Как се стигна до събитията с Гешев днес?

Единствено от "Възраждане" се въздържаха от коментар
15 май 2023 20:27, Йоана Цонева
77

Главният прокурор Иван Гешев скъса демонстративно написаната си оставка и обяви, че той и семейството му са били заплашвани. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов задочно се обърна към него и попита защо само той му е виновен, отричайки обвиненията на Гешев.

"Само аз съм му виновен, само това разбрах. Като какъв да му предложа посланически пост - нито съм говорил, нито съм се обадил на прокурор, само на него съм се обадил за съчувствие, защото да плашиш семейство - това е боклук, а да наречеш избраниците на народа политически боклук, ето това не е коректно", обясни Борисов.

Бившият премиер видя сили, които се задействат заради опита да се състави кабинет. Обяви, че не се разпознава в нито една от думите на главния прокурор и отново беше категоричен, че къща в Барселона няма и не се опасява от повторен арест.

Още по темата
"Когато госпожа Габриел повтори, че оставката и законите са първи в нейната програма, ние станахме лоши и всички ваши опорки - че някой ни е покривал, се оказаха грешни", изтъкна Борисов.

ДПС определиха усещането за близост с главния прокурор като медийна интерпретация, а подаването на оставка коментираха като личен акт.

От БСП коментираха, че ще повярват на думите на главния прокурор, след като видят действията му.

От "Има такъв народ" заявиха, че с изчегъртването на модела ГЕРБ по време на управлението им са допринесли до събитията с главния прокурор днес.

"От нашето съвместно управление с ПП-ДБ не се говореше за реформиране на прокуратурата, говореха само за смяна на Гешев и бяхме обвинени, че пазим главния прокурор. Сега прогледнаха", отбеляза Тошко Йорданов.

"Прокуратурата се е въздържала да прилага върховенството на закона срещу политиците", така служебният вътрешен министър коментира темата със скъсаната оставка на Иван Гешев.

От "Възраждане" не коментираха изявлението на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това ли беше най-важно в държавата, оставката на Гешев? Или редовно правителство, което да приеме бюджета, нужните закони и регулатори по плана за развитие, инфлацията, съдебната реформа...Борисов много сгреши.
6
1
 
11
 
! Отговори
Стигна се преди 11 месеца
От про...Ст...при...ята на Борисов,който си мисли ,че като хване бухалката и ще рекетира наред.
5
8
 
17
 
! Отговори
Край преди 11 месеца
Българите гледат. Главния прокурор им казва че бившия премиер ги е крал и си е правил къща в Барселона. Българите гледат. Гледат и ЧАКАТ Гешев да им направи революцията. Гешев ви каза че нямате държава - вие гледайте и чакайте. Гешев революцията няма да ви я направи мрънкачи книжни - той само ще си качи цената.
4
2
 
10
 
! Отговори
хаха преди 11 месеца
тоя па тошку бил чегъртал :) кво си чегъртал бе клоун , стола в студиото ли ?
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нещо което трябваше да се случи Много Отдавна,плешливият еничаар направил толкова много злини и поразии трябваше да бъде острелян отдавна а имуществото на неговите господари трябва бъде конфискувано и същите да търкат наровете по затворите!
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Единствено Възраждане не са в джаза.
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това ли беше най-важно в държавата, обстановката на Гешев? Или редовно правителство, което да приеме бюджета, нужните закони и регулатори по плана за развитие, инфлацията, съдебната реформа...