АБВ поиска ДОСТ на Местан да бъде забранена

И Проданов обвини Турция в намеса в изборите у нас
18 мар 2017 20:58,
155
АБВ поиска ДОСТ на Местан да бъде забранена
Снимка: архив "Булфото"

АБВ поиска партията на Лютви Местан ДОСТ да бъде обявена за противоконституционна и да бъде забранена.

"До съвсем скоро партията имаше на своя сайт текст, в който възхваляваше величието на исляма и открито прокламираше ДОСТ като партията на Ердоган. Агитационните материали и автобусният десант вече са факт. Факт е, че се оказва натиск и върху наши сънародници мюсюлмани в България да гласуват за ДОСТ", каза лидерът на АБВ Константин Проданов на извънредна пресконференция в Кърджали.

Според него от средите на партията и на нейните поддръжници се правят и много отявлени твърдения, внушения, които заплашват териториалната цялост на България.

"Става дума за широко прокламираната неоосманистка доктрина, която предявява открита претенция към части от нашата страна. Няма да оставим това така. Ние поемаме ангажимент да подготвим сигнал до главния прокурор и до шефа на ДАНС, които да проверят  тези факти изнесени в публичното пространство. И ако се потвърди истинноста им, ние ще искаме да бъдат сезирани КС, СГС  - и ДОСТ да бъде обявена за противоконституционна партия и да й бъде отнета регистрацията ", каза още Проданов.

Той също отправи упреци към турската държава за намеса в изборния процес в България. "Има много сериозна опасност той да бъде опорочен", каза Проданов, цитиран от партийния пресцентър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както върви май няма да остане кой да гласува за ОП. Герб и БСП си имат твърд електорат. От т.н. националистически вот отхапва магарешки, отхапаха и ДПС със Слави Бинев, сега отхапва и АБВ.Чудно как всичко това става след изборите в Холандия където Ердоган и Рюте си спретнаха цирка за да преметнат Вилдерс. Сещате ли се у нас които ни спрягат същият цирк?
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои си мислят, че като забранят дпс или Дост и всичко ще се оправи. Простата чутура не вдява, че българските турци пак ще си намерят партия с която да се отъждествят. Ключът не се крие в забраната, а в отношението към тези наши сънародници. Ние се държим с тях като чужди, а искаме те да се държат с нас като свои. Ами докато има партии като ДПС или Дост ще знаем, че нещо в отношението ни към турците нещо куца и не е както трябва.
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех този лош Ердоган!!! Също като Путин за американците. Все се бърка в нашите работи. Ей на, сега и Местан ще избере за премиер.
17
4
 
2
 
! Отговори
вечна дружба преди 7 години
До Анонименмхъм, и двете аверски - Пета и Шеста колони са в настървена битка за Прохода към Пролива или съответно в обратна посока - към по-тлъстата Виена.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И АВБ реши да "отхапе" от националистическия вот.
15
4
 
6
 
! Отговори
Е преди 7 години
До 17:Не, Политбюро няма вече. На основание чл. 44 (2) от Конституцията на Р.България.
14
7
 
6
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Другари от Герб ,спомнете си кой пи кафе в Кърджали с Местан!!!Помнете и мълчете!!!
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Cqlata pasmina se obedini sreshtu DOST ,may yako gi e shube ot Mestan
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ако трябва да се забранят проруските продажници АБВ ще бъдат първи в списъка!
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По същата логика да бъде забранена БСП(БКП) и " издънките" и като АБВ .Съгласен съм с др.Проданов.
10
2
 
10
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
Тези дърти *** сега ли се сетиха за ДОСТ? А къде бяха до сега? Май си правят евтина реклама.Никой не се връзва на тези номера.Сега очаквам и великата банкянска Кратуна да ревне срещу Местан и турчулята.Готови са на всякакви трикове за да се докопат до депутатските кресла.Да , ама не.Партия "Гоце" и партия "Буда" са обречени на презрение.
9
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата пета колона на Москва е мобилизирана против конкурентите на проруската ДПС . За възхвалата на Доган като български патриот и сатанизацията на ДОСТ са впрегнати всички русофили.
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този грозник да се разкара.
7
8
 
18
 
! Отговори
E преди 7 години
Вече има доста законови основания за заличаване на тази етническа, антибългърска, протурска партия. Това, че веднъж е регистрирана, далеч не означава, че не може да бъде заличена при това законно!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Надя НиколоваАко за продажбата на интересите ни на чужди държави си влизаше в затвора нямаше да има много свободни политици в България.
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kraino vrene e da se sabrani vjaka turska partia v turzia ima li balgarska partia bg deputat bg e ba valgarite na koito ne mu haresva da se naha ot bg
4
1
 
12
 
! Отговори
27години по-късно преди 7 години
още едни марсианци се приземили седмица преди изборите да сочат с пръст сатурнианците
3
4
 
15
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Сега Ердоган иска, местан изпълнява.
2
4
 
5
 
! Отговори
Скаличката преди 7 години
Тия па намерили от какво да се оплакват! Те питат ли ме мене колко ми е гадно с тоя ник "Скаличката"?! Не смея да се покажа пред хората!
1
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, почнаха оправданията! Сега всички, които загубят изборите, ще кажат - турците са виновни! Също и руснаците, Тръмп, Меркел, евреите, рептилите и хунтата в Конго!Всички те са виновни, иначе, ако не бяха те, щяхме да спечелим!