Ваня Григорова: Чакам подкрепа от софиянци, които не са крепостни селяни

"Лукойл" е една затворена държава в държавата, казва тя
Обновена: 1 ное 2023 22:26 | 1 ное 2023 22:23, Нели Христова
496

Кандидатът за кмет на София - Ваня Григорова, подкрепена от БСП и "Левицата", стигна до балотаж в столицата с кандидата на коалицията ПП-ДБ-Спаси София - Васил Терзиев. В Деня на народните будители тя се присъедини към протеста на хората на културата и изкуството.

"В рамките на една година Столична община не е дала и един лев за нови книги в читалищата. Има редица читалища, чиито покриви текат. Не можем да очакваме нищо по-различно, когато ни управлява министър на финансите, за когото служителите в музеите са просто бърсачи на прах. Когато служителите в музеите и библиотеките протестират, те не блокират живота на столицата, те блокират културния живот. Такъв вече не се води масово, културата става елитарна", заяви Григорова пред Bulgaria ON AIR.

Тя обърна внимание, че едва 55% от хората, които са я подкрепили на първия тур на 29 октомври, са подкрепили БСП на предходните парламентарни избори, а останалите 45% са подкрепили основно десни партии.

"Посланията, посоката и целите, които поставям аз, се припознават от немалко софиянци. Мога ли на цената на компромис да опитвам да разширявам ветрилото? Категорично не. Всеки, който подкрепя манифеста, с който тръгнахме, е добре дошъл. Избирателите не са крепостни селяни и всеки може да реши сам за кого да гласува в неделя. Призовавам хората наистина да гласуват. Мълчаливото мнозинство няма как да не бъде подвластно на решенията, които ще се взимат в Столична община. Чакам подкрепа от софиянци, които не са крепостни селяни. Не разговаряме с партийни централи", обясни Григорова в предаването "Денят ON AIR".

Кандидатът за кмет на София се надява от управляващата сглобка да не се чувстват стабилни в Столичната община. Според нея управляващите не зачитат Конституцията и законите.

"Как се управлява с 9 общински съветници? Може да се управлява и в малцинство, когато показваш какво трябва да се направи и убеждаваш гражданите защо трябва да се направи. Нека да не обезценяваме ролята на кмета. 9 общински съветници и един кмет е достатъчна сила да покаже коя е сглобката в СОС, която работи срещу интересите на софиянци. Тогава ще се наложи да дават обяснения на гражданите", подчерта Григорова.

Тя посочи, че се дават десетки милиони за почистване на София, но очевидно не се прилага ефективен контрол и столицата ни не става по-чиста. Григорова смята, че при определени обстоятелства може да бъдат развалени всички договори с частни фирми, които не си вършат работата - за почистване, озеленяване, осветление, водоснабдяване и канализация.

"Задлъжнялостта на "Топлофикация-София" е около 1,5 млрд. лв., огромната част от нея е заради увеличената част на природния газ. Дружеството не може да се оздрави без помощ от държавата. Концесионерът ще дойде, за да печели, което означава значително увеличение на цената на парно и топла вода", алармира гостът.

Столичният кмет не може да стои настрана, когато се решават ключови национални въпроси. В момента Столична община е най-голямата агенция за недвижими имоти, това е поведение на търгаш, настоя още Григорова.

Попитана дали вярва, че има политици на хранилка в "Лукойл", тя отговори, че най-вероятно има такива.

"Лукойл" е една затворена държава в държавата. Но когато като граждани ни е по-изгодно да ползваме този петрол, ние трябва да го ползваме", каза Григорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


496
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
337
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До НесъгласенДА! Ваня Григорова беше какндидат за евродепутат през 2019 година.Но беше НЕЗАВИСИМ КАНДИДАТ!!!Ако беше от ГРОБ сега щеше да е в Брюксел.
336
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Подобни политици като Григорова не са необходими .Те са като верига ,която ще спъва прогреса на един град с прекрасното име София.
335
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
не съм ром, че да и се вържа на тая ромка
334
2
 
2
 
! Отговори
!!! преди 6 месеца
Иванке! Подкерпа" можеш очаквай само от лакеите на кремълското чудовище, като Сакатия Учиндонай-верният от които е Зеленият чорап! Той беше първата и най-голяма хибридна атака на кремълското чудовище в нещастната ни България, ти си втората! След като овладя пРезиденството, сега цялата руска агентура е впрегната да овладее и столична община чрез теб ***, Иванке! Да, ти и Зеленият чорап сте национални предатели и слуги на Кремъл! Нито един глас за слугинята на Путин - *** Ваня!
333
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ванче, имай на в предвид, че новият хеш код на машините, разпознава крепостни трътки, само ако издават приятен мелодиен с такт на пръцпръц звук!
332
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ванче, освен това, машините сега имат нов хеш код за разпознаване на крепостни трътки. Така, че Ванче, излез с тротинетката си и покажи на крепостните селяни, как се гласува с доближаване на трътката до избирателната машина!
331
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ванче, за да спечелиш бягането на изборния стадион, си направи снимка на трътката, за да знаят крепостните селяни от София за каква трътка ще гласуват, понеже без сника на трътката, като бягаш по стадиона, няма да те разпознаят, понеже Софианци мислено са крепостни селяни!
330
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ванче, хващай тротинетката и покажи на всички крепостни Софианци, как се кара изборна тротинетка. Покажи им как използуваш трътката си за двигател на тротинетката и как се гласува бързо само с обръщане на трътката към автомата за гласуване .... и всички крепостни Софианци ще те последва, за да може всеки геройски да покаже на съседа си, че неговата трътка е велика, като я качи на тротинетка!
329
3
 
4
 
! Отговори
Несъгласен преди 6 месеца
Точно самата Григорова е крепостна на ГЕРБ, на самия Бойко и на Сорос. Нали беше и кандидат на ГЕРБ за евродепутат през 2019г. Значи работи за тях и те й плащат щедро. Как иначе с една заплатка от Подкрепа ще си прати детето да учи архитектура в Италия?
328
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По-добре от оня нежния от ДС !
327
1
 
3
 
! Отговори
Страхливец преди 6 месеца
Давай Ванче! Бойко Борисов харесва това!
326
0
 
1
 
! Отговори
До Емил Колев Тъпкач преди 6 месеца
МНОГО УМНО ОТ ТЕБ ПОСЛАНИЕ ЗА ХОРА ОТ ТВОЯТА ЧЕРГА МНОГО ЩЕ СЕ ТИ КЕФЯТ,ДЕРЗАЙ СЪНУВАЙ ТЪПКАЧО
325
1
 
5
 
! Отговори
ТЕВМА ЗА РАЗМИСЪЛ преди 6 месеца
КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ,АЛА БАЛА ПРИКАЗКИ ЗА НАИВНИЦИ
324
7
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 6 месеца
За внучето на ДС юе гласуват ***, наркомани и слугите на Посолството!
323
3
 
8
 
! Отговори
Мутрафонова преди 6 месеца
Зад Ванчето се подава противната мутра на Ванка с танка и поредното "освобождение" на българите от свободата им, от капитализма и от всички надежди за по-добър живот. Ванчето с Ванка, мечтата на българските крепостници!
322
9
 
2
 
! Отговори
За 337 преди 6 месеца
Явно не си разбрал, че в момента изборът е между две злини. В такива случаи се избора по-малкото зло. Което е Григорова. Още повече, че централната власт е в ръцете на кирчовците.
321
5
 
4
 
! Отговори
1984 гьобелсСАЩ преди 6 месеца
Ако ги нямаше ливите партии вие сега нямаше да имате право на глас и щяхте да работите за коричк хлебец по 16 часа. ПАРТИИТЕ КОИТО СА ТОКСИЧНИ И ВИ ПОСЯГАТ НА ПРАВАТА И ВИ ЗАБЛУЖДАВАТ ЧЕ ГО ПРАВЯТ ЗА ВАШЕ БЛАГО СА ИМЕННО ДЕСНИТЕ ПАРТИИ. И ТЕХНИ СА МЕДИИТЕ И ИНТЕРНЕТ Е ТЕХЕН И ВИ ПРАВЯТ КЛАСОВО НЕОСЪЗНАТИ ХОРА И ВИЕ ПРАЩАТЕ 10 ПРОЦЕНТА ДАНЪК А НАД ТАВАНА НА ОСИГУРИТЕЛНИЯ ДОХОД ХОРА С ПО 50 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗАПЛАТА НА МЕСЕЦ НЕ ПРАЩАТ НИЩО РАЗБРАХТНЕ ЛИ В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕТЕ БРЕ "ДЕСНИ ЗОМБИТА"?
320
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ТЕРЗИЕВ Е НАЙ-СЛАБИЯ И ВРЕДЕН КАНДИДАТ ЗА КМЕТ В СОФИЯ, ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА НАД НЕГО И ХЕКИМЯН, ПОНЕ НЕ БЯГА ОТ ДЕБАТИ, И ВИЛИ ЛИЛКОВ, ДЕСЕН ЧОВЕК ПО УБЕЖДЕНИЯ, А НЕ ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА, И ГРИГОРОВА ЧОВЕК ОТДАЛА ЖИВОТА СИ ЗА СИНДИКАЛНИ КАУЗИ И ЗА ПРАВАТА НА ХОРАТА, А ЗАЩО ГРИГОРОВА Е ПОДКРЕПЕНА ОТ ЛЕВИ ПАРТИИ, АМИ ЗАЩОТО ВИЖДАТЕ ДЕСНИТЕ И ЛИЛАНИГЕ ПАРТИИ КАКВИ КАНДИДАТИ ПОДКРЕПЯТ ТЕЗИ НА СТАТУКВОТО, МИЛИОНЕРИ, СПОНСОРИ, КАК ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ЧОВЕК ОТ НАРОДА, ТЕ ВИНАГИ СА С НЯКОЙ ОТ ЕЛИТА ОТ5 ПРОЦЕНТА.
319
2
 
3
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 6 месеца
психодеснитее манипулатори с подготовка от Държавна сигурност, кандидатирали за кмет един човек, който бяга от дебат, крие се, с гуру Борис Бонев слугатаа на ГЕРБ, който е спонсор на Кирчовата Партия, тая същата за която Кирчо казва че е реално с пет процента останалото са заблудени граждани, сега си покзват евроатлантизма - била Ваня ромка, расисти стопроцентови, била от НПО а вие не сте ли създадени като партия от НПО, МЕДИЙНА ЦЕНЗУРА, ПРОПАГАНДА, ЛЪЖИ, МАНИПУЛАЦИИ ЗА ТОЗИ ДЕСАР...
318
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А така , не гласувай за дете на човек от държавна сигурност , а гласувай за кандидата на българската комунистическа партия ( те стоят зад Григорова ). Логиката ти е умопомрачителна.