Борисов: Нека да говорят, че съм се навел, нека да говорят каквото си искат

Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ
22 май 2023 21:10, Йоана Цонева
323
Борисов: Нека да говорят, че съм се навел, нека да говорят каквото си искат
Снимка: БГНЕС

Проведохме разговори с ПП и ДБ. Разбрахме ги, отстъпихме, не се инатихме, разказа той. А целта била една - да се направи редовно правителство, подкрепено от двата "клуба", в които страната членува - ЕС и НАТО.

Решението ГЕРБ да върне мандата днес на президента Румен Радев и да подкрепи втория мандат на ПП/ДБ, въпреки че само до преди два дни напълно изключваше такова развитие, лидерът Бойко Борисов обоснова пред депутатите от ПГ на ГЕРБ. До него стоеше Мария Габриел, а от другата страна - Десислава Атанасова.

Не е лесно, по думите на Борисов, напротив - директно определи решението като трудно.

Трудно е, защото всеки от нас носи тежести. Аз искам до всеки наш избирател и областен ръководител да разбере: Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП и ДБ. Да, принадлежеше ни премиерът да е наш. Но егото ни по-важно ли е от бъдещето на България - това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на ГЕРБ.

Предварително Борисов обори критиците си - чул какво ли не в последните дни - че е предал и разтурил ГЕРБ. И 5% да станем, ще сме истинска дясноцентристка партия, която прави важните неща - повишаване на доходите, растеж. Каквото и да изгубим, заяви Борисов, а и "има ли смисъл тази партия, ако нямаме подкрепата от Европа, от света, от Америка".

Още по темата
Нито те са предали някого, нито ние сме предали някого, обясни Борисов и какво трябва да е отношението към избирателите. "Може да поискаме извинение, но прошка - не. Защото съм сигурен, че е правилно това, което правим." Сега обаче и Европа, и народът може да си отдъхне, по думите му.

Интересът на народа, на България изисква това, заяви Борисов и допълни, че по-добре да говорят, че ГЕРБ е слаб, "нека да говорят, че съм се навел, нека да говорят каквото си искат", обясни той.

"Младене, ще ходиш изправен, не си се навел - и с тази реплика Бойко Борисов се обърна към депутата и бивш вътрешен министър Младен Маринов в залата. "Ние с тебе сме яли много бой, ще изядем и тоя, но пък не сме се дали" - именно с тази реплика завърши и откритата част от излъчването на срещата в централата на ГЕРБ.

Борисов благодари на ИТН и ДПС, че са се ангажирали с правителство, но не на всяка цена. Преговорите му с ДПС и ИТН били "прекрасни", но пет ангели да слязат от небето, от 116 да станат до 121 - аз мога от сега да ви напиша заглавията: "Купиха", "Продадоха се", "Уйдурма" - нещо, от което ние сме се отрекли,

Борисов благодари задочно и на Христо Иванов, който бил провел днес среща с ДПС за формиране на конституционно мнозинство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
7
 
14
 
! Отговори
Ти ПРЕДАДЕ България! преди 11 месеца
Борисов,ти ни предаде,предаде тези,които гласувахме за теб! Как може да паднеш толкова низко? Как може да коленичиш пред Киро простото? Нали се сещаш,че в пазвата ти си приютил змия?Ами толкова ли си недосетлив бих казал прocT да воюваш с Гешев и с Подмяната едновременно? Голям гаф,такава греда тресна,че те виждам аут от политиката!
205
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Правителство на крик- като предишното. И с възможност крика да бъде пуснат при команда. Мдамммм. А кой от двата лагера ще е с по- големи щети за следващите избори, предстои да видим. Ама кой ще повярва че нещо се продължава, пък и в каква посока, че и промяна било:-)))
204
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Явно, на Бойкикев му харесва ББ да го "такова с 200". Щом повтаря...
203
1
 
5
 
! Отговори
гневен мъж преди 11 месеца
Не ще се наведеш,скоро под тежестта на наказателните дела срещу теб,ще пълзиш,Г.Н.И.Д.О.!С твоята разбойническа организация,заедно с дръндарския хидроинжинер,съсипахте държавата,и нас-хората.Няма милост на закона към теб,така да знаеш.Твоя крой ще бъде не тъжен,а много тожет.За урок на всчки разбойници.Да знаят как държавата ще им отговаря за безобразията,които ще извършват.Проклет да си.
202
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тиква и жираф
201
11
 
2
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
не сте се навели,това ще е мантрата на пАсолството и пропагандата им,работете за Свободата на децата ни...на децата и внуците Ви...парите са билет за Ада!Работете искрено и почтено,смело и безомпромисно...грешник си и сега е шанса ти да изкупиш греховете си!!!руската пропагатнда ще е докато направите правителство и първо тях погнете с помоща на партньорски...и съд за обслужващите ги...безкомпромисен за работещите за фашисти и убийци!!!
200
10
 
4
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
уоу,колко са разочаровани, работещите за копейки,не е започнало!митрохванала...срамни от тъмният копейкин,не пройзнесла една дума на Български,с цел да ни унизи...уплаши...на.ърви!Война е...и фашистите от раша и обслужващите ги нямати и минимален шанс!примата копейкин...ще срещне някой баща на убити деца на Украйна и хваналата срамни от него митрохВанала няма да му помогне!САЩ посланици рецитираха БГ Поети на Езика ни!да чухте рашите да го правят???путин бил получил писменоста...от мАкедония???
199
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не навел,а легнал.ГЕРБ приключи като партия окончателно.Ами като не ви подкрепят измамите пепета и ДБили,вие като първи що ги подкрепяте и то тези които фалираха държавата?Няма оправдания!Никакви!Надявам се депутатите от ГЕРБ да не гласуват мандата на Кироасеновата гротеска сбирщина
198
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кирча вече направи фигурант бацо
197
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Според мен ако герб и техните шефчета от пп ни вкарат в война ще е редно те да са пьрви на фронта
196
3
 
7
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Бахмут очаква доброволци за контранастъпление
195
2
 
6
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Божков велик си унизи герб вьзможно най грозно пред собственните им избиратели
194
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Досега ви управляваше Боко с еднолична власт, а вече ще ви управляват с двулична власт! Като стигнете до петолична власт с петима премиера, Путин и Комунизъма ще ви освободи от тази криворазбрана демокрация!
193
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Некой топа топката, защото не знае какво да прави. Не му е наред подредбата. Това е цялата работа. Другото е бошлаф
192
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Продължаваме промяната трябва да се прекръсти на Просто Продължаваме.
191
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Възраждане дали ще спечели кметските избори в София след тази българофобско-мутренска сватба?
190
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Осте це се повъртят в политицески смисъл и накрая сте променят изборния закон като гръцкото решение: първата партия на изборите взема допълнителни 50 гласа и прави правителство, а следвастите я партии взимат останалите места. Така Парламентарната република се управлява устойцево и първия поема отговорността. А всицки идеи за ротации са запазвасти статуквото на безотговорност и търкаляне по нанадолнистето.
189
4
 
11
 
! Отговори
Горчиво! преди 11 месеца
ДО Аз подкрепям ПП/ДБ - не вярвам ПП да са коректив на ГЕРБ в корупционните практики, днес стана ясно, че по-скоро ще са им ортак. Как обаче се променят нещата, вече не ми пука за корупционните практики (не съм вярвал, че ще го кажа), единственото, което ме интересува е да не вкарат България във война!
188
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
*** се опитва да се шегува,твърдейки,че само се бил понавел на шарлатаните! А той се е одупил два ката с вазелинец на едното място! Честито и на ***,които гласуваха за този мутрон и да стягат парцалките за фронта на бандеровците в укра! БОГ да пази БЪЛГАРИЯ от управлението на мутрите и шарлатаните!!!
187
5
 
12
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Герб са ми крайно противни но като си представя - атанасов , христо , цонева , кирчо и асен министри и ми идва веднага да - хваня пьтя за чужбина