Боб и леща от ДОСТ: Просто достлук или просто агитация?

Местан видя сценарий от типа "Костинброд" и поиска реакция от Герджиков
Обновена: 6 мар 2017 17:15 | 6 мар 2017 17:15,
119
Боб и леща от ДОСТ: Просто достлук или просто агитация?
Снимка: архив Булфото

Скандал със стотици пакети с хранителни продукти в торбички с логото на ДОСТ извади предизборната кампания от спокойствието й.

Полицейска акция в Кърджали иззе торбичките, а лидерът на ДОСТ Лютви Местан нарече това опит за внушение и повторение на сценария "Костинброд" от 2013 година.

Какви са фактите?

Хранителни продукти за 600 торбички са били поръчани на кърджалийска фирма от ДОСТ, става ясно от фактура, издадена на името на партията от "Лукс 87" ЕООД.

400 от пакетите с логото на партията и номера в бюлетината бяха иззети при полицейска акция в неделя. Според разследващи останалите 200 торбички най-вероятно вече са били раздадени. Това е станало в най-големия кърджалийски квартал "Възрожденци" и в село Рудина, пише "24 часа".

От фактурата става ясно, че поръчаните за торбичките продукти са захар, ориз, сол, олио, халва, леща, боб, брашно и макаронени изделия. Сумата, която ДОСТ трябва да плати на "Лукс 87" е 8 431,20 лева с ДДС, а продуктите в една торбичка са за 14,05 лева.

Собственикът на фирмата, издала фактурата, отрича да е знаел, че хранителните продукти са за партия.

"В последния момент разбрах, че са за ДОСТ", заяви собственикът на "Лукс 87" ЕООД Серкан Сюлейман.

Собственикът на склада, откъдето са били иззети торбичките, също обясни, че не е знаел, че пакетите са свързани с предизборната кампания.

От ДОСТ реагираха светкавично и внесоха жалба за противозаконно отнемане на 400 пакета, собственост на партията.

Лидерът на партията Лютви Местан обвини полицията в незаконни действия и груба намеса в парламентарните избори.

"Полицията съвместно, в координирана акция с медиите на Пеевски повтаря сценария от Костинброд`2013, като внушава на обществото предполагаеми бъдещи действия на Обединение ДОСТ за "незаконно раздаване на хранителни продукти", пише Местан в позиция до медиите.

Той обвинява органите на реда и в "ароганна избирателност", защото си затваряли очите пред раздаването на торбички с логото на ДПС. Тези случаи били документирани, а не били  "предполагаеми бъдещи действия" какъвто бил случаят с ДОСТ.

"Единственият резултат от действията на полицията е лишаването на няколкостотин крайно бедни семейства от Кърджали от хранителни продукти от първа необходимост. Настояваме полицията да възстанови незабавно противозаконно отнетата собственост на Обединение ДОСТ. Ние поемаме категоричен ангажимент, че тези 400 пакета ще бъдат раздадени след изборите на 26 март", завършва позицията си Лютви Местан.

Той се обръща към служебния премиер Огнян Герджиков и служебният министър на МВР Пламен Узунов да коментират скандала, за да разсеят твърденията, че ДПС си имат вътрешен министър в служебния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
22
 
! Отговори
Защо преди 7 години
Не знам защо му се прави реклама на това лице,и му се дава думата да говори глупости.....
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами браво на Местан! Бойко раздава само запалки с номера на бюлетината!
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо са с номера на бюлетината ако ще ги раздават след изборите? След изборите няма значение какъв им е бил номера. Мазния турчин лъже яко.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам само като вече е напълно ясно, че Местан работи за интересите на чужда държава и даже не се и крие, защо специализираните органи не се заинтересуват от персоната му?!
3
0
 
19
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
Ще бъде раздадена след изборите...?! Ами поръчвайте след изборите при някои арменец бре... Реклама и пи-ар...
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо продажния козел от гаДОСТ не вземе шашка динамит, не я постави в дръгливият си з....К и Екзактно не я взриви? Такава услуга ще направи на Признателния Му тогава български народ. Ще го помним с добро поне една седмица.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, щом самият Местан казва, че пакетите са за раздаване след изборите, като минат изборите му ги върнете!