Станишев за листата на Нинова: Чист подарък за ГЕРБ!

Той все пак ще присъства на Националния съвет на БСП
Обновена: 14 апр 2019 12:19 | 14 апр 2019 12:19, Нели Христова
180
Станишев за листата на Нинова: Чист подарък за ГЕРБ!
Снимка: Булфото

Това, което виждам като листа, е един голям подарък за ГЕРБ, заяви Сергей Станишев пред журналисти на влизане на заседанието на Националния съвет на БСП днес.

Националният съвет трябва да одобри днес листата с кандидати за евродепутати на партията за предстоящите евроизбори. В предложението не фигурира името на Сергей Станишев, а началникът на кабинета на президента Иво Христов е четвърти. Предложено е също в евролистата да бъде Велизар Енчев. Предложението е водач да е Елена Йончева, а след нея - Янаки Стоилов. Деница Златева е трета, според проекта.

Още по темата

Сергей Станишев коментира, че сега на това заседание БСП трябва да отговори на 4 въпроса.

Първият е какво казваме на нашите членове и на нашата партия, отбеляза той и припомни, че месец и половина са се провеждали събрания и конференции и партията се е произнесла за своите предпочитания за листата.

Вторият въпрос е какво е посланието на БСП и НС към българското общество, тоест начинът, по който се управлява БСП, ще бъде трансформиран в начина, по който се управлява България, ако спечелим управление, посочи Станишев. Мисля, че всички виждат с невъоръжено око ,че има очевидна тенденция за превръщането на БСП във вождистка партия ,в ГЕРБ номер 2, въпросът е дали българите искат такава алтернатива и такава БСП, коментира той.

Третият въпрос е какво е нашето отношение към Европа и ЕС - дали БСП запазва своята ясна проевропейска идентичност или тръгва в посока евроскептицизъм. Четвъртият въпрос е посланието ни към нашите европейски партньори, нашето политическо семейство в Европа, отбеляза Станишев.
Председателят на Националния съвет трябва да поеме своята отговорност за тази листа, с която излиза, всеки член на съвета трябва да поеме своята отговорност с гласуването, допълни Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Как скачаше българина,преди 30 години скачаше,за свобода, за демокрация,за европейска цивилизация.Но последни останахме,как последни останахме,в европейските класации,във световните класации.Срещу държавното скачаханашите, скачаха,но изедници станаха частници,*** буква безгласна е.О- о - о спразен джоб,о-о-о с празен джоб,*** е, чак до гроб !!
29
9
 
21
 
! Отговори
гостенин преди 5 години
Станишев опита да се присламчи към листата на БСП, ама нещо не му се получава. Нека да се впише в джъндърската листа и там да го избират, нали е привърженик на ИК.
28
4
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Няма смисъл от Избори- Революция трябва на тази държава- Всички били във властта последните 30 г - които са живи-- Костов Мостов и всички червени зелени сини пембяни политици барони и приватизатори - в ЗАТВОРА!!!!!!!!!Докарахте държавата до КОЛАБС!! До супер МИЗЕРИЯ- До унищожаване на цивилизованото население и подмяната му с друго -по тъпо и първобитно!! Докарахте всякакви Монополи Капиталисти да ни крадат и съдят ! Направихте 2,5 мил ЕМИГРАНТИ! СРАМ МЕ Е ОТ ВАС!!В ЗАТВОРА всички хамелеони!
27
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишката е прикрит фен на ГЕРБ и троянски кон на ГЕРБ в БСП. Доколкото си спомням, беше на едно мнение с гербаджиите са Истанбулската конвенция.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със теб сме ,закопай ни още малко.
25
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великият Станишко,повел ни към светъл път на демокрация,бива отлюспен.Ауууууу, па ми е кеф.
24
4
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тоя не си ли дава сметка,че извън твърдото ядро на БСП е НИКОЙ!А само с твърдо ядро избори не се печелят!Бил председател на ПЕС...Щото ония *** са много стока!Впрочем,да не се дуска,ами да приеме и по-задно място,ще му го дадат от кумова срама,а после чрез преференцията ще влезе,ако е наистина популярен.
23
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев загуби 11избора от герб а е капацитет да казва на Нинова какво да прави.Тя удвои депутатите си оставени на 45 от Станишев и спечели президентски избори.Факт.
22
11
 
30
 
! Отговори
Уникално преди 5 години
Не мога да повярвам, че разкараха Станишев. Браво!
21
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не гласувам за БСП още от годините когато беше БКП.И сега няма да гласувам за тях.Но браво за прочистването на Нинова на партията и.
20
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев да отива в ДОСТ при Местан и да си продъжат целувката. Стига е цапал БСП!
19
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време беше да го разкарат.
18
25
 
17
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Аз съм доволен от тази листа!С нея *** доказва едно - че колкото "мръсотии" да прави на ГЕРБ, толкова повече и с по-голям хъс "закопава" собствената си партия! Човека който можеш да донесе много повече избиратели бат Серго, е вън от играта. Той е обединителната личност на прехода между старите кримки и новите остриета в БСП. С безценият си опит в ЕП и неговото лоби там можеше да помогне на БСП да бие ГЕРБ. Но Нинова стара злоба - АФЕРИМ МАШАААЛА!
17
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плeшвия съсел няма думата!
16
14
 
20
 
! Отговори
Петър преди 5 години
БСП има инстинкт за победа.Браво!
15
11
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Остава някой да се усъмни, чи листата е писана в Москва!
14
4
 
24
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Трябва и ГЕРБ да се отърве от Цацаров , Борисов и Цветанов .Трябва да се изчистят Партиите от Мафиотите .Нов Прокурор , Нов ДНСК , НОВИ ЗАТВОРИ .Здравната Каса и НОИ ще преливат от Пари .
13
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишката иска да е вечен като Тато.И сега боли,а?Трябва мандатност да има ,права си е Нинчето.А не да сте се впили като кърлежи.
12
18
 
9
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Колко трябва да си т ъ п ... та да врякаш "Браво" за *** ... или за СърГей СтанаШеф?Убеден съм в едно - с такива "избиратели" ..България ще си остане - септичната яма на Европа!Добре , че овреме се махнах от този "паноптикум от стари криминани мутри"Интереса ми е - чисто академичен.Ще ви гледам отдалеч - като вируси на eбoла - в петриево стъкло!
11
20
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТО Е ЯСНО, ЧЕ Е ПОДАРЪК ЗА ГЕРБ!!!НИНОВА Е ТРОЯНСКИЯ КОН НА БОРИСОВ ЗА ДА СЕ УНИЩОЖИ БСП ОТВЪТРЕ!!!----------СТАНИШЕВ ДА СЕ ЯВИ САМОСТОЯТЕЛНО :D