Как се стигна до събитията с Гешев днес?

Единствено от "Възраждане" се въздържаха от коментар
15 май 2023 20:27, Йоана Цонева
77

Главният прокурор Иван Гешев скъса демонстративно написаната си оставка и обяви, че той и семейството му са били заплашвани. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов задочно се обърна към него и попита защо само той му е виновен, отричайки обвиненията на Гешев.

"Само аз съм му виновен, само това разбрах. Като какъв да му предложа посланически пост - нито съм говорил, нито съм се обадил на прокурор, само на него съм се обадил за съчувствие, защото да плашиш семейство - това е боклук, а да наречеш избраниците на народа политически боклук, ето това не е коректно", обясни Борисов.

Бившият премиер видя сили, които се задействат заради опита да се състави кабинет. Обяви, че не се разпознава в нито една от думите на главния прокурор и отново беше категоричен, че къща в Барселона няма и не се опасява от повторен арест.

Още по темата
"Когато госпожа Габриел повтори, че оставката и законите са първи в нейната програма, ние станахме лоши и всички ваши опорки - че някой ни е покривал, се оказаха грешни", изтъкна Борисов.

ДПС определиха усещането за близост с главния прокурор като медийна интерпретация, а подаването на оставка коментираха като личен акт.

От БСП коментираха, че ще повярват на думите на главния прокурор, след като видят действията му.

От "Има такъв народ" заявиха, че с изчегъртването на модела ГЕРБ по време на управлението им са допринесли до събитията с главния прокурор днес.

"От нашето съвместно управление с ПП-ДБ не се говореше за реформиране на прокуратурата, говореха само за смяна на Гешев и бяхме обвинени, че пазим главния прокурор. Сега прогледнаха", отбеляза Тошко Йорданов.

"Прокуратурата се е въздържала да прилага върховенството на закона срещу политиците", така служебният вътрешен министър коментира темата със скъсаната оставка на Иван Гешев.

От "Възраждане" не коментираха изявлението на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
0
 
! Отговори
Гост преди 11 месеца
Еничара тръгнал да има собствено мнение. Свършен си. И вилата на Боровец ще върнеш, и вилата в Бояна ще върнеш, и колите ще върнеш. Фирма Жоси не знам дали ще върнеш, и други подобни.
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой има интерес да няма редовно правителство? Ясно е кой. Един бивш любимец на Кирчо и Асен. Сега е мандата на ГЕРБ и се произвеждат анти-ГЕРБ компромати. Ако се стигне до втори мандат, ще се бие по ППДБ. Тъкмо докато мине процедурата във ВСС, когато Гешев ще научи, че неговият нов покровител - резидента, ще му бие дузпата.
65
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
следете как рашите ще се освободят от Борисов мислещите и ще го заменят я с дилян я атанасова...те избират нагли и безбожни!!!не им е полезен отдавна!!!дпс-гроб са организирани руски престъпни групи...по делата...САЩ и ЕС ги съдете!!!България е малка...имаме нуждата от помоща Ви!!!
64
5
 
4
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
оставете театралното...кой е борисов,че да предлага,САЩ и ЕС знаят че борисов е шеф на мафията в България,че може да се обади на резидента и да назначи всеки навсякъде...една еврокомисарка си подаде оставката...по нареждане на Капи-Борисов!?Капи-борисов строеше руски потоци,финансиращи войната на путин...убийства,медийте му раздадени възхваляваха...тръмп и преврата в Капитолия,обслужвайки путин!
63
0
 
1
 
! Отговори
В. преди 11 месеца
Единственото, което е известно от медиите е, че не се е съгласил да признае свидетелства по видеоконферентна връзка по големите дела.
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гешев твърди, че му е предлаган посланически пост от името на ББ преди няколко месеца. Преди няколко месеца - ББ като какъв и защо? Какъв беше Бойко в управлението на България преди няколко месеца?
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо да е направил грешка - така всички са принудени да си свалят картите и ще се види кой какво държи, кого и как прикрива, за какво се бори... Напротив, много добър и навременен ход.
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е, при толкова играчи, как да се ориентира средностатистическия българин? Имаше виц за турската баня, но той е по характерен за нас днес. Смисълът беше, че когато всеки иска да те опъне, а и ти искаш това за другите, едната ти ръка е все отзад, за да се пазиш, другата все отпред, за да можеш да се възползваш и така все не ти осгава с какво да се измиеш и затова все си ходиш мърляв.
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всеки вече играе за себе си. Тепърва ще се оформят нови отношения и не се знае кой ще бъде положителния герой. Борисов направи грешка с този избор. Изостри излишно ситуацията. Освен ако не цели да се освободи от всички съмнения и да управлява самостоятелно.
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега редовия гербопитек на коя страна ще застане? На Тиквата или на Каскета? Ясно се разбра, че правосъдието и институциите са завладени, не са независими. Мутрите се сбиха. Сега редовия гербопитек да си каже - с Каскета или с Тиквата сте?
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Попитали Радио Ереван - кой сега е вдъхновителят на Гешев, който го лъже, че го подкрепя за новите му изяви? Радиото отговорило - Румен Радев, че кой да е?
56
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това са фишеци, незначителни. Който очаква някакви големи сътресения, ще бъде разочарован. Гешев се е закачил за нечии обещания, че ще бъде подкрепен, ако каже неща, които се очакват от него и е захапал въдичката. Проблемът му е, че няма какво да извади, което да удовлетвори очакванията на враговете на ГЕРБ и като видят жалките му "бомбички", ще го отсвирят и тези, които го подкокоросват в момента.
55
6
 
7
 
! Отговори
Жалко преди 11 месеца
Жалко , че повлякоха и мария габриел сега всеки мисли , че е знаела , че гешев е бил сплашван когато му поиска отставкатаУпотребиха я като истривалка а изглежда , честна и добронамерена жена
54
5
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 11 месеца
ППДБ, пак разчитате някой да ви отвори вратата към властта, като не можете да спечелите едни избори... но няма да стане, пак сте заложили на грешния кон, дето ще се окаже, че може много по-силно пърди, отколкото да бяга.
53
5
 
5
 
! Отговори
КИРЧЕ КРЕЩИ : преди 11 месеца
ГЕШЕВ НЕ Е КАСКЕТ...!!....... ГЕШЕВ Е ВЕЛИК....!!.......... ЙО ХО ХО..........АТЕНТАТ БЕШЕ....!!.......... НЕ Е ИНСЦЕНИРОВКА..!!........... ЙО ХО ХО.....
52
2
 
0
 
! Отговори
Леко преди 11 месеца
С пиниз
51
3
 
1
 
! Отговори
Помня преди 11 месеца
Имаше един филм - белязаният и там боса обеснява много е трудноДеа и фбр разполагат с сателити водолази телефонно подслушване на - 9 пратки губим -1Това е още през-83 г
50
3
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 11 месеца
Явно те люшка Стокхолмския синдром. Повярвай ми, две години съм бил в казарма и не е най хубавото място на света. В момента имам усещането че има надежда да се отървем от казармата на самозабравилите се фурашки. Господ вече не е българин!
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Копейката да не излае нещо за лошия разпадащ се запад..а не е възможно
48
3
 
10
 
! Отговори
До 46 преди 11 месеца
Не зная дали Гешев има компромати.И дали ще извади нещо.Но колелото вече се завъртя и няма път за връщане на ГЕРБ.