Борисов пред Ройтерс: ЕС е най-доброто за България

Вървим в правилната посока, смята лидерът на ГЕРБ
Обновена: 22 мар 2017 06:43 | 21 мар 2017 22:08, Красимир Ангелов
150
Борисов пред Ройтерс: ЕС е най-доброто за България
Снимка: БТА

Членството на България в ЕС е най-доброто нещо, което се е случвало на държавата, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю пред агенция Ройтерс.

"Българското членство в ЕС, макар че в момента в България не е модерно да се говори за него, е най-доброто нещо, което ни се е случвало", посочи бившият премиер.

Още по темата
Агенция Ройтерс посочва в своя материал, че българският дясноцентристки лидер, който се надява да се върне на власт след изборите тази неделя, заявява, че България трябва да работи за възможно най-бързо задълбочаване на европейската интеграция.

"Проевропейската и пропазарната партия ГЕРБ на Борисов има малка преднина в допитванията до общественото мнение пред социалистите, които са за по-голяма роля на държавата в икономиката. Но след като всеки пети българин още не е решил за кого ще гласува, резултатите от изборите са непредвидими и България вероятно ще има още едно нестабилно коалиционно правителство", отбелязва Ройтерс в своя материал.
 
Агенцията отчита, че България продължава да е под строгото наблюдение на ЕС по проблемите на корупцията и организираната престъпност. "Вървим в правилната посока. Сега трябва да положим максимални усилия в борбата с корупцията и незаконния трафик", казва пред Ройтерс Борисов, който е убеден, че неговата партия може да се справи.

Отношенията с Русия остават сложен политически въпрос в България, която беше близък съюзник на Москва по време на Студената война, отбелязва Ройтерс и припомня, че социалистите обещават да блокират удължаването на санкциите на ЕС срещу Русия заради анексирането на Крим. "Продължаваме да сме против анексията на Крим, защото когато границите се променят със сила, България става уязвима", заявява Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минимална заплатаБългария: 230 EURЧерна Гора: 300 EUR Македония: 270 EURСърбия: 260 EURСредна заплатаБългария: 484 EURЧерна Гора: 760 EURМакедония: 532 EURСърбия: 520 EURМинимална пенсияБългария: 83 EURЧерна Гора: 240 EURМакедония: 206 EURСърбия: 220 EUR
34
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така си е. Аз не помня по добър период от 89 на сам ? Преди това безвремието няма да го коментирам .Някой ако помни по добро да сподели.
33
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Boyko"Така е, прав е! Ако ЕС се разпадне, недай боже, Русия и Турция си ни поделят."----------Това го разправяй на баба ми. Нито Турция, нито Русия имат намерение или желание или планове да култивират територията наречена България. Македония и Сърбия не са нито в ЕС нито в НАТО и никой не ги е поделил и няма да ги поделя, а хората в тези страни живеят много по-добре от членката на ЕС и НАТО България и взимат по-високи пенсии и заплати.
32
4
 
23
 
! Отговори
Един преди 7 години
Баце, добре че три пъти папа те гали по главата, та да се оправи бегето! Коги първи път те погали осъмнахме с пътища за чудо и приказ! Коги втори път те погали, здравеопазването ни цъфна и върза! Коги трети път те погали, образованието ни почнаха да го дават за пример и на Марс! Да си жив и здрав и още три пъти да те гали папа по главата, та да оправим и армията, съдилищата и пенсиите!
31
6
 
16
 
! Отговори
Приказки за материал преди 7 години
Чудя се как е възможно да говори толкова глупости?!ЕС е американската администрация на Европа. Лидерите на ЕС, ЕП, ЕК и т.н. не са случайни, те са подбрани много отдавна, обработени и подготвени от американските служби как да подчинят и предадат европейските народи!Членството на една държава в ЕС автоматично я слага под американския ботуш!
30
5
 
26
 
! Отговори
До Надя Николова преди 7 години
Ами коментираме го Надке, защото ни го набутват пред очите навсякъде- телевизии, преса, радио и т.н. А на народа му се повръща от него и от наглото му и арогантно поведение! Той е гърмян заек и ще се радвам след изборите да изчезне от очите на света! Ще бъде невероятна грешка, ако влезе пак във властта този ***!
29
4
 
36
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
Бандитската и просташка партия ГЕРБ. Този тип е най омразния политик в България.
28
4
 
27
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
На теб Боко, ЕС е най-доброто, което ти се е случвало. ЕС даде пари за магистрали, саниране и куп други неща, от които отклони част за личната си банкова сметка. А народа за който каза че живее добре - мизерства. И мечтае да фалира като гърците
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е в ЕС въпреки лицето на снимката. Ако герб управляваха 1998 сега щяхме да сме като Беларус, Албания...Приноса на герб да сме в ЕС е нула.
26
5
 
3
 
! Отговори
до кадърния 37 преди 7 години
мързеливия е ненужен навсякъде.
25
12
 
3
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Тук много хора/от пишещите/ са живели само на село или са учели до 8-ми клас защото нивото им е много ниско. Другарите разчитат основно на такъв електорат.За съжаление неграмотните се увеличават .
24
21
 
5
 
! Отговори
Boyko преди 7 години
Така е, прав е! Ако ЕС се разпадне, недай боже, Русия и Турция си ни поделят. Тогава ще им стане ясно на лумпенизираните путинисти руското ежедневие-бачкане за без пари и ранна смърт от алкохолизъм. Русия е клоака, територия на алкохолици и престъпници.
23
2
 
3
 
! Отговори
6 преди 7 години
Хубово млади заминават остават старци в бг
22
2
 
12
 
! Отговори
к преди 7 години
И какво хубово ес беднотия
21
15
 
4
 
! Отговори
НЕ ДРУГАР преди 7 години
За неуките и неможещите ЕС не значи нищо , но защо можещите и образовани отидоха да работят в ЕС и са все още там ??? Ако допуснем "другари" да ни управляват пак, няма на кой да се сърдим, тук ще останат само римляни и неграмотни . Те/другарите/ водят само до катастрофи след управлението си , но народа /хората/ определя съдбата си .Ум умува ,ум робува , ум патки пасе .
20
3
 
27
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 7 години
Дебелия банкянски мечок обикаля от врата на врата и става за смях. Лошото е че и нас излага с глупашкото си поведение и просташкото си излъчване.Скрий се бе , др.Борисов.Хората си правят майтап с тебе.Много добре знаят че си дърт комунист и си последния слуга на диктатора Живков.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предимството от членството в ЕС е, че като правят класации за богати и бедни взимат държавите само от ЕС и така сме най-бедни, но в богат съюз. Ако в класацията включат ЕС + Африка, пак ще се окажем на дъното с много африкански страни пред нас и тогава няма да можем да казваме най-бедни сред богатите, ами ще сме по-бедни от бедстващи африкански страни.
18
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
продажник на националния интерестова е кланът ГЕРБ с дон Корлеоневсички да гласуваме и да свалим тези продажници кръвопийци поробили България
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми той ЕС скоро ще се разпадне, кво праим тогава с хубавото нещо?
16
2
 
25
 
! Отговори
Какво било? преди 7 години
Най-добро за кого - за вас? А за България най-лошото което и се случва е тиквата!