Зелена вълна: Автобусите от Турция – без забавяне към урните!

Анкара ни уверила, че ще гарантира спокойно протичане на изборите у нас
Обновена: 15 мар 2017 15:03 | 15 мар 2017 14:45, Веселина Йорданова
184
Зелена вълна: Автобусите от Турция – без забавяне към урните!
Снимка: архив Булфото

Взети са мерки за възможното струпване на превозни средства по границата ни с Турция с желаещи да гласуват на изборите на 26 март. В това увери вицепремиерът Стефан Янев, който отговаря за подготовката и провеждането на вота.

Мерки са предвидени и във връзка с възможен бежански натиск по границата по същото време. Янев заяви, че би било нарушение на закона да се отговори на призивите на различни политици у нас секциите в съседката ни да се намалят и границата да се затвори.

"Това, което ще бъде направено, е всичко да работи нормално", посочи той. Все пак Янев уточни, че не е възможно например отварянето на допълнителни коридори за преминаване, където няма техническа възможност за това.

Още по темата

Както МВР, така и Министерството на отбраната, ангажирани по охраната на границата, обаче имали готовност да поемат допълнителни задачи, ако се наложи.

Янев припомни и възникналото напрежение с турската страна след призиви на турски политици да се гласува за определена партия у нас, след което в МВнР беше извикан посланик Сюлейман Гьокче.

По думите на вицепремиера разговорите са били в рамките на добрия дипломатически тон, а случаят на практика не се е повторил.

"Имаме уверението на турската страна, че ще бъдат спазени необходимите условия за спокойно протичане на изборния процес", коментира той.

Стефан Янев призова "да не смесваме политическото говорене с реалната обстановка на границата".

"Всички политически действия и коментари се следят, прави се анализ, в момента не е необходимо нещо повече от това", посочи той във връзка с напрежението между Турция и ЕС, което възникна по повод предстоящия референдум и забраната за митинги и агитация в европейски страни.

"Както ние сме в предизборна ситуация, така и в много държави в Европа, така и в Турция са в предизборна ситуация", припомни вицепремиерът. Според него по тази причина има "свръхактивност" на определени нива, но това не бива да ни притеснява.

За вота в чужбина заявленията за гласуване са повече, отколкото за президентските избори и е възможно да има опашки и напрежение, съобщи Янев, като посочи конкретно Турция, Лондон и евентуално Германия.

По тази причина е възможно гласуването на места да се удължи и при необходимост ще бъдат командировани допълнителни служители от МВнР.

По думите му подготовката на изборите върви по план. Той увери и че се работи по всички сигнали за опити за търговия с гласове. Янев не уточни колко на брой са те, като заяви, че са "относително по-малко, отколкото преди други избори".
 
Вицепремиерът каза още, че са предприети мерки и срещу евентуални хакерски атаки, каквито вече имаше на предишни избори срещу сайтове на институции. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
5
 
15
 
! Отговори
АНГЕЛОВ 99 преди 7 години
ДО Г-Н ТУРЧИНА ОТ ВСИЧКО НАПИСАНО РАЗБРАХ ,ЧЕ ХАРЕСВАШ ЕРДОГАН И ТУРЦИЯ НЯМА ЛОШО .САМО ЩЕ ТИ КАЖА ЗАЩО СИ В БЪЛГАРИЯ А НЕ В ТУРЦИЯ В БЪЛГАРИЯ МОЖЕШ ДА ГОВОРИШ СВОБОДНО ПО ВСИЧКИ ТЕМИ МОЖЕ ДА КРИТИКУВАШ ВСЕКИ БИЛО ПРЕЗИДЕНТ ПРЕМИЕР УПРАВНИЦИ И ОПОЗИЦИЯ МОЖЕ ДА СИ СИГОРЕН ЧЕ КАТО ИЗЛЕЗИШ ЗА ХЛЯБ НЯМА ДА СРЕШХЕШ НЯКАКВО КАМИКАДЗЕ .В ТУРЦИЯ ЗА ИЗКАЗВАНЕ СРЕЩУ СУЛТАНА Я РАБОТАТА ЩЕ СИ ЗАГУБИШ БОИ В УЧАСТАКА МОЖЕ И ЗАТВОРАДА ДА ПОСЕТИШ А АКО *** ТЕ Е РОДИЛА С КЪСМЕТ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТЕ ВЪРНАТ
101
4
 
13
 
! Отговори
u4en преди 7 години
А защо са в Турция. А кой направи ДПС. За всички злини в БГ са виновни червените б -ци !
100
3
 
4
 
! Отговори
iwan преди 7 години
бе, как не ви е срам, за Иван Гарелов нищо не писахте днеска! може ли такваз работа! да уволнат добрио човек, не ги е срам!
99
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
спрете го това двойно гражданство и от Турция една кола няма за дойде
98
16
 
15
 
! Отговори
Шипка-2 преди 7 години
В България ЗАЩО няма паметник мемориал на геройски загиналите Османски войници за Освобождението на БЪЛГАРИЯ.....да има къде да пподнесем цветя и молитви за душите им.
97
18
 
11
 
! Отговори
турчина преди 7 години
до 119Да умреш за страната си. За независимостта си! Да умреш за високо вдигнатите глави на децата си! Не е загубена кауза! Загубена кауза е да преклониш глава, да гледаш загинал войник и да плачеш! Каузата е да кажеш:"Ватан Саголсун" - "Родината да я има".Това е кауза. Още една турска дума:"Смелия мъж умира веднъж. Страхливия хиляда пъти".
96
22
 
7
 
! Отговори
ЕРДОГАН Е ВЕЛИК преди 7 години
ЕТО---ТАКА СЕ РАЗКАЗВА ИГРАТА НА КОМУНИСТИТЕ И ЛЕВИЧАРИТЕ ОТ ПКК И ЕВРОПА!ТОЧНО ТАКЪВ НИ ТРЕБВА И У БЪЛГАРИЯ----па и Господ и Аллах да го поживят...!
95
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Ху" ошибал си се ,бе....бегай на Москва на ху""...Путина.
94
2
 
11
 
! Отговори
турчина преди 7 години
В Турция не спират интернет а соц,мрежи когато започнат да публикуват снимки с убити турски войници. Това не е свобода на словото а гавра.
93
13
 
9
 
! Отговори
КРЕ.ТЕН... преди 7 години
КОЙ СИ ТИ , БЕ БАЙ ХУ"....ТА ШЕ ГОНИШ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ--МОИТЕ КРЪВНИ БРАТЯ , ОТ ЗЕМИТЕ ИМ И ОТЕЧЕСТВОТО ИМ.....!Я, СТЕГАЙ ЧАМОДАНО , НА ВОКЗАЛ И ...НА СИБИРЕ....!ТУКА , НЕ ТИ Е РУСКА БАЩИНИЯ,БЕ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
92
8
 
8
 
! Отговори
турчина преди 7 години
И затова Ердоган го подкрепят всички. Даже един кюрд си има предаване по телевизията. Казва "аз съм кюрд" но плюе Холандия и Германия. И аз може би съм турчин но ако видя Държавник - български който наистина се държи като такъв ще го подкрепя. Затова гласувах за Румен Радев. Днес със със смесени чувства. Дали сгреших? Защото той мълчи след вчерашното изказване на американския посланик. В Турция също казваха подобни неща за мулти култури и т.нт просто ги изгониха. А Радев мълчи.
91
2
 
10
 
! Отговори
турчина преди 7 години
В Турция също така не може да си собственик на банка и няколко предпиятия и да държиш медии. Преди Ердоган беше позволено. Днес не е . В България един "млад и преуспяващ бизнесмен" дгржи 80% от медиите (основно сайтове) а също така и в сферата на промишлеността, ЛАФКИ и т.нт. В ТР това не е позволено. Можеш да имаш няколко ТВ и вестници но банка НЕ.
90
2
 
