Заради сигурността: Всеки втори преглъща и връща ДПС във властта

Проучването на "Галъп" е правено преди посланието на Ахмед Доган
17 мар 2017 16:30,
110
Заради сигурността: Всеки втори преглъща и връща ДПС във властта
Снимка: архив "Булфото"

20 процента от българите биха приели ДПС като някаква част от управлението на страната във формула, която осигурява стабилност и да се противопоставя на намеса от страна на Турция.

29% биха приели управленска формула с участието на движението само при определени условия. 48 на сто обаче не биха приели под никаква форма и при никакви условия ДПС отново във властта.

Това сочат данните от експресен телефонен сондаж на "Галъп", проведен на 14 и 15 март 2017г. сред 802 души в цялата страна. Той е възложен, финансиран и проведен от "Галъп интернешънъл". Проучването е правено преди посланието на Ахмед Доган от снощи.

Още по темата

"Този експериментален въпрос показва, че обществото ни е разделено наполовина по отношение на ДПС – половината биха го приели (със или без условности), а другата – не. Съотношението обаче вероятно ще се промени след изявлението на Доган, с което той на практика прави заявка срещу намеса от страна Турция и вероятно за включване на ДПС в обща политическа формула", анализират социолозите от "Галъп".

Сондажът е тествал и начинът, по който българите приемат ДПС и ДОСТ. Според социолозите обществената интуиция засега нарежда ДОСТ като по-близка до Турция формация, в сравнение с ДПС.

И върху двете обаче стои подозрението, че не работят за интересите на България, но при ДОСТ това е по-изразено. А при директен въпрос кой е по-близко до Турция, 65% казват ДОСТ, а 22% - ДПС.

Проучването е тествало и нагласите на хората в България към евентуално включване на Обединените Патриоти, както и на Веселин Марешки в управленската формула на страната.

Патриотите се ползват с най-висок кредит на доверие, като участник в бъдещо управление. Общо 63% биха ги приели в управленска формула – със или без условия. 58% пък биха приели формацията на Марешки.

************************

Данните са от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл" по актуални теми, проведен между 14 и 15 март сред 802 души в цялата страна, независим от външно финансиране. 1% от извадката отговаря на около 55 000 души. Максималното стандартно статистическо отклонение при 50-процентните дялове е ±3,5%. Подобни сондажи могат да послужат за хипотези по важните въпроси на деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: дпссондажВоляГалъп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са глупости..............със какво ДПС ще ми гарантира,та нали във Лудогорието на места ако не говориш турски.....хляб не можеш да си купиш......каква сигурност бе хора....Галъп-събуди се.....
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
G-N RADEV ZASHTO MULCHITE?
35
0
 
11
 
! Отговори
лисица? преди 7 години
Не вярвам на Доган,след като преди години със зловещ сарказъм се подигра на СДС-"седераски шут" и стана пръв бесепар( въпреки че през 1990 "се кълнеше" в СДС, за да го подкрепят пред БКП за партия ДПС.Утре ще се "извърти", че е искал да "успокои" положението и затова е приказвал против Ердоган: той никога няма да "изневери" на общата им вяра( това ще е"индулгенцията" му.Борисов, НЕПРЕМЕННО имайте "ЕДНО наум".Не за първи път Доган подхлъзва динени кори.( това за Левски- такова е било времето)
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените манипулатори от Галъп ще направят всичко възможно да разчистят пътя на още една коалиция между БСП и ДПС, която са пореден път ще закопае България. този път окончателно и безвъзвратно! Не трябва да позволич на руско-комунистическите предателски партии да съсипят България!
33
2
 
17
 
! Отговори
Галъп? преди 7 години
Галъп или Кънчо.Хайде по сериозно. Изследването ви е здраво купено. Никой не платен не подкрепя ДПСТезата за сигурност и стабилност се изчерпаха. Нещо друго нямате ли в ръкава?
32
2
 
18
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Как ще вярваш на Доган,който казваше,че пътя на България минава през Босфора...
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"независим от външно финансиране" при анкетиране, като видя, и ми презлява, още повече ако е за някоя от известните агенции за социологически проучвания...
30
6
 
