Как се стигна до събитията с Гешев днес?

Единствено от "Възраждане" се въздържаха от коментар
15 май 2023 20:27, Йоана Цонева
77

Главният прокурор Иван Гешев скъса демонстративно написаната си оставка и обяви, че той и семейството му са били заплашвани. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов задочно се обърна към него и попита защо само той му е виновен, отричайки обвиненията на Гешев.

"Само аз съм му виновен, само това разбрах. Като какъв да му предложа посланически пост - нито съм говорил, нито съм се обадил на прокурор, само на него съм се обадил за съчувствие, защото да плашиш семейство - това е боклук, а да наречеш избраниците на народа политически боклук, ето това не е коректно", обясни Борисов.

Бившият премиер видя сили, които се задействат заради опита да се състави кабинет. Обяви, че не се разпознава в нито една от думите на главния прокурор и отново беше категоричен, че къща в Барселона няма и не се опасява от повторен арест.

Още по темата
"Когато госпожа Габриел повтори, че оставката и законите са първи в нейната програма, ние станахме лоши и всички ваши опорки - че някой ни е покривал, се оказаха грешни", изтъкна Борисов.

ДПС определиха усещането за близост с главния прокурор като медийна интерпретация, а подаването на оставка коментираха като личен акт.

От БСП коментираха, че ще повярват на думите на главния прокурор, след като видят действията му.

От "Има такъв народ" заявиха, че с изчегъртването на модела ГЕРБ по време на управлението им са допринесли до събитията с главния прокурор днес.

"От нашето съвместно управление с ПП-ДБ не се говореше за реформиране на прокуратурата, говореха само за смяна на Гешев и бяхме обвинени, че пазим главния прокурор. Сега прогледнаха", отбеляза Тошко Йорданов.

"Прокуратурата се е въздържала да прилага върховенството на закона срещу политиците", така служебният вътрешен министър коментира темата със скъсаната оставка на Иван Гешев.

От "Възраждане" не коментираха изявлението на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сарафов нещо беше притеснен днес
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
***,това е човек готов да продаде и майка си за пари и власт!Буци по природа си е рекетьор и крадец ,едва ли има човек който да не знае това,Гешев ами ти къде бля тия години когато му върши черната работа,че сега се сети да се правиш на 'мъж,патриот и да хортуваш за родина,татковина и мъжка чест"?
45
2
 
10
 
! Отговори
Ами как? преди 11 месеца
На Борисов две години не му дават да краде и изтрещя.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПР Севи Бойко какво мисли по въпроса :)
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Любителите на пуканки, които сега чакат ГОЛЕМИТЕ РАЗКРИТИЯ пак ще бъдат дълбоко разочаровани. Те чакат Гешев да утрепе ГЕРБ за техния кеф, но той ще пукне 2-3 детски балончета и 1-2 фойерверка, защото с това разполага. И пак ППДБ ще плачат разочаровани, как така Гешев не си е напълил чекмеджето с компромати... Мъка, мъка - *** да си в днешно време - все не ти излиза късмета.
42
1
 
7
 
! Отговори
Чудя се преди 11 месеца
Никак не разбирам защо някой хитрец смята , че може да надиграе - фбр , атф , ми те извадиха даже снимки от спалнята на бацо , разговори та до гешев ли няма да стигнат да предаде каквото има като матеряли
41
1
 
5
 
! Отговори
Хо хо преди 11 месеца
Политиката е *** игра и не е занимание за ангели. По всяка вероятност Гешев е бил на специализация при Нюйоркския прокурор който арестува Тръмп. Така че свиквайте с калните борби.
40
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Днес вярвам повече на Служебният кабинет,от колкото,който И да дойде След тях! И когато и да е!
39
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гешев за да извади компромати срещу Бойко Борисов, трябва да ги има. Но не изглежда да е така. Твърденията за намеса чрез "познати на приятели на едни познати на познати на хора близки до ГЕРБ" имат стойност НУЛА.
38
2
 
7
 
! Отговори
Гешев е радост преди 11 месеца
Според мен гешев е бил внедрен в редиците на герб още когато европрокуратурата имаше сьмнения за злоупотреба с евро фондовеЯвно е предал своят доклад на дьржавният департамент и фбр за ситуацията в бгНеслучайно веднага след атентата бе в - ню йорк за срещи
37
2
 
14
 
! Отговори
До 27 преди 11 месеца
Нещата са си екстра.Най-дртне някой каза на Борисов че е гол.
36
4
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
Избори Радев си управлява до 2027 год това е целта аха да има правителство и злите сили се задействаха Гешев като ти искаха Оставката от шарлатаните защо не беше така ербап Гешев къде са онези разследвания за газовите комисионери за изчезналите 9 милиарда за няколко дни за нарушителите на конституцията и още иоще Гешев подай си Оставката това е
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тиня,тиня,тиня, накъдето и да погледне човек е само тиня,партии,парламент,пррзидентство и прокуратура,всичко е затънало до гуша в Тиняяяяяя и Зависимости!
34
3
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ така се преди 11 месеца
Бяха окопали навсякъде,че беше ясно ,че могат да бъдат пробити само от вътре.Май подцениха Гешев.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гешев май наистина си е повярвал, че над него е само Господ. Сега му предстои да научи, че дори Господ не може да си позволи да нарушава законите и правилата и "първият под него" също ще трябва да носи отговорност за действията си. Край с божиите наместници в БГ.
32
6
 
10
 
! Отговори
Bg izmet преди 11 месеца
БОРИСОВ ЩЕ БЬДЕ ЛИНЧУВАН.
31
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От целият цирк в държавата днес,ще Загуби Гешев ! Дните му са Преброени вече на този пост! Ще загуби и ГЕРБ в лицето на Борисов лично! Този скандал има 3 годишна Предистория! Днес ГЕРБ ще загуби И голяма част от Избирателите си! България каквото беше нужно Го разбра! Но като цяло Губещи сме ние гражданите! Днес рухна и последната надежда,от малкото хора вярвали ,че Имаме Справедливо Правосъдие! ГЕРБ останаха сами в Парламента,след Открито изявление на БСП,че Не подкрепят ГЕРБ! Вървим към Избори!
30
1
 
2
 
! Отговори
Джо пистоне преди 11 месеца
Всеки бьлгарски хитрец смята , че - фбр няма свои внедрени агенти в следствието и прокуратуратаЕ гешев ще стане радост
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега ще започнат да си вадят кирливите ризи.Някой ще даде фира,ама да видим кой ще е.Да не ги мислим,те всички са милионери,а един е милиардер.А за народа хляб и зрелища.
28
5
 
2
 
! Отговори
Джо пистоне преди 11 месеца
Силен пробив на европрокуратуратаДони Браско (на английски: Donnie Brasco) е криминален драма филм от 1997, режисиран от Майк Нюъл и с участието на Ал Пачино и Джони Деп в главните роли. Филмът е базиран на събития от живота на Джоузеф Доминик Пистоне, агент от ФБР. Джо Пистоне се внедрява в мафиотското семейство Бонано в Ню Йорк през 70-те години на 20 век под името на измислен крадец на скъпоценности Дони Браско. Неговата работа води до арестуването и осъждането на 120 гангстери