8
 
! Отговори
турчина преди 7 години
В ТР всеки месец Ердоган си има час да обяснява какво е направил предходния месец. Само по ТРТ. Преди беше задължително за всички ТВ но сега само по ТРТ. Забранени са реклами на алкохол, цигари. Дори при филмите цигари и алкохол се замъгляват. Всички ТВ са длъжни всеки ден по 10 пъти да излъчват кратки видеа против тютюнопушенето. Не против алкохола. Ако една телевизия или сайт даде невярна информация като я осъдят дава обяснения по медията и поднася извинения на читатели/зрители.
89
5
 
11
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Проблемът не е в турците. Проблемът е в това, че Държавата България я няма. Няма я в здравеопазването. В ТР здравето е безплатно. Няма потр.такса. Всеки до 25 год.е здр.осигурен от държвата. България няма горди политици. В ТР ако ще да е от Марс турския Премиер/Президент се държи хладно а не се зъби като Плевнелиев ако ще да е посл.на Сащ. Чужд посланик не се меси а в БГ виждате какво е. Държавата раздава таблети, учебниците са безплатни в Турция.
88
2
 
13
 
! Отговори
кж преди 7 години
Роден и израсъл съм в гр.Кърджали.Това беше прекрасен български град.С турчетата си другарувахме и родителите ни си ходеха на гости.Те знаеха турски, колкотоа аз руски - горе долу.Всичко се промени след безумието - възродителен процес.Приятелите ми с родителите си се изселиха. Тези които останаха не бяха същите. Бяха кахърни, обидени. Дръпнаха си и се капсулираха в своя си общност.От тогава България за тях се превърна в мащеха. Припознаха Турция за родина.Българите напуснахме крепоста на ДПС
87
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам познат турчин от Попово, който работи в малко градче в Белгия от години. Дали са му седмица отпуска и са му платили билета, за да дойде да гласува в БГ.
86
3
 
8
 
! Отговори
КАШПИРОВСКИ КАЗА: преди 7 години
Ами , всички наши турци в Турция , са с ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО по идея на БКП/дпс ,бсп.....КВО СЕ ПРАВИТЕ НА УЛАВИ..??!Нали , ако ги няма ДПС , *** ще бъдат винаги в опозиция..??!УТРЕ --АКО БСП , спечели изборите ---ЩЕ Е..... С мноооого МАЛКО!ПРОКЛЕТ ДА СЪМ---АКО НЕ НАПРАВЯТ ПАК КОАЛИИЦИЯ пак С ...ДПС И "РУСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ".....ха,ха,хаааааааааааааа....!ПРОРОК ЛИ СЪМ... А...??!!
85
5
 
6
 
! Отговори
do 99 преди 7 години
Това да се показват забрадени жени е нарочно. Да се покаже, че Ердоган "ислямизирал" страната. Нищо подобно не се случва. Забрадени имаше и преди него. Медиите нарочно манипулират обществото. Преди "диктатора" Ердоган беше забранено в държавни учреждения да се работи със забрадки. Думата "кюрд" беше забранена. Кажеш ли че си кюрд в затвора. Ердоган даде свобода на всички. Кюрди, забрадки. Пуснаха ТВ 24 часова на кюрдски. В Иточния регион табелите на населените места са двуезични.
84
13
 
14
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 7 години
Не оправдавам, но донякъде разбирам българските турци. Тук са се родили, израстнали, образовали...и тук им спретнаха безумното ДС-мероприятие "Възродителен процес". Повечето просто защото са турци или пък защото помнят обидата от преименуването гласуват за турски партии.Българския народ 500 г. е ял калъчката на османлиите, но за тях това е без значение.Не разбирам обаче българи поради каква причина гласуват за откровенно руски плитически ГМО ! От 150 г. рашките ни цоцат и акъла не ни дойде ?!?!
83
7
 
8
 
! Отговори
хммм преди 7 години
някаква оpкa е минала преди малко през коментарите и на всички е оставила по-един минус, нищо че повечето думи хич не ги е разбрала. Сигурно се е познала на снимката по-горе.