Борисов чете Доган: Отваря вратата за патриотични коалиции!

Според експремиера почетният лидер наредил ДПС сред патриотите
17 мар 2017 12:00,
230
Борисов чете Доган: Отваря вратата за патриотични коалиции!
Снимка:БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов анализира посланието на Ахмед Доган като отваряне на вратата към коалиции с партии с патриотична насоченост.

В своя позиция от снощи почетният председател на ДПС привлече вниманието към опасностите, които идват от Турция и призова всички етноси да дадат урок на онези, които си мислят, че може да назидават. Доган предупреди, че "играта е ва банк" и че Турция е на път да стане "Султанат".

"За всички е видно, че Турция като държава в момента с нейното управление, не само в България, в цяла Европа се опитва да налага дневния ред и да държи един тон, който в никакъв случай не е тонът, който ние наричаме европейски", каза Борисов.

Още по темата

Той припомни обвиненията от страна на Ердоган към редица европейски държави във фашизъм, а също заплахите му за бежански потоци към Европа.

Лидерът на ГЕРБ попита какво ще прави България, ако на границата й дойдат десетки хиляди жени, деца и мъже.

"Г-н Ахмед Доган го хваща това като реална опасност. Между редовете какво ни казва? Първо ДПС в мое лице, имам предвид г-н Доган, е патриотична формация, която, ако стане такъв проблем, българските турци които са членове на ДПС, ще застанат на позиция срещу подобна политика. И в това отношение ние сме също патриоти", анализира лидерът на ГЕРБ.

Според него Доган отваря врата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост, защото имат една база – запазването на България от подобна интервенция.

"Не искам да си мисля, че това е намек към самите патриоти или към БСП само, но във всички случаи, когато се води спора между български мюсюлмани дали са от ДОСТ или ДПС винаги е по-различно от спора между християнин и мюсюлманин", каза той.

Бойко Борисов обясни, че ГЕРБ имат друга практика и коментира, че десетки мюсюлмани са се влели във формацията на ГЕРБ.

"Ние докато управлявахме, имайки предвид и отчитайки, че в същото време това е една 70-80 млн. държава с мощна икономика, с огромна армия, която е на нашата граница. Холандия е далече, Германия е далече", коментира още Борисов.

Според него като съседи ние сме длъжни да намираме начини да поддържаме нормални отношения с Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
3
 
0
 
! Отговори
запазена марка преди 7 години
До лисица? - Не вярвам на Доган,след като преди години със зловещ сарказъм се подигра на СДС-"седераски шут"очевидно "шутът" е запазена марка на apкaдaшитe. Високопоставен политик в Бъкгария отправи навремето "депесарски шут" (не седесарски, както казала лисицата). Явно изразът е харесан, защото вчера високопоставен политик на Турция се засили да бие "османски шут" на ЕС!
138
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Мъчих се да разбера какво точно е искал да каже за ДПС Бойко, но е трудно да се извади нещо разбираемо от приказките му. Като че ли иска да каже, че пак иска да разчита на подкрепа в парламента от ДПС както по времето на Местан. Преди чрез Местан прокараха гласуването за 16-те милиарда заеми. Ако е така, по-скоро няма да го огрее тоя път. Както каза и Радан Кънев, няма да се спънем трети път в една и съща тиква.
137
1
 
6
 
! Отговори
общото преди 7 години
Между рома от Дръндар и рома от Хераково е, че и двамата са мултимилиардери от кражби и че и двамата тази вечер ще си легнат с някоя 20 годишна супер красавица след хубаво ядене и пиене. Разликата с вас знаете ли я?:)) Вие отново ще гласувате за тях на 26-ти, а те за вас няма. В гатанката се пита какви сте вие и какви са те.
136
2
 
3
 
! Отговори
ВАЖНО! преди 7 години
Никъде няма изявление КАК ще се упражнява КОНТРОЛ над хора с два вида паспорти: БЪЛГАРСКИ и ТУРСКИ?1.Гласуват с турския, мятат се на автобуса и ИДВАТ в България, за да гласуват с БЪЛГАРСКИЯ???!!???Предвиден ли е КОНТРОЛ?
135
2
 
4
 
! Отговори
лисица? преди 7 години
Не вярвам на Доган,след като преди години със зловещ сарказъм се подигра на СДС-"седераски шут" и стана пръв бесепар( въпреки че през 1990 "се кълнеше" в СДС, за да го подкрепят пред БКП за партия ДПС.Утре ще се "извърти", че е искал да "успокои" положението и затова е приказвал против Ердоган: той никога няма да "изневери" на общата им вяра( това ще е"индулгенцията" му.Борисов, НЕПРЕМЕННО имайте "ЕДНО наум"!Не за първи път Доган подхлъзва динени кори.Желая Ви успех,но бъдете с повишено вним
134
12
 
1
 
! Отговори
Успех на Борисов! преди 7 години
Доган направи много точен ход. С него дава по-голям шанс на дпс да се нареди в първата група на финалната права в изборния ден. Нормално е да го направи.Борисов от своя страна доста израстна като политик напоследък. С Турция той води една умерена линия на добросъседство, което е положителна страна в миналото вече управление.Силно се съмнявам, че ако изборите излъчат друг фаворит, последният ще тръгне да се конфронтира с Турция.Внимателно трябва да се разбере, каква точно е играта на Ердоган.
133
0
 
7
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Доган е поставен на тясно. Турция определено подкрепя ДОСТ.Доган трябва да хвърля мостове, да стане български патриот. Щот турски вече не върви!😀За туй са тия патриотипни наративи!😈
132
0
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 189 Анонименнад 140
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До М, да ...А твоето?
130
0
 
2
 
! Отговори
BB ? преди 7 години
ABE NE BE6E LI TOZI DETO 6TE6E DA PRA6TA BAGERITE DA MU BUTAT DUVARA NA SOKOLA? DA SE PUSNAT V SELSKI NUJNIK S GLAVITE NADOLU TEZI DVAMATA....
129
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИСОВ ХОДЕШЕ ДА СЕ ПРЕГРЪЩА С ЕРДОГАН, ДАЖЕ ПРАВИХА СЪВМЕСТНИ ЗАСЕДАНИЯ НА ДВЕТЕ ПРАВИТЕЛСТВА В АНКАРА.
128
10
 
5
 
! Отговори
паша ефенди преди 7 години
Кажете чао на област Кърджали. Машаллах. :)
127
5
 
0
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До Ало другаритекакво е твоето IQ, м?
126
0
 
5
 
! Отговори
Ало другарите преди 7 години
До като не видя,депутат,който е минал теста за интелигентност,полиграфа за лъжа,неговото образование,от къде идва,какво е работил,миналото му до девето коляно,глас не давам!Защото до сегашните управници на България,разделиха народа,ограбиха го,излъгаха го.Не им ли идва на ум,че в техните редици не видяхме лидери с чисто минало,нито в БСП, в ГЕРБ, в НДСВ, в РБ, в ДПС и другите останали ***.Когато влезнат в парламента искам да им се появи духът и ликът на Левски само един път,и ще избягат.
125
7
 
16
 
! Отговори
Мизантроп преди 7 години
Бойко чете Доган както дявола чете евангелието! Никога вече бойковци и герберастически отреп.ки!
124
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Соколът пак се прояви като блестящ политик! Спусна мост за бъдещи коалиции. Дали Бойко или каката ще минат по него зависи от това кой как е разбрал посланието. За сека най-окумуш се оказаха атакистите. Да видим ще ги последват ли и други.
123
9
 
7
 
! Отговори
Ало другарите преди 7 години
С подписа на депутатите от БСП в ЕС, поканиха официално мигрантите в България,и това ли е лъжа?А преди това Орешарскиим подготвяше лагерите за бежанци.Граница от 300 километра не се строи за половин година.Не съм за ГЕРБ,но когато се кланяш на някои политици им прочети биографията,виж кой кой е,как е дошъл на власт.Не ме интересуват политици,които разединяват народа,и ни карат да се мразим,в това число е и ГЕРБ,защото ми омръзнаха да гледам по медиите Нинова и Борисов,как си правят реклама
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До FokАбе, пиши на кирилица, бе ***! :)
121
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Борисов чете ..."---А, стига, бе! ЧЕТЕ !?
120
6
 
2
 
! Отговори
Fok преди 7 години
Bsp teroristite i dps teroristite da si piat tabletkite redovno...