Ако изборите бяха днес: ГЕРБ води с 2% пред ПП-ДБ

Новообразуваната коалиция "Левицата" е на ръба
Обновена: 25 фев 2023 17:00 | 25 фев 2023 15:00, Нели Христова
192
Ако изборите бяха днес: ГЕРБ води с 2% пред ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

Шест политически формации ще влязат в следващото Народно събрание, ако изборите бяха днес. Това сочи проучване на агенция "Медиана" относно предизборните нагласи. Изследването е проведено между 19 и 24 февруари сред 973 души.

Ако изборите бяха днес, първа политическа сила щеше да е ГЕРБ, която води с около 2% пред коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Трета сила е "Възраждане", на четвърто място е ДПС, следвано от БСП и "Български възход".

Новообразуваната коалиция "Левицата" е на ръба на 4%-овата бариера за влизане в Народното събрание. "Има такъв народ" пък би събрала около 3% подкрепа от гласуващите.

Президентът Румен Радев продължава да бъде политикът с най-висок авторитет. Веднага след него по одобрение е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Проучването е реализирано със собствени средства на агенция "Медиана". То e за предизборните нагласи, проведено между 19 и 24 февруари сред 973 души, и е представително за пълнолетното население на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ПП, ДБ и БСП! Доказаха че могат да ни оправят бързо и качествено! Корнелия е икономист от световна величина ахахаххахахах тая може да открадне нобелова награда хахахаа
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над 75 % не гласуват ,никой не води
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прди се задаваше въпроса какъв човек трябва да си, за да гласуваш за Герб, сега - какъв трябва да си ,за да гласуваш за ПП
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ залагат на няколко уркопитека........
50
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българопитека си сака Бойко да го краде докат умре в мизерия
49
5
 
3
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Не съм привърженик на Киро, фен съм на Путин :D, ПП си има своите демократични избиратели дясно ориентирани , които са повече от администрацията на ГЕРБ, в това да спечели изборите няма нищо нелогично.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важно е да е уркопитек!!! Тогава имаш медийната подкрепа.... САЩ така правят
47
8
 
16
 
! Отговори
Горд Русуфил преди 1 година
Време е за Възраждане на България!
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен Василев е човек с изключително съмнителна репутация. Криптовалутата да стане част от разплащателната система на България когато тази банка е свързана с транзакции с терористичната организация Хамас? Кой вярва на факта, че 15 човека в една компания - Nexo - едновременно решават да даряват по 20000 лв. на Демократична България?
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега светна ли ви защо Асен Василев толкова много държеше на свой шеф на БНБ, сега навързахте ли нещата или още жокери да вадя? Защото искаха БНБ под контрола на ПП, за да не може Народната банка да проследява трансферните потоци с мръсни пари. Защо ПП и ДБ закриха спец съда и всички дела срещу олигарсите заминаха, защо толкова яростно искаха да махнат Гешев, защо ПП искаха да назначат комунистическият следовател Рашков за шеф на КПКОНПИ???????Защо ли, за да си вършат далаверите необезпокоявани.
44
4
 
17
 
! Отговори
Зоро преди 1 година
Как ще гласувате за ПП бре? Вие мазохисти ли останали в бг? Малко ли ви е 100% инфлация на киро, лена и кокорестия краддец? Направо ви се чудя на акъла? То това просото е ясно, че е без едно О, ама останалите ... 15%
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уркопитецките изказвания на Бойко се харесаха на американското посолство!!!!!
42
6
 
9
 
! Отговори
За кого да гласувам? преди 1 година
ГЕРБ са отвъд борда зарази глу пака им Бойко Борисов. Продължаваме Промяната и Демократична България са еврейски слуги на САЩ. Лидерът на "Възраждане" е жив лум пен. ДПС са турска етническа партия, която дори няма място в паррламента на България. БСП са бок луците на БКП. За "Български възход" може да се замисли човек.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българооите ще избере тройната коалиция ПП, ДБ и БСП защото както каза шарлатан киро милионите от корупцията ще потекат към народа хахаххаххахха
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При ГЕРБ нямаше хиперинфлация, държавата имаше бюджет, цените не се вдигаха с по 1 лев на ден,имаше растеж на доходите! Какъвто и да е Боко, сега какво от това има?
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се на някои балъци които ще гласуват за евролибералните запартъци и ще ви питам! Война ли искате? Защото това обещават избранниците ви! Децата ви *** ще правят! *** ще ядете и контрол на всичко ще има според сатанинският им план! Бягайте на 100 от тия антихристи ,защото са такива!С Бог напред и доброто е с Русия и партиите които са с нея! Вън от нато и ес!
38
7
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Някой да е чул ,видял или прочел Владимир Владимирович Путин да признае публипно ,че Костадин Костадинакис е приет за истинен подръжник на Русия? Не!А някой да е разглеждал лицата на членовете на семейството на Костадинов?Всички са турски!Днес Костадинов ни предлага "възраждане" ,но е е ли това " по подобие на извършеният от турци Възродителен процес начин за доинкорпориране на турският политически апарат у нас? ДА ЖИВЕЕ РУСКАТА АРМИЯ ! ДОЛУ ЕС!ДОЛУ ИЗБОРИТЕ! БОЙ! НАРОДЕН СЪД!
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асан е нагъл лъжец, не бил вдигал данъците ръси нон-стоп а осигурителния праг на всички ИТ-та кой го вдига бре и пак само със заеми се оправихте и пари няма. На тези нефелници тактиката им беше да помпат инфлацията и после да посичат народа с повечко ДДС, няма такива наглеци просто, хем прости хем разгонени.
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен Василев също е бил разследван от западните служби. Както чухме от първо лице, съдружникът му се оплака, че Василев го е обрал, като е откраднал интелектуален продукт, който е продал на Китай. Подписал е споразумение със съда, за да не бъде съден. Шарлатаните от ПП са в България не от патриотични чувства, а затова, че им е станало тясно на запад. Същото е и с Нексо.
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делото за Мишо бирата докъде стигна? Още ли събират доказателства?