВР Пламен Узунов да коментират скандала, за да разсеят твърденията, че ДПС си имат вътрешен министър в служебния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 7 години
Мисля, че се очертава да им бият шута от парламента !
86
0
 
1
 
! Отговори
хасан преди 7 години
местане, не искаме торбички, а ни раздай парички, твоите милиони, бедни сме, не низалъгвай с торбички
85
0
 
3
 
! Отговори
я се скрии преди 7 години
Baj Janaki Янакулсун ,Гьокче и прочее турчеещи се чисти българомохамедани , майката ви е България и ги оставете тези *** да си се бият в Турция . Главният имам на Казан призна публично Ние сме българи
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, защо агент Павел, извинете - г-н Местан не коментира откритата агитация на турския социален министър, българските турци и изселници в Турция да гласуват за ДОСТ?
83
3
 
6
 
! Отговори
Baj Janaki преди 7 години
Да гласуваме за ДОСТ е по-добре отколкото за всички останали по- големи. Клин клин избива - казал народа. Само така може би ще увисне ДПС. Иначе досегашните патриоти, та реформатори, та гербери, бесепари - наяждане незнаят. Нито референдуми признават ни от демокрация искат хабер да имат. Власт, власт и пак власт. И избори и подкупи те пак ще са там същите 240 неканени нежелани, некадирни държавници с партийни субсидии /народни пари/ мислещи единственно за гушите си, ще лаят на трибуната за да
82
1
 
5
 
! Отговори
u4en преди 7 години
ДОСТ 4%....ДПС 3.7%......и Доган в КАУША !
81
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Гласувайте за ДОСТ и да се приключват мъките на България.
80
5
 
7
 
! Отговори
АЗ СЪМ ЗА ДОСТ! преди 7 години
ХАЙДЕ ИЗЯЖТЕ СИ МАРТИНКИТЕ!!!
79
1
 
3
 
! Отговори
АЙДЕ , ПРИКАЗКИ... преди 7 години
..май забравихте , как печелехте изборите с капачки за буркани ...ха,ха,хаааа...НИЩО НОВО ПОД НЕБЕТО НА ПОСТ-СОЦ -а.....!!!!!1-месецпреди изборите ---дори нене сензация!!!!!!!!!!!!!
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 22.50 са торбичките. В тая държава всичко е ненормално и така се прави
77
2
 
6
 
! Отговори
Има ли прокуратура преди 7 години
Цялата работа, уважаеми сънародници, е, че пловдивския ту-пан (цацата) не си е на мястото! Говоря по принцип, не просто за този случай. А, това пък изцяло се дължи на ГР/ОБ, които са негови създатели и ментори в работата му!С две думи, ако някой не е разбрал - не е вярно, че ГР/ОБ не са направили реформа в съдебната система - напротив, направиха - прокуратурата обслужва властта... т.е. Бай Х...
76
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ха ха направо ми се прииска да грасувам за Доган, за да му видя на тоя изкривената от злоба физионамия, ако ДПС го напердаше
75
0
 
2
 
! Отговори
до 96 преди 7 години
абе олиго, някой да ти изтрий простия кометар, тук друга е темата
74
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** човек и за паница леща се лъже !
73
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президентът радеф заяви, че очаква правата на българското малцинство в Украйна да бъдат спазвани. Това значи ли, че радеф се меси във вътрешните украински работи?
72
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам куче питбул. Когато го разхождам и се изходи по голяма нужда му събирам акуту в едни рекламни торбички на БПЦ с изрисуван голям кръст на тях. Подлежа ли на наказание за това че ползвам торбички с лого за да държа в тях разни неща и по-важното, дали Господ ще ме накаже за това светотатство?
71
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво трябва да стане, за да се задействат съответните институции? Официално лице, министър от турция обяви, че подкрепят партията и то пред медии! Полицията, прокуратурата, Външно министерство?! Защо изобщо и кой позволи да се регистрира тази партия?
70
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде ако обичате да пишете на български език! Аз съм българка и като чета българската преса очаквам да разбирам за какво става въпрос. Не ме интересува значението на "достлук", не го знам и не смятам да го търся. Подходът ви е меко казано непрофесионален, за да не използвам по-тежки думи!
69
16
 
14
 
! Отговори
мм преди 7 години
тука 99% от коментиращите са фесове от дпс треперят да не изгубят кокала
68
3
 
6
 
! Отговори
до 89 преди 7 години
не несъм от дост просто живея в регион с управление на дпс и много добре знам и ги виждам просто така