8
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 7 години
ГРОБарите са до тук - очаква ги КАТАСТРОФАЛНА загуба на изборите. НАРОДЪТ вече разбра, че са ШАЙКА (според техния кандидат-депутат А.Тодоров) КРАДЦИ и неграмотни КАЛИНКИ. Единствения им "коалиционен" партньор е ДОСТ, защото БАЦЕ и Ердоган се наричат взаимно - братя. Сбогом ГРОБ.....
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА, В БЪЛГАРИЯ, НЕ БИВА ДА СЪЩЕСТВУВАТ!ПОЛИТИЦИТЕ, ОТ ВСЕКИ ЕТНОС, ИМАТ ПРАВО ДА ЧЛЕНУВАТ В КОЯТО СИ ИСКАТ ПАРТИЯ, НО НЕ В ЕТНИЧЕСКА.
28
5
 
13
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
Турците сега ще се разделят между ДПС и ДОСТ... и има голяма вероятност да не помиришат парламента, та за тва е цялата патардия. Ако тъпппите българи не излезем да гласуваме задружно, тея пак ще се намърдат!!! Ама бай ти ***, ако може само е така да си седи и нищо да не прави най-добре...
27
0
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До :)ДПС си знаят и гонят интересите, а те са малко по мащабни отколкото на останалите играчи на полит.пазара! Иначе, ми се струва, че най-често българите сами са си врагове: комунисти-антикомунисти , русофили-русофоби,...,бълг.граждани-бълг.граждани като борбата не е да се изгради нещо положително, конструктивно, дългослочно, а как да се ограби онова създадено до 44та, доизградено от 44-89та!Накой ще промени ли досегашният от 89та насам шаблон, м?
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
erdogan kato pusne migrantite vsichki ot drugite durjavi shte gledat siira!!!
25
9
 
6
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До ПенсионерТУРЦИЯ И СЕГА Е ВЪВ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ КОЕТО Е ПРЕЛЮДИЯ КЪМ ГРАЖДАНСКА ВОЍНА КОЯТО ЩЕ ЗАСЕГНЕ И БЪЛГАРИЯ ---СЛЕДВА 2--РА ЮГОСЛАВИЯ ИЗХОДА Е САМО ЕДИН---РУСИЯ
24
0
 
10
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Кръв повръщам, България не връщам!
23
0
 
8
 
! Отговори
дивергент преди 7 години
Щом тежката артилерия - хидроинженера, разпределящ порциите, влезе в играта, значи на всички им е ясно, че "не могат по старому", а "ония долу - не искат по старому" и нещата са на кантар да бъдат изпуснати от контрол.
22
6
 
10
 
! Отговори
:) преди 7 години
ДПС са враг на България а не Турция.Това така и не го разбрахме
21
3
 
3
 
! Отговори
/БЪЛГАРИН преди 7 години
ЗАБРАНА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ ИЗБИРАНЕ НА НАРОДНО СЪБРАНИЕ ОТ 8О ПРЕДСТАВИТЕЛИ ИЗБРАНИ ОТ 28--ТЕ РАИОНА НА БЪЛГАРИЯ НС ИЗБИРА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ---ПО 2--*** ЗА СЪОТВЕТНОТО МИНИСТЕРСТВО С ПРЯКА ОТГОВОРНОСТ ПРЕД НС НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСИЧКИ РЕСУРСИ ОТВАРЯНЕ НА ДЪРЖАВНИ ФАБРИКИ И ЗАВОДИ ---ТОВА Е СПАСЕНИЕТО НИТО ЕС НИТО НАТО ЩЕ СИ МРЪДНАТ ПРЪСТА АКО ТУРЦИЯ ПУСНЕ 160 000 БАШИБУЗУК
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента Ердоган търпи поражение,но още не го е разбрал!
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали ще е Местан или Доган,или някой друг крадлив българин, няма никакво значение!България няма управленци и това е!
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като Кънчево - Андрейчовската агенция е дала такъв резултат, то това е посоката, указана от БСП. Този филм сме го гледали няколко пъти - Жан, Станишев, "Царя", Орешарски и нищо добре не ни очаква.