Василев: Виждаме неспособността на партиите да представляват народа

По думите му почти никой не помни какво е обещавал
Обновена: 12 апр 2023 12:34 | 12 апр 2023 12:33, Йоана Цонева
21

"Трудно ще се стигне до редовно правителство и за това има редица причини. Първата е, за да се състави, трябва да участват първата и втората партия, или коалиция. Тези хора, които в продължение на месеци си разменяха най-тежки обиди, ругатни, тежки думи, между тях има много наслоена кал от предишните месеци. Как изведнъж тези хора ще си подадат ръка и ще започнат да работят заедно? Струва ми се невероятно". Това каза предприемачът и журналист Васил Василев в ефира на Bulgaria ON AIR

Той не смята, че ще се стигне до съставяне на редовно правителство чрез импийчмънт на президента: "Това въобще не е на дневен ред и не е тема, която следва да се разглежда."

И отново подчерта, че това Народно събрание е неспособно да излъчи кабинет.

"Втората причина, поради която партиите се стремят да се дистанцират, е, че икономическото положение е твърде тежко. МВФ прие, че прогнозата за развитие на България трябва да бъде преоценена надолу. Прогнозите за икономическото ни развитие са твърде песимистични. Всеки се страхува да вземе властта, защото тя в момента е "горещ картоф", коментира журналистът.

"Представете си какво би станало, къде би била България, ако нямаше здрава сила, която да управлява държавата. Къде щяхме да сме ние? Сред това бушуващо море от страсти на интереси. Така че ролята на Радев в момента е важна, тя е успокояваща. Служебното правителство си върши работата в много направления и я върши много добре, защото е лишено от тези интереси, които са характерни за партиите", категоричен е Васил Василев.

Той смята, че все повече се вижда невъзможността на партиите да управляват в съответствие с интересите на хората.

"Политиката се превръща в самоцел, целта на политиката е да реши проблемите на хората и на държавата, ние въобще не виждаме нищо такова. Има ли някоя от партиите, която да каже: "Ако аз взема властта, след 4 години България няма да бъде последната по доходи и първата по смърт, и мизерия". Почти никой не помни какво е обещавал еди кой си преди една-две години."

Василев подчерта, че не българинът, а политиците трябва да гледат напред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
фори преди 1 година
А ве дядка, като не можеш да сътвориш нищо, поне си трай.
13
0
 
0
 
! Отговори
todor преди 1 година
Експоприяция на експоприяторите !!! Преведено-Народа повече НЕ МОЖЕ ТАКА!-партиите не искат ТАКА !!!Идва време или да си го..ме или ,,ръка да подадеме''???Самотна лотка!!!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Public enemies Лъжеш. Това е мантрата на ПП+ДБ, които на тези избори не успяха напълно да фалшифицират вота, направиха го само с гласувалите с мадурки.
11
0
 
0
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Г-н Василев, а кой избира/гласува за партиите и техните кандидати??? Правило..., народа!Е, остава всеки сам да си направи изводите... -)))))
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие погледнете украинския депутат Гео Лерой. Дрънка срещу Зулья, а дори и грам не подкрепя Русия. При това на руски, не на украински. Там има много хора, които не пждкрепят Зеленски, иначе са пълни укропитеци.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Законът за политиката е като законите на физиката - константни. "Не е важно дали си ляв или десен, либерал или консервант, червен, син, зелен или пембен, единствено което е важно е да си ВЪТРЕ
8
2
 
3
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
А сега Кирил привличаше голям брой гласоподаватели от отрицателния вот на Борисов, уплаши ги с явно застъпване за Украйна и едва ли не българина още на следващия ден заминава там да воюва ако го избере, друго въпреки всичко мисля че отново бе реалния победител с малко, видяхте 1/5 всеки глас почти фалшифициран, разминаване между хартиен и вот от машини, простотиията с бомби в училищата, всичко това е дело на Борисов за манипулиране на изборите.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези партии, чиито депутати влезнаха в НС, какви заръки им дадоха? Може би: Не гласувайте за председател на НС, за съставяне на правителство! Гледайте поредния цирк, учете се,свалете президента и се приберете вкъщи за нови избори, докато бюджетът на БГ слезе на нула! Това ли ви казаха лидерите? Вие нов януари 1997 г. ли искате? Нагли и безотговорни екземпляри! Измитайте се от тази свещена зала и не я срамете с вашето присъствие! А на следващите избори ще видите отговора: Не избирам никой!
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствени Възраждане не изменят на думата си и не изневеряват на избирателите си. Каквото са обещали това изпълняват На нито една партия нестават златен пръст а имат възможност и министри да излъчат. Не ламтят за власт като онези патриотари Шкембе Войвода Болен Сайдеров и Скатажията Влах.
5
5
 
9
 
! Отговори
aha преди 1 година
Ами спрете да гласувате за тиквун и няма да има циркове, продажници такива!
4
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
докато е този главен прокурор,боко е във безопасност
3
1
 
6
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
Виждаме поредния цирков парламентарен спектакъл. Обаче клоуните в него изчерпаха артистичните си изпълнения за пред аудиторията
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има такава партия! Коцето каза, че ако вземе властта ще излезем от ЕС и НАТО и ще върнем СИВ с Русия, Беларус, Казахстан и Северна Корея.
1
9
 
10
 
! Отговори
факт преди 1 година
Жажда за власт и пари ,и боко неистово гледа да отърве затвора.