"Галъп" при избори сега: ГЕРБ-СДС печели 27,4% , ПП-ДБ – 17,9%

Степента на неяснота обаче е висока
11 апр 2024 19:33, Александър Попов
398
"Галъп" при избори сега: ГЕРБ-СДС печели 27,4% , ПП-ДБ – 17,9%
Снимка: БГНЕС

Ако изборите за Народно събрание бяха в началото на април, деклариралите, че ще гласуват са 37,4%. От всички гласуващи, 3,5% казват, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“. Данните са от изследване на „Галъп интернешънъл болкан“ за Българската национална телевизия. Изследването обхваща 805 пълнолетни българи в представителна извадка и е проведено чрез интервю „лице в лице“ с таблети между 28 март и 5 април. То няма как да отрази последните развития и представлява моментна снимка към края на мандата на предходното правителство..
 
В подадените за партии, коалиции и кандидати гласове резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС биха взели 27,4% , ПП-ДБ – 17,9%, ДПС – 15,2%, „Възраждане“ – 14,9%, БСП – 10,5%, ИТН – 5,2%. Останалите гласове остават за различни други по-малки формации.
 
По отношение на изборите за Европейски парламент 34,2% е декларираната сигурност за гласуване. 3,1% декларират гласуване с „Не подкрепям никого“.
Вероятните дялове на подадените за партии, коалиции и кандидати гласове, закономерно за подобна ситуация изглеждат сходно с тези за НС: ГЕРБ-СДС биха взели 27,9% от гласовете, ПП-ДБ – 17,7%, ДПС – 14,8%, „Възраждане“  – 14,6%, БСП – 9,8%, ИТН – 5,4%. Останалите гласове остават за различни други по-малки формации.
 
Степента на неяснота е висока, доколкото регистрацията тепърва предстои, затова и данните няма как да се четат като прогноза за изборен резултат.
 
Изследването е проведено за БНТ между 28 март и 5 април 2024 г. сред 805 души по метода „лице в лице“ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е равен на около 54 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още по темата: избориГЕРБПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
11
 
14
 
! Отговори
Димитрова преди 2 месеца
Защо са толкова малко смислените коментари? Може би защото тук пишат платени ***. Май съм сбъркала мястото, никаква дискусия не може да се получи. И понеже мнозина изказват предпочитанията си, ще кажа и аз моето. Избирам Възраждане да ме представлява в Парламента. Красавецът Манол Пейков го оставям на вас.))
269
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Залагам хилядарка, че много преди изборите Борисов и Пеевски ще са опандизени в румънски затвор с други руски шпиони и резултатите от изборите ще са други
268
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хайдеееееееееее, кьорфишеците започнаха с пълна сила. Ало.....рано е да гадаете... на 9.6. ще преброим пилците.
267
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еlectricité de France е собственост на френската държава. С други думи ние АЕЦ от САЩ няма да видим, но ще им дадем 14 милиарда долари, с които ще си купим от военнопромишления комплекс на САЩ сигурност. Не знам дали това е рекет, но смятам, че с българския етнос е свършено.
266
5
 
3
 
! Отговори
Мое мнение преди 2 месеца
До ГЛАСУВАШ ЗА ПП ДБ..?Все хора станали част от канала - управляван от ГЕРб/ДПС
265
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Westinghouse Electric Company е собственост на Brookfield Business Partners от Канада. Electricite de France (EDF), основен световен играч в бизнеса с ядрена енергия, БЕШЕ дългогодишен лицензиант на ядрената технология на Westinghouse. Westinghouse е дългогодишен партньор на американския военно-промишлен комплекс.
264
12
 
6
 
! Отговори
Краси преди 2 месеца
До Единственият начин Ти си психично болен!
263
9
 
