ГЕРБ изпреварва и обединените ПП и ДБ - 25,6% срещу 24,8%

Това сочи ново проучване на "Тренд"
Обновена: 15 фев 2023 08:26 | 15 фев 2023 08:18, Александър Попов
849
ГЕРБ изпреварва и обединените ПП и ДБ - 25,6% срещу 24,8%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Обединението между ПП и ДБ обединява електората на двете партии, но продължава да е с близо процент зад ГЕРБ.

Формулата за следващото Народно събрание е 5+1 формации, като на кантар са "Български възход". Това сочи национално представително проучване на Изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа”.

ГЕРБ-СДС се ползва с подкрепата на 25,6% от гласуващите, докато обединението между “Продължаваме промяната” и “Демократична България” събира 24,8% от гласуващите.

Новата коалиция успява да събере електоратите на на ПП и ДБ, но не се отчита и бонус от него.

Третото място остава за ДПС с 12,8%. “Възраждане” достига нива от 11,9% сред гласуващите.

Пета е БСП с 8,9% от твърдо решените да отидат до урните на 2 април.

Реални шансове за парламентарно представителство запазва “Български възход” с 4% сред гласуващите. Предизборната кампания ще се окаже решаваща за партията на Стефан Янев.

Над 3% събира “Има такъв народ”.

От “Тренд” правят уточнението, че резултатите от електоралния въпрос не отчитат втория списък със санкционирани лица по закона “Магнитски”, който беше публикуван на 10 февруари следобед. Теренната работа на настоящото изследване е завършила на 11 февруари.

Изследването, по поръчка на "24 часа", е реализирано в периода между 4 и 11 февруари 2023 г. чрез пряко полустандартизирано интервю "лице в лице" с таблет сред 1003 души на възраст 18+.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


849
Още по темата: изборигербППДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
649
0
 
3
 
! Отговори
3 преди 1 година
Пак за тези ли ще гласувате нещастници!Колко още кожи трябва да съдерат от гърба ви да се осъзнаете ,че са айдуци!
648
1
 
2
 
! Отговори
IM-дртiйУАЙТBoY! преди 1 година
Това изобщо не е верно, след като вчера вечерта по ТВ официално една друга по-точна и по-верна и безпристрастна социолог.агенция посочи, че ПП води с цял чист процент пред вече отиващите си в дълбоко забвение, забрава и тотално фиасК.0. аррогантните и доста намаани псевдо-политици, другарченца и пр. пасмина от добре говорещи и яко лъжещи представители на загнилата бат бОЙкова партия - ГЕРБЕРистите. И го видехме самият НЕго - съвсем гол, уплашен, сгърчен, свит и без самочувие при Цецето Ризова
647
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Както каза Ива Митева, България си отива. И аз съм на това мнение , след като хиляди заблудени тръгнаха след доказани лъжци и шарлатани.
646
1
 
1
 
! Отговори
КсмацитеПоПарапето преди 1 година
Хърватските дипломатчета имат право дасепосерът по време нагулямото им изнуждване. Слава Космаътката, Слава, Слава. Слава. За калем по парепето на шахмътиското стълбище вътрешмите органи са иззели косми от външните органи зацепени на калем в *** на дървения матреял. Експертизата е показала че се късае за реколта 2020-22.
645
3
 
2
 
! Отговори
Смех ! преди 1 година
Как само с един процент водят ??? Та погледнете анкетата в ПИК : От близо 9000 анкетирани, 80 % казват, че ще гласуват за ГЕРБ , а само 2 % ( ДВА ПРОЦЕНТА ! ) щели да гласуват за ПП и ДБ !!! Е, разликата е 78 % , бе, другаре ! Първанчо Близалката на ПП какви прогнози дава ???? И изобщо Първан и Галъп ( дали не е Гълъб) с гълъби ли правят социологичните си проучвания ?
644
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига бе, всеки ден само нагаждате.
643
2
 
8
 
! Отговори
Краси преди 1 година
ЛЪЖАААА!
642
2
 
10
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Асен след изборите ще запушва още една дупка на чорапогащите. Дано има разум в избирателите . Тези момчета заедно с Бойкиев и ниския генерал ще ни спукат в полза на олигарсите. Мислете хора!
641
3
 
7
 
! Отговори
мхм преди 1 година
иииии след изборите отново на избории
640
1
 
8
 
! Отговори
Папки преди 1 година
Какво пък толкова има в тия дебели сини папки? Заминала е една гора за хартията на някакви си уж политици. Мекерета. Как пък не ги уринахме всички досега?!
639
12
 
9
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Герб са най- голямото зло на България в последните 12 г.Направиха ни най- бедната в Европа и най - бързоизчезващата нация в света!!!.Само кражби и корупция.Яросно ги защитатват хора които са на хранилка при тях.
638
3
 
1
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Абе те герберите не са ли в коалиция с сдс? или те тях не ги броят за живи?
637
0
 
1
 
! Отговори
Име преди 1 година
Възрастните българи сме приготвени и за хоп и за хандбал, поради неразбиране на световните поцеси.
636
7
 
3
 
! Отговори
дедо Байдън преди 1 година
Това ли ви каза да напишете Херо Мустафа.Знаем че те ще избират на 2 април.ПП и ДБ ще са първи,трети ще са Гроб.И малките деца знаят как ще свърши гласуването.
635
8
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Очакваме 10% разлика в полза на ГЕРБ , иначе държавата загива .Видяхме им възможностите и шарлатанията на ПП. 12 години имаше спокойствие , без инфлация. Дааа международната обстановка внесе инфлация но за 6 месеца управление се удвои. Що за хора са гласуващите за Пп-д-е-бъ.
634
0
 
6
 
! Отговори
сздеф преди 1 година
Започвам да мисля, че резултатите са написани предварително независимо какво се случва на изборите. Ако е решено, че герб печелят с малко - с малко ще спечелят, ако с много - с много, ако е замислено да загубят с малко - така ше стане. Вярно почвам да си мисля, че единственият измамен е обикновения човек, който уж определя резултата. Определя друг път, определят я от махалата с купения вот.
633
0
 
5
 
! Отговори
09123 преди 1 година
Нарича се Стокхолмски синдром - когато обичаш и съчувстваш на похитителя си, нищо ново. Електората е болен, само не го знае. Така е по-добре - няма да се мъчи.
632
7
 
9
 
! Отговори
Полдарк преди 1 година
Само с ГЕРБ държавата ще върви напред.Доказали са го. Вършат повече работа от останалите партии.Това е истината. Шарлатаните ще си останат втори.
631
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Форд едно време е казал: Една държава може да съществува ако има промишленост земеделие и пътища, бих добавил и култура. Кое от тези неща имаме? Нещастна България.
630
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С "Възраждане" да изметем всички американски под...логи, да забраним ДПС като етническа партия, да спрем ограбването на златото ни, да спрем да купуваме руски газ през Америка на четворни цени......Народе...спиш ли....Не разбрахте ли, че всички без Възраждане са национални пре...датели, които срещу тлъсти парички продават интересите на България, а ние лапаме мухите.