Поет с призив към българите: Гласувайте, не псувайте!

"Творецът "не бие барабан", но винаги иска промяна", смята Александър Петров
4 апр 2021 12:40, Ния Христова
24
"Гласувайте, не псувайте" - за това призова поетът Александър Петров.
 
"Българинът сякаш не си дава сметка, че може да промени живота на всеки един като участва в този процес. Правото на глас трябва да се упражнява, не за друго, ами защото иначе човек започва да мрънка, без да вижда, че е не е допринесъл за бъдещия избор", заяви Петров в Изборното студио на Bulgaria ON AIR
 
Според него хората на изкуството са дейни. Творецът "не бие барабан", но в някаква степен е много политизиран, смята Петров. 
 
"Аз това си го обяснявам с вечното недоволство на твореца, който винаги иска някаква промяна, и неспокойния му дух, който никога не може да бъде озаптен", каза Петров.
 
Той смята, че обикновеният човек е доста инертен и настроен, че някой друг трябва да определи бъдещето му. Поетът определи това като "нелепо". 
 
"Недоверието в институциите го карат да смята, че нищо не зависи от него, прави го пасивен. Това издава една слабост и примирение. То влияе на изборния процес от поне 30 години. Това не е гняв, а едно недоволство, което минава като полъх и човек го кара ден за ден", добави той.
 
Петров каза още, че политиката е инструмент, който трябва да подобрява качеството на живот. 
 
"Не трябва да забравяме, че демокрацията у нас е само на 30 години, което е несравнимо с 300-годишните демокрации по света. Надявам се да достигнем ниво на политическа култура. Аз се чудя за какво толкова имат да се делят партиите. Чудя се как нямат допирни точки, коалициите изглеждат все по-невъзможни - "с тези никога, с онези никога". Много ми е интересно как ще се случат нещата в бъдещия парламент", коментира поетът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гроби ТаласомътЗа друго се говори! Стига остроумничи!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувайте с главата си а не със сърцето си.Колко пъти сте се влюбвали и нищо не се е получило?
11
1
 
2
 
! Отговори
Гроби Таласомът преди 3 години
Аз като Поет без стихоспирка, ша кажа: Гласувайте и Псувайте! Тез две неща не са взаимоизключващи се! Ша гласувате, след туй ша псувате, защото тва е демокрацията;))). Тя е строй в който най-ниските слоеве, а не аристокрацията определя бъдещето ви, по простата причина, че тя е Малцинството! Малцинството нема как да бие на избори;))) Затова е направена демокрацията - да изключи от Бъдещето аристокрацията, т.е. ъндърграунд елитът, който не се вижда по медиите;)))
10
0
 
0
 
! Отговори
Човек: Баровеца преди 3 години
Хора ,хайде да гласуваме! Слушайте сърцето/както казват много/,но не съвсем! Това не е решение за любовна връзка с вашата половинка🙂! Сега включете и сивото вещество /мозъкът/ 50на 50 със сърцето! Направете си една равносметка за последната година и за миналите няколко ,как сте живяли,работили,лекували,какви доходи сте получавали, и дали са ви обезпечавали във всяко естество подобаващо ,дори и от правно естество,като съвестни Български граждани , които наистина заслужават внимание и достоен живот! Моля излезте ,гласувайте сега,но 50 на 50 процента със сърце и глава
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 години след падането на социализма комунистическата номенклатура е на път да вземе властта от полицейско-олигархичните структури за да ни превърне отново в пролетарият.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое му е ново на времето?!Добрият стар капитализъм-експлоатация на човек от човека.Дали ни наричат тор на земята или наемна работна ръка- при всички случаи за капиталиста е по-добре работникът да не знае много и това е целта.Повечето лидери на демократични партии са на мнение, че е по-добре България да се разпродаде на чужди, защото местните не стават за мениджъри, а не е така,защото българинът има предприемачески дух.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МИР ЛЮБОВ СВОБОДА и работа за миряните на Земята !Ученикът трябва да е готов да влезе в новото време.
6
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Саше, освен посредствен поет, си обратното на остър. Я кажи Отврат1, Отврат2 или Отврат3 трябва да получи моя глас?
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв е тоя фашист ? Aко искам ще псувам ако искам няма да псувам.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив, тъй като знаем какъв ще е резултатът от поредните фалшиви избори, трябва НИКОЙ да не ходи да гласува. Ама тотален пас. Да видим какво ще измислят тогава. И 'ко ше праим, ако няма гласуващи изобщо? Как ще го фалшифицираме тогаз, а? Тиквундели!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откога поетите разбират от геополитика?
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поете тук ли живееш тая държава без кръв няма да се управи трябва много мутри да гушнат букета
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде видя реална демокрация в България?