Прохладата на морето пред урната: Туристите избраха почивката

Близо 8 хил. са подалите заявления от Южното Черноморие
Обновена: 11 юли 2021 18:35 | 11 юли 2021 18:35, Веселина Йорданова
27

Близо 8 000 са подалите заявление летовници от Южното Черноморие за гласуване по време на отпуск. Туристите нямат право да гласуват в курортите, ако нямат регистрация по настоящ адрес или не са подали заявление до 26 юни в съответната община.

Вместо да се редят на опашки пред изборните секции повечето туристи предпочетоха прохладата на Южното Черноморие, след като живакът скочи над 30 градуса. Някои дори не са правили опит да подадат заявление за гласуване, други - ще пуснат своя вот след плажа, предаде Bulgaria ON AIR.

Оптимисти от другия край на страната се надяваха да успеят след морето все пак да стигнат до изборните урни. Плажът предпочетоха и българи, върнали се от чужбина за вота.

Летовниците, които искаха да гласуват в курортите, трябваше да подадат заявление в съответната община две седмици по-рано.

"Такива искания са подали 7 770 човека. Като основните са в Бургас около 1 000, Созопол - 1 000, Несебър - 600 и Царево - 600", обясни председателят на РИК Бургас Михаил Хаджиянев.

Някои не са успели да подадат заявление за гласуване, просто защото са тръгнали на почивка в последния момент.

По обяд активността в секциите в Бургас едвам прескочи 12%.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.


27
Още от Избори 2021
Членовете на РИК в Стара Загора с патриотична идея
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
3
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
Какъв трябва да си , за да те мързи да се замъкнеш да гласуваш.После пак псувни и църкане колко е кофти живота
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз нямам пари за катък "Веселина", а вие за почивка пишете.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В чужбина можеш да си гласуваш на воля и в пет секции само срещу "честна ганьовска", но на нашенското море НЕ можеш, защото петгодишната комунистическа ПРОПАГАНДА там е особено свирепа, мутро-прокопчовците се постараха ИЗЧЕГЪРТВАНЕТО да се вихри до пълно промиване на мозъчетата. Дори не се сещат, че тъкмо ТЕ, които са избягали уж от комунизма, пак ни го натресоха на главата. Толкова им е акълчето - сега НИКОГА нама да се върнат, сами си го причиниха. Толкова по-добре за всички.
21
0
 
9
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 седмици
До 18 Анонимен ! Вий кът гласувахте 32 год ко съ промени ? Викаш БКП ! Че тоо сички партии от кадя дойдоха ? От Брюксел или от Вашингтон ?Сичко е бивш комунист или дяца на комунисти.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В момента даже съм на плажа. Нито за миг не съм се колебал дали да си разваля почивката, за да легитимират поредните престъпници. За кой да гласувам, за Рустю ли? Мерси, гласувайте си и поздрави от Лозенец!
19
4
 
6
 
! Отговори
Златена преди 2 седмици
Има народ с поведението си разочароваха много българи в България и довечера гледат като наакани но кои каквото си надроби това сърба
18
1
 
5
 
! Отговори
Златена преди 2 седмици
Има народ с поведението си разочароваха много българи в България и довечера гледат като *** но кои каквото си надроби това сърба
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До *** 17...Народъ си глеаа почифката и кефът и не им пука за политиците ! То който и дъ спечели ко жа стане ? Само стани дъ седна!....БКП форевър и така дорде Слънцето угаси!:))))))))
16
1
 
7
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 седмици
Народъ си глеаа почифката и кефът и не им пука за политиците ! То който и дъ спечели ко жа стане ? Само стани дъ седна !
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами нормално и аз да бях някъде на почивка и аз нямаше да се занимавам с гласуване
14
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 седмици
Авторката отново оправда името си, като ни развесели. Щом прохладата на морето е пред урната /т.е. тя гласува вместо туристите/, излиза, че прохладата на планината небе отишла да гласува.
13
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 седмици
Авторката отново оправда името си, като ни развесели. Щом прохладата на морето е пред урната /т.е. тя гладува вместо туристите/, излиза, че прохладата на планината небе отишла да гласува.
12
0
 
3
 
! Отговори
мак преди 2 седмици
До Анонимен12. кандидатите са такива, каквито са. Те са "в менюто", от тях избираме. Виновни са партиите, че постоянно издигат едни и същи лица, а после имаме вечни общински съветници или пожизнени д.тати.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Значи вие гласувате само за да имате възможността да ревете. Интересна логика. Апропо, никога не съм ревал срещу ГЕРБ, по-скоро ги подкрепям заради проевропейската им насоченост, но никога повече няма да гласувам. Та с гласуването назначавате марионетки, крадци и други неможещи на държавна служба. Аз в такава пародия не участвам, най-калпавите съученици сега са на държавна служба и в листите на партиите. Няма да стане.
10
8
 
12
 
! Отговори
хаха преди 2 седмици
На следващите избори и 30% няма да отидат да гласуват с тези кандидати играещи го промяната.Рашката, маяма, татяна дончева, мика зайкова, тошко, бай чалга
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма начин да гласувам за чужди марионетки, чалгари или обикновени крадци.
8
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Правителството на фелтфебела уби поредната надежда у хората. Много хора се надявахме фуражката да е различен, но не би. Същите хора дърпат и неговите конци.
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Който не гласува, после не трябва да има право да реве! Негласуването прави още по-лесна партийната дейност разчитаща на твърд електорат
6
2
 
17
 
! Отговори
Момо преди 2 седмици
Нормално.Българин в чужбина може да гласува във всяка секция с декларация, но в България само където се води по списък.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 1.Ами те "управленците" произлизат от "матряла". Не може да е иначе.