20
 
! Отговори
Единственият начин преди 2 месеца
да разглобим сглобката е като масово гласуваме за Възраждане. Не виждам друг да може да ни изтегли от блатото.
262
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Канадски компании купиха Westinghouse за 7,9 млрд. долара. Новината е от 2022г. Уестингхаус вече не е инженерна фирма. До пускане в експлоатация на единствената построена от Уестингхаус АЕЦ цената е станала 35 милиарда долара. Нашите руски реактори за Белене ще ги вземат украинците. България я убиват бавно.
261
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цялата гейбъриска с *** е мобилизирана да хвали денонощно великия вожд на т улупите Тиквун - кралят Слънце ,да се свети името му.
260
6
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 месеца
Ще бъде чудна гледка в управлението на държавата при тройна коалиция ГЕРБ-ДПС-ИТН след изборите. Бойко ще бъде бащицата, който ще разпределя пачките и министерствата, Делян Пеевски в НС ще раздава ритници и наляво (към БСП и Възраждане) и надясно (към ПП-ДБ), а Слави и Тошко ще са сеирджии, но ще си получат своето. Ще могат ли ПП-ДБ да изкарат пак *** на протести, този път срещу бившите си партньори ще видим. Безпринципните сглобки (като тази ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС) си имат цена.
259
4
 
10
 
! Отговори
Against GERB преди 2 месеца
Боцинката ги знае политическите работи, дет сА вика, за толкоз години стана експерт. Манипулира, лъже, маже и все жертва горканчо! Неговият електорат се разделя на три части: 1.дребни селски тарикати, за които калпавият закон работи брилянтно- вратички всякакви. 2. Хора с висока трапезна култура и друга никаква култура. 3. Знойни загорели лели над 50, точещи лиги по Боцковата снага. И тези горепосочените за нищо не биха предали бащичката. Галоп, поправете се! Бог да пази България
258
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кирчо видя, че му пада рейтинга и отново започна да дъвче старата дъвка за мафия, кражби, Бойко това, Бойко онова, на Боко служебното било, на Боку пачките. Хъкътъмъкътъ, въpти насам, натам - с Бойко става, с Бойко ляга. Ако го няма Бойко Борисов, Киро няма какво да каже. Добре, че е Боку, да може Шарлатаните да си правят предизборните съчинения.Когато преминат изборите ще видите как ще се молят, ще се търкалят да просят мумурандум от Боку.Но вече ще е адски късно. Пепейците ще имат 13 депутата.
257
10
 
11
 
! Отговори
ГЛАСУВАШ ЗА ПРОМЯНА преди 2 месеца
ПОЛУЧАВАШ РАШКОВ, ТЕРЗИЕВ И КОРНЕЛИЯ.... ДСБКП....... ТЕ СИ ЗАПАЛИХА ПАРТИЙНИЯ ДОМ И СИ СКРИХА ДОСИЕТАТА, СЕГА ВНУЦИТЕ ШЕ МИ ГОВОРЯТ ЗА ПРОМЯНА...... НЕ, БЛАГОДАРЯ...
256
7
 
21
 
! Отговори
Моето мнение преди 2 месеца
Еха, тролската фабрика е мобилизирана. Дитирамби за ГЕРБ и ДПС. Нямам думи. Единствената партия, която се оплюва е тази, за която гласовете нарастват и е възможно да бъде втора. Затова усилията са насочени към демонизиране на Възраждане. Но нали знаете, че няма лоша реклама. Дерзайте, пишете овехтели опорки, ние пак ще гласуваме за Възраждане.
255
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе ,укрокопейки ,лягайте да спите вече,или още не сте изкарали надника за днес ?
254
7
 
9
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Даже за царчето симеонко ще гласувам , пред алтернативата -герб пп
253
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изгорете албумите на баба си и дядо си! Светът е сън, животът е сън! България никога не я е имало! Дали сте турска или европейска провинция, все сте провинция със затихващи функции.
252
9
 
15
 
! Отговори
ГЛАСУВАШ ЗА ПП ДБ..? преди 2 месеца
ПОЛУЧАВАШ РАШКОВ И ПАСКАЛ... ПЛЮС КАНАЛ... ПЛЮС ПУДЕЛ....
251
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България ще бъде турска провинция.