Не Григорова загуби битката за София, а Терзиев не би убедително

Градската десница била пред сериозно изпитание с трима кандидати
128
Не Григорова загуби битката за София, а Терзиев не би убедително
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социолога Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" не толкова Ваня Григорова е загубила в София, колкото Васил Терзиев не е спечелил убедително.

Още по темата

„Имаше сериозни препятствия за хората, които трябваше да направят този избор“, коментира тя пред БНТ.

"Анализаторите имахме мнение, че по-напрегнатият балотаж ще е между Васил Терзиев и Ваня Григорова. Анализите още тогава показваха много малка разлика", каза още Димитрова.

"Градската десница беше изправена пред сериозно изпитание да има три кандидата - Хекимян, Терзиев и Вили Лилков. Всеки от тези кандидати беше силно оспорван от другите кандидати на десницата", коментира Димитрова.

"Син ли е господин Терзиев, това е питането. Кандидатурата му според мен е свидетелство, че част от тези етикети вече не работят", коментира Първан Симеонов от социологическата агенция "Галъп интернешънъл".
"Имаме едно по-скоро мажоритарно гласуване за Григорова, а това за Терзиев е по-скоро партийно. Струва ми се, че ГЕРБ са гласували с известно злорадство срещу ПП-ДБ. При Григорова имаме едно нишово послание и тя беше предпочетена, за мен това е едно наказателно гласуване", каза още Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
1
 
! Отговори
Както е преди 6 месеца
Тръгнало следващия кандидат на БСП няма да е от кв. Христо Ботев, а от Факултета. В тон с тези избори.
92
1
 
1
 
! Отговори
Тая има преди 6 месеца
Най висока подкрепа от ГЕРБ. Само БСП е подкрепят повече. И 75%от Възраждане. И пак загуби както и преди години. Зор, зор, зор, и накрая нищо.
91
2
 
1
 
! Отговори
Григорова да взима преди 6 месеца
Властта и да хваща да управлява държавата!
90
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путинската щеше да превърне София в една голяма градска червена тоалетна Ужас Ужас
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ванчето какво спечели ? Как какво Копейките разбира се :) Ще се избият за Копейки Коцето и Нинова ще изчезнат Ванчето е новата марионетка на Радев и Митрофана Малкия човек пак го излъгаха :)
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нинова да освобождава стола си , за Ваня Г. , стига загуби за БСП , може да се върне 1-вата политическа сила за БСП , явно че герб си заминават , трудно , но сигурно !
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дп 93За какво западно робство говориш . Не си наясно .///Сриването на промишленоста, приватизация за стотинки, огромна задлъжнялост на държавата над 100 млрда евро. При падането на комунизма дълговете бяха 12 млрда долара и медийте ни внушаваха, че с такъв този дълг държавата е фалирала. Сега е над 100 млрд. и няма проблем, всичко е наред!
86
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До89. За какво западно робство говориш . Не си наясно . Стоим в чакалнята 30 г. А робство ще ще да стане ,ако я бяха избрали . Робство от Централната Власт . Тя е действаща от 1944 г. Та до сега
85
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ако,к.79 коригирам те: внукът на генерала от ДС Терзиев не можа да направи 51,9% от гласовете за ПП. Да се благодари на ББ,който вечерта преди изборите призова софиянци да гласуват за Държавна сигурност 34 години след победата над БКП. И те гласуваха, защото така наредиха ПП, Боце от Банкя и ДПС
84
6
 
9
 
! Отговори
София на ДС преди 6 месеца
Г-жа Цветанова иска да изпъкне като ангел на едва промъкналия се за кмет на столицата потомък на родените на Дунава власи, прочули се като генерали от ДС в тъмночервена България преди 10 ноември 1989 г. Разликата е само 1,8% от гласувалите, т.е. около 7000 души. ПП да се благодарят на ББ, който на 4 ноември вечерта оповести, че зове електората си на другия ден да гласува за ПП, който предложи на софиянци внук на генерали от ДС и син на високопоставен чиновник от същата тази ДС. И те гласуваха, н
83
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Все пак би , та да видим какво ще стане, може пък да е българския Доналд Тръмп
82
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ваня Григорова е новата Райна Княгиня, която ще поведе българският народ към освобождение от западното господство и робство. Напред Ваня, ние сме с теб.
81
9
 
11
 
! Отговори
Избиратели преди 6 месеца
От село,с тия мошеници не може да се пребори никой,но браво на теб,истинска жена,като Райна ,стисках ме ти палци ,но в България *** на път и кръстопът.и на нас пенсионерите ти си наша гордост ,слава и че да бъдеш избрана.бори се младо,умно и упорито дете,надеждите ни във теб.ти си нашия кмет на София.
80
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че не е син, не е! Никой не може да му отнеме личният успех в живота, но това, което е важно от тези избори е, че както е казал Марк Твен Ако нещо зависеше от нас в изборите, нямаше да ни позволят да участваме в тях! Това изчерпва всичко!
79
18
 
10
 
! Отговори
Ура преди 6 месеца
София без ГЕРБ и без поредната популистка Ваня.
78
4
 
8
 
! Отговори
Истината е преди 6 месеца
"Двама се карат - третия печели". Така навремето Гоцев стана президент
77
7
 
14
 
! Отговори
Жалко преди 6 месеца
Още от "Бойково-то" но по ППроменен начин.Горката София!
76
1
 
6
 
! Отговори
До 74 преди 6 месеца
А ти богат ли си или просто лижеш звездички на богат?!
75
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Възраждане печели категорично по вестниците
74
1
 
6
 
! Отговори
А масалцето преди 6 месеца
Е воден при Боби в Банкя да гласуват за него. Тези са без достойнство. Продажници и предатели никой не обича, те предават и майка си и баща си