Вероятно Асен Василев няма да гласува и на втория тур

Тече прокурорска проверка по казуса
45
Вероятно Асен Василев няма да гласува и на втория тур
Снимка: БГНЕС

Тече прокурорска проверка по казуса с недопускането на министър Асен Василев до вота в Хасково на първия тур на изборите. Това потвърди на брифинг председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Добромир Якимов. Тогава комисията в 28-ма секция в Хасково отказа на Василев да упражни правото си на глас заради липса на уседналост.

Бях много учуден миналия петък, когато ми се обадиха да даваме обяснения. Защо от нас искат да обясняваме защо сме спазили закона, попита Якимов. На въпроса ми на какво основание е образувана тази преписка, инспекторът от полицията ми отговори, че тя е образувана с прокурорско постановление, поясни Якимов.

Не знам какво точно се разследва, в случая дори няма изборно нарушение, а още по-малко данни за престъпление. Изискаха доста документи, разбрахме се на 7 ноември да предоставим всичко. Написал съм мотивирано обяснение до прокуратурата, допълни Якимов. Той припомни, че писмото от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което визира дебат за обсъждане на пропуски в законодателството именно в посока пречки за упражняването на глас, е изтеглено. Централната избирателна комисия освен това указа стриктно да спазваме правилата по отношение на уседналостта, отбеляза Якимов.

На въпрос дали евентуално министър Василев ще може да гласува на втория тур Якимов отговори, че няма данни ситуацията да се е променила от първия тур./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Абсурдистан преди 6 месеца
Според Конституция гласуването е всеобщо и универсално право. Тази ситуация е очевиден правен абсурд. Но се вижда що за закони са приели: човека в Хасково, а всъщност по документи в САЩ. Там се е записал в 2000 в посолството на РБ за степендия. И така хиляди студенти, които миналата година са били еразмус в чужбина за повече от семестър. Въпреки че отдавна са се върнали. Изобщо, скоро ще лишават от право на глас всеки, който им хрумне. Между другото предложението е на Възраждане.
31
0
 
1
 
! Отговори
Румен преди 6 месеца
Ставри за Лукойл не се интересува . Ставри е с азиатска култура . Строй въздушния моста Европа - Азия.
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За руски граждани и турски не се пита с каква адресна регистрация са . ДАНС мижи . Но когато е европеец с мислене се пита .
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Хасково Сигурно и Григор Димитров няма право да гласува .
28
0
 
1
 
! Отговори
Румен преди 6 месеца
До32. Ставри. По времето на Т. Живков се крадеше . Постоянно. Ти Ставри крал ли си. Защото аз можех само от работното време да открадна.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хасково е частна собсвеност. Очевидно Василев не се разбира добре със собственика на Хасково.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ставриии,Ставриии . Глей какво прави Лукойл и сравнявай . Шефа на Лукойл забегна в Русия преди месец с документацията . И сега не се знае кои получиха парите от сделките на ТЪМНО . При Министър Василев нещата са ясни за обществото . А това , че мачка корумпираните. Хората одобряват.
25
1
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 6 месеца
Как е станал министър той си знае:)
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много интересен казус!! Някой иска ли на турците дето идват за един ден и се регистрират за изборите да са отписани от Турция?!?!?! Питам за един прЕстел!!!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе на тоя като не му дават да гласува защо му събират данъци?!Чета че някакъв асковски корифей от избирателната комисия казал че само документ от САЩ можел да помогне. Значи че човека си е данъчнозадължен в САЩ и не трябва да плаща данъци в Бг.
22
2
 
5
 
! Отговори
Ставри преди 6 месеца
И ние сме поверили парите на цялата държава, накрая ще се окаже, че този няма българско гражданство. ще ни окради и ще избяга. Защо телевизиите мълчат по случая? Къде са М. цънцарова , В. Николаев, защо не го питат? Ако беше Борисов щяха да га разпънат на кръст. Голяма идиотия!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Царо каза че благодарение на прочутото българско трудолюбие ще се оправим за 800 дни.А ние решихме че ще си лежим и той ще ни оправя.
20
1
 
3
 
! Отговори
Кон с татация преди 6 месеца
Той и Царо не е български гражданин ама ни оправи за 800 деня и по всякакви избори редовно го дават путиливизора как не пропуска да гласува за "българската демокрация"!Хах!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами то се оказва всъщност,че от както се е върнал от Америка Изобщо Не е Гласувал!-:)) И си беше пълен Резил този факт!-:)
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е как ще гласува,нали се види хамериканец
17
4
 
3
 
! Отговори
Ал Бънди преди 6 месеца
До Анонимен 25Той има адрес в България. Постоянният му адрес е тука. А този който е от преди 23г навън е настоящ- втори адрес, така както хиляди българи имат. Прав си само за едно- че острите мероприятия срещу български министър идва от посолството - на Мутрафанова и приятели.
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Някой Мохамед който 11 месеца в годината живее в Турция има право да гласува , а Асен Василев няма право да гласува
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да не се окаже че господина мяма бг. Дражданство накрая!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Прокуратурата трябва да разследва кокорестия хората от комисията са спазили закона.
13
2
 
5
 
! Отговори
Поредно Активно преди 6 месеца
Мероприятие на Козяк16 за Отвличане Вниманието на Стадото, докато Истинската Измама се случва!