Режисьорът на “Властелинът на пръстените” съди Ню Лайн Синема

Все още не е ясно за каква сума е искът на Джаксън
1 мар 2005 15:15,
Режисьорът на “Властелинът на пръстените” съди Ню Лайн Синема
Питър Джаксън и Бърнард Хил ( крал Теоден) на снимачната площадка

Режисьорът Питър Джаксън и неговата продуцентска къща Уингнът Филмс ще съдят Ню Лайн Синема за приходите от първата част на трилогията “Властелинът на пръстените”.

Властелинът на пръстените - Задругата на пръстена” набра приходи от 314.8 млн. долара в САЩ и 556.6 млн. долара в световен план.

В официалната жалба, подадена в съда в Лос Анжелис, продуцентската къща твърди, че от Ню Лайн Синема не са изчислили правилно приходите от първите филми, които се полагат на Джаксън, като умишлено са пропуснали да пресметнат парите от продажбата на DVD-та.

От Уингнът твърдят още, че от продуцентската къща Ню Лайн са предложили добри условия за разпространението на филма единствено на своите съдружници, като така са ощетили независимите разпространители.

Все още не е ясно за каква сума е искът на Джаксън.

Трилогията “Властелинът на пръстените”, сниман по романа на Дж. Р.Р Толкин, е едно от филмовите събития, които ще се помнят дълго в киноиндустрията. Трите части на филма спечелиха общо 17 Оскара, като най-много награди - 11, взе последната част - “Завръщането на краля”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание