Трима за филма

На 27 април от Дома на киното ще се проведе Филмово училище за съвременно изкуство. Ще бъдат излъчени три филма за трима артисти - Ребека Хорн, Вим Делвуа и Ричард Дийкън.
26 апр 2007 16:45,
Трима за филма
Снимката е на работа на Вим Делвуа. Осигурена е от организаторите.

На 27 април от Дома на киното ще се проведе Филмово училище за съвременно изкуство. Ще бъдат излъчени три филма за трима артисти - Ребека Хорн, Вим Делвуа и Ричард Дийкън. Прожекцията ще бъде съпроводена с лекция-коментар на проф. д-р Андрей Наков.

Ребека Хорн проектира и създава инструменти символизиращи човешкото тяло. Работата й е един многопластов дискурс върху темите за природата, културата и технологиите, често ползващ митологични препратки. Основни теми са човешката свръхчувствителност, емоционалност, обсесии и страх.

Вим Делвуа е известен със своите неконвенционални концептуални проекти. Инсталациите му посягат с ирония към сериозни културни проблеми, присвоявайки широкоразпространени образи, събрани в на пръв поглед хармонични, но всъщност проблемни и неустойчиви системи.

Както твърди самият той, работите му са игра на пинг-понг, в която той неуморно се движи от единия край на мрежата до другия – между „висока“ и „ниска“ култура.

Работите на Ричард Дийкън са смес от човешка същност и прецизни инженерни елементи, изработени от дърво, метал и пластмаса. Изкуството му е абстрактно, с множество анатомични алюзии.

Ребека е на http://www.rebecca-horn.de

Вим Делвуа е на http://www.wimdelvoye.be

Ричард Дийкън е на http://www.richarddeacon.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание