"Алфа рисърч": 29,8% гласуват за Терзиев, 21,1% за Хекимян

41,5% в София са твърдо решени да гласуват, а 21% все още се колебаят
26 окт 2023 08:52, Нели Христова
531
"Алфа рисърч": 29,8% гласуват за Терзиев, 21,1% за Хекимян
Снимка: БГНЕС

Васил Терзиев печели най-много гласове на местните избори с 29,8%, следван от Антон Хекимян с 21,1%. Трета е Ваня Григорова с 20,2%.

Четвърти се нарежда кандидатът на "Възраждане" Деян Николов с 10,2%, пети е Вили Лилков от КОД с 8,3%, следван от Ивайло Вълчев от ИТН с 3,4%.

Това показва последното социологическо проучване на "Алфа рисърч", проведено сред 800 души чрез пряко стандартизирано интервю в периода 21-24 октомври от „Алфа Рисърч“ по поръчка на bTV.

Тя заяви, че има няколко интриги в София, една от които е избирателната активност. 41,5% са твърдо решени да гласуват, а 21% все още се колебаят, обясни социологът Боряна Димитрова.

"В полза на Антон Хекимян е много по-голямата партийна структура на ГЕРБ. Те имат по-голяма тежест и на парламентарни избори, и управлявайки София дълго време. В същото време в хода на кампанията той има относително стабилен резултат, но остава под мобилизацията за вота на общинската листа", посочи Димитрова.

За сметка на това кампанията на Ваня Григорова е силна и е над партийната листа.

"При повечето кандидати има скачен съд с някои от другите. За Васил Терзиев и донякъде за Антон Хекимян това е кандидатурата на Вили Лилков. Виждаме, че той прави нелош резултат. Известен ръст на неговите избиратели може да скъси дистанцията между първите", коментира Димитрова. Като съперник на Григорова тя посочи Деян Николов.

Данните по-горе са от експресното проучване за София, проведено в периода 21-24 октомври от „Алфа Рисърч“, по поръчка на bTV. Изследването е представително за пълнолетното население с право на глас за местни избори 2023 г. в Столична община. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Анкетирани са 800 граждани. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете с таблети и чрез телефонно интервю.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
2
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 6 месеца
,,Контрера /ВМРО/: Терзиев ,озаптете бясното си куче Борис Бонев.,,Какво куче ве кучето все пак е нещо ,а това нищо е гооляма грешка на природата,правено е когато най не им се правело на родителите му.
360
3
 
6
 
! Отговори
глупости преди 6 месеца
Абсолютни внушения... локато хекимян има поне малко подкрепа от ядрото на герб в столицата, то терзиев е 5-7% на национално ниво ха ха
359
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Алфа рисърч": 29,8% гласуват за Терзиев, 21,1% за Хекимян - боже, какви глуупаци населяват най-големия град в България!!!! Тези всичките са малооумни, след като ще гласуват за отрочето на ДС, което чудно как станало "демократ" и богаташ? Хекимян изобщо не ми се коментира, но той ще замества фандъка по същия начин - членска книжка 2 в ОПГ ГРОБ, това ли искате, огледайте се да видите до къде докараха София с натрапено украинското знаме отгоре, вместо българското.
358
1
 
12
 
! Отговори
изводът е преди 6 месеца
Или манипулация , или ....... смахнат народ , 50 на 50 и при двата случая . .
357
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Накъде върви София, накъде върви България? Случайници ПП,ДБ, които тепърва се учат, получават на тепсия власт, с алабала, само защото са деца на ченгета от мракобесната ДС. Имат пари, нашите пари. Сега ще имат много повече. ПП,ДБ когато крадат и облагодетелстват хора, и фирми на ДС, тогама става дума за милиони и милиарди.
356
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до емигрант , винаги има контролиран,корпоративен и купен вот и колкото по малко гласуват толкова повече печелите вие (от сглобката)от този вот ;)
355
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
390 Нито една цел не оправдава вкарването на лица от известна българомразка фамилия в РСМ, с двойно гражданство, в управлението на България!! Какъвто е случаят с лицето Андрей Зографски от листата на ПП,ДБ. Чернева от ПП,ДБ вече изнесе квалифицирана информация за РСМ, сега ще продължи и Зографски, който е гражданин на РСМ по рождение.
354
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Натъкмян?Не.
353
13
 
5
 
! Отговори
Долу ГЕРБ преди 6 месеца
Целта е да се свали ГЕРБ от местната власт. А това могат да го направят само ПП-ДБ, както свалиха ГЕРБ от управлението на държавата.На балотажа ще се изправят един срещу друг кандидатите на Промяната и ГЕРБ и тогава всички Софиянци ще предпочетат да гласуват за Промяната а не за ГЕРБ и ремонта на ремонта на ремонта!
352
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кога българин ще може да влезе в листата за кмет на Скопие? Както направи Андрей Зографски, гражданин на РСМ и син на македонистката и българомразка Солза Грчева, който е в листата на ПП,ДБ. Лицето живее от 10 години в София.Тъкмо в Скопие ще имат София в ръцете си, отвътре, за радост на Москва и Белград...Това е ужасно опасно предателство, от страна на ПП,ДБ и е опасност за националната ни сигурност.
351
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво прави в листата на ПП,ДБ, под номер 8, синът на най-голямата българомразка в РСМ Солза Грчева Андрей Зографски? Докато майката му предвожда митинги срещу България, на които крещи истерично против френското споразумение, синът й се набута в политиката у нас.Той е гражданин на РСМ и е живял само 10 години в София. Нямаше ли, закон, че лица с двойно гражданство нямат право да заемат висши държавни длъжности? От кокво ще спасява София северномакедонецът Андрей Зографски, член на "Спаси София"?
350
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стъкмистика, не статистика, това са родните социолози.
349
2
 
14
 
! Отговори
Червено дебелоочие преди 6 месеца
До Евроатлантик 376 ............ Какви фирми за милиони, бе? Завършил в Благоевград да управлява администрация! Други хора, истински специлисти създадоха "Телерик", а началният капитал беше даден наготово на Василчо, както преди време раздаваха куфарчета на едни, нарочени да станат милионери. И като му създадоха фирмата, той я продаде за 240 милиона, а тях уволни без дори да им даде обзщетение!
348
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Още един случайник в политиката, зад който стои ДС. Докато той се учи, близки до ДС фирми ще богатият. Принцът на ДС Васил Терзиев, на 20 години купува апартамент на "Витошка" за няколко милиона, който след това дарява на сестра си. Купува и продава други имоти. Но няма кой да го попита за това. Българският мазохизъм е известен.
347
3
 
5
 
! Отговори
1234 преди 6 месеца
На герб не им пука кой ще е кмет-на тях им е важно техните фирми да продължат да крадат и да си снасят в чекмеджето-тоест да контролират общ.съвет. Оттам нататък и да има издънки рефренът ще е ето, кметът не е от герб, виждате как са зле нещата. Не виждам вариант, в който безпринципен гъзолизец, дето не е роден в София ще ме накара да гласувам за него! Тези от гетото ще изкарат някой лев набързо, питайте Фъндъкова:)
346
7
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
До 378: с машините няма ала-бала, но целта е да се изкарат компрометирани за да имат извинение да върнат предварително подготвените бюлетини от Костинброд и умрелите да могат пак да подменят гласа на живите. За това е целия рев срещу машините, защото изкараха реалната избирателна активност, а тя е жива катастрофа!
345
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Възраждане имат поне един сигурен кмет. Този на Варненския квартал Максуда.
344
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ТОЙ ТЕРЗИЕВ ЩЕ СПЕЧЕЛИ АМА КАТО ПРОВЕРЯТ МАШИНИТЕ КАКТО РЕШИ ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОМИСИЯ МОЖЕ И ДА ГО КАСИРАТ ХАХАХАХА
343
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПЕПЕЙСКО ДЕСЕЙСКИЯ КАНДИДАТ ИМ Е ЕДИНСТВЕН ШАНС НЯКЪДЕ ДА ИМАТ И ЕДИН КМЕТ КИРЧО И ЦЪКИ
342
3
 
7
 
! Отговори
само Възраждане преди 6 месеца
много долни алабалисти и еурохатлантици на хоризонта