Първанов сравни Корнелия Нинова с късния Жан Виденов

Идейната близост с БСП я има, но ни излъгаха, заяви президентът
21 мар 2017 09:12, Александър Попов
117
Първанов сравни Корнелия Нинова с късния Жан Виденов
Кадър: Bulgaria ON AIR

Съществува опция за коалиция между АБВ и БСП в евентуално бъдещо управление, заяви президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

"Идейната близост с БСП я има, въпреки че ние сме лявата формация и отношението към плоския данък е показателно. Между нас се откри разделение на чисто морална основа", обясни Първанов и добави, че в АБВ са били излъгани от Столетницата преди президентските избори.

Той сравни лидера на БСП Корнелия Нинова на късния Жан Виденов, която имала "подобни елементи в поведението си".

Според него управляваща коалиция между "Обединени патриоти", ДПС и ГЕРБ или БСП би изглеждала като орел, рак и щука.

"За мен критерият е работещо правителство, а не правителство на всяка цена. Ние сме "за" това да се направи всичко възможно да се избегнат нови предсрочни избори. Бизнесът и гражданите искат сигурност, искат да не калкулират безвремие", посочи той.

Първанов не изключва сценарий ГЕРБ да получи правото да състави кабинет.

"Има очевидно желание в хората ГЕРБ да се маха. ГЕРБ вербува много от кметовете, които не са свързани генетично с партията и това може би ще налее много гласове при тях", поясни екслидерът на АБВ.

Георги Първанов коментира и обтегнатите отношения между България и Турция, както и наложената забрана на турски граждани да пребивават у нас, тъй като се смята, че са заплаха за националната ни сигурност.

"Мина време, когато ние апелирахме службите да си бъдат на мястото и да правят това, което в момента се случва - двама-трима вече са изгонени от държавата. Макар и малко позакъснели, категорично подкрепяме подобни действия."

По думите на Първанов сме свидетели на нещо, което той се надява да се обяснява само с предстоящия референдум в Турция и желанието на Реджеп Ердоган той да бъде успешен за него.

"Не знам какво ще стане в момента, в който той вземе една огромна власт", каза още Първанов.

Той открои два акцента в писмото на бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, като според него единият адресат е самата Турция - "да знаят, че не всички са като Лютви Местан".

"Другото е знак към българските партии - да се снеме максимално напрежението на етническа основа и да се знае, че имаме общи интереси", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак стигнахме до парадокса едни комунисти да обиждат други комунисти на комунисти.
48
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА ЗА ТЕХНОИМПЕКС ГО ЧЕТЕМ ВЕЧЕ 100 ПЪТИ. ВСЕКИ ПЪТ ЛИ ТИ ПЛАЩАТ?
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА. НИЕ СМЕ ОТ ГРУПАТА НА ДОВОЛНИТЕ.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко ми прилича на оная приказка дето ученика надминал учителя...
45
9
 
2
 
! Отговори
Филип преди 7 години
Време е за промяна 5 Коалиция на Недоволните!
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоцето да го излъже Корнито е нормално. Все пак тя е ученичка на завряния зет, а Гоцето си е един обикновен доносник!
43
12
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
алтернативата е НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО,само тъка ще се прочистят лицата който отдавна не понасяме.
42
11
 
15
 
! Отговори
teo преди 7 години
БРАВО ГОЦЕ, ПРАВИЛНО КАЗВАШ ЗА ***, САМО, ЧЕ ТЯ Е ПО-ЗЛЕ И ОТ ЖАН ВИДЕНОВ!!! СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ ОСЪЗНАЕШ И ТАЗИ ИСТИНА ЗА ***, ОК???
41
9
 
18
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Нахалството, лъжата и грубостта не са доказателство, че тя има "топки". Единствената "смелост" на Нинова досега е клеченето пред кабинета на Путин в Москва, където не е приета и сега драпа със зъби и нокти да докаже предаността си пред императора. Единственият истински смел български политик, на висока длъжност е Росен Плевналиев.
40
3
 
1
 
! Отговори
До 53 преди 7 години
Тук не коментираме ненаучна фантастика като твоята.
39
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелия Нинова е представител на най-екстремното проруско конспиративно крило на Ремсистите към БКП - кръстоска от Йорданка Чанкова, Цола Драгойчева и руския агент Георги Димитров.
38
5
 
16
 
! Отговори
Бай Хей преди 7 години
Д0 ха-ха-ха, Ами смешно е, защото *** нищо особено не е направила - броят на избирателите на БСП си е почти същият, просто ГЕРБ загубиха от своите заради изхабяването във властта и грешната президентска кампания. Нинова не е спечелила и президентските избори, заслугата си е на лицето Радев и липсата на свестен противник.
37
17
 
9
 
! Отговори
До 50 преди 7 години
Господин Тикфунии през този период е бил личен телохранител на Тато, на Царя и Главен секретар на МВР назначен от царя!
36
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали прилича на Жан , но тази жена ви слага в малкото си джобче и има повече топки от всички мъже политици в Б-я
35
8
 
9
 
! Отговори
хм преди 7 години
Списвайте десни , гербери , умни и красиви в тоя Пеевски сайт ...иначе нямате нищо общо с него , дори с модела КОЙ правете се на луди ангажирайте студенти да бодърстват и правят физарядка по "Раковска" и накрая всички заприличвате на оня набедения кинорежисьор!
34
23
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Гоце, не се сравнявай с Корнелия, тя ви удари в земята всичките мъже. Факт !Нинова взе една съсипана столетница на командно дишане. тегна партийните редици и спечели президентските избори. Сега е на път да изхвърли и Тиквата от властта.Не може да и стъпите на малкия пръст !Тя ще спечели изборите, а вие дори няма да влезете в следващия парламент ... По-добре подкрепете БСП, защото иначе съвсем ще си проличи, че играете за онзи, който дава повече ! В последния случай беше ГЕРБ.
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАДругари, не се напъвайте, натовската дъга ще бъде завършена. Меркел отиде при Тръмп,.е то отдавна беше ясно, че тръм е другата страна на същата монета и ще излезе много по-голям въздух под налягане, отколкото Обонго
32
3
 
11
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Странна предизборна кампания има сега от доста време. Личи си кои партии са крали, крали, та чак са се ояли - хората от тези партии сега са непрекъснато на телевизионните екрани, а форумите се задръстиха от техни ***. Още им се краде и ни промиват мозъците да гласуваме за тях.
31
4
 
10
 
! Отговори
хм преди 7 години
До хмА кой предложи Баце на царя -Бриго Аспарухов ...да ви имам кумирите
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милионерчето комунистче защо риве? Малко са му хотелите ли що ли?