"Социалната мрежа" оплете Златните глобуси

Филмът на Дейвид Финчър си тръгна от церемонията с 4 статуетки
Обновена: 17 яну 2011 11:26 | 17 яну 2011 10:09,
17
"Социалната мрежа" оплете Златните глобуси
Натали Портман със Златен Глобус за най-добра актриса за "Черния лебед". Снимка: Getty Images/ Guliver

Най-добра драма, най-добър режисьор (Дейвид Финчър), най-добър сценарий (Арън Соркин) и най-добър саундтрак (Трент Резнър и Атикъс Рос) са наградите, които спечели филмът „Социалната мрежа“ на церемонията по раздаването на Златните глобуси.

Отличието за най-добра драматична актриса отиде при Натали Портман за ролята й във филма на Дарън Аронофски "Черният лебед".

Най-добър актьор в главна роля пък стана Колин Фърт за превъплъщението си в борещия се със заекването крал Джордж Шести в драмата "Речта на краля".

Крисчън Бейл бе отличен с награда за най-добра мъжка поддържаща роля във филма "Боецът". За ролята си в същия филм Мелиса Лео получи наградата за най-добра поддържаща актриса.

"Играта на играчките 3" беше обявена за най-добър анимационен филм.

Анет Бенинг получи "Златен глобус" за най-добра женска роля в категорията мюзикъл или комедия за участието си в "Децата са добре" - комедия за две лесбийки родители, чиито деца търсят биологичния си баща. 

Още по темата

Лентата спечели наградата за най-добър филм в категорията мюзикъл или комедия.

Пол Джамати грабна приза за най-добра мъжка главна роля в комедия или мюзикъл за "Версията на Барни".

В категорията най-добра телевизионна драма беше награден сериалът "Империя край океана".

Датският филм "В един по-добър свят" взе наградата за най-добър чуждестранен филм.

Виж снимки от церемонията!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
6
 
! Отговори
Мanuelche преди 13 години
"Социалната мрежа" е изключително изпипан и добре направен филм, характерно за Дейвид Финчър. Освен красив е и много поучителен, нещо, което много, много малко хора схванаха, за съжаление...
16
2
 
2
 
! Отговори
Klementa преди 13 години
Ot datskoto kino ako ti popadne "Festen" i "Adams æbler" nqma da sgreshish ako gi gledash. Raztarsvashti filmi, makar i dosta neobichaini
15
1
 
3
 
! Отговори
sas преди 13 години
до и аз:съгалсен съм, че еропейското кино е по- трудно достъпно, но пък в замунда и арена има никак не лоши сръбски, скандинавски, полски и руски филми. аз знам английски и руски и от kinozal.tv и thepiratebay.org набавям доста материал:)). социалната мрежа и на мен ми допадна, филм по реален случай от живота, без патаклами и кървища, при това и поучителен.
14
3
 
7
 
! Отговори
ллл преди 13 години
Хубаво, разбрахме от първият път, нямаше смисъл да постваш още коментари, с които да демонстрираш психичните си проблеми.
13
2
 
5
 
! Отговори
и аз преди 13 години
И аз харесвам европейско кино. В последните години има много интересни датски, немски(немското кино е в подем), френски и прочее филми. По различни са от американските. Лошото е че са по-трудно достъпни и трябва да се интересуваш, да знаеш доста езици, защото не ги превеждат на много езици и не ги разпространяват масово.Но признавам че "Социалната мрежа" не е лош филм. Интригуващ е. За разлика от "Аватар" който ако не го гледаш в 3Dте направо те приспива, дори да си любител на фанатастиката.
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като гледам само *** и скучни филми обраха наградите
11
4
 
10
 
! Отговори
Анакин Скайуокър преди 13 години
Ей, простаци....няма да плюете по Падме, че ще усетите силата на Тъмната страна...
10
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХОЛИВУД ДА СЕ ПРЕИМЕНУВА НЕЗАБАВНО НА ЕВРЕИСКИ -ЛУД90 % ОТ АКТЬОРИТЕ В ХОЛИВУД СА ЕВРЕИ СЪС СМЕНЕНИ ИМЕНА ДА НЕ БЪДАТ РАЗПОЗНАВАНИ,ХОЛИВУД Е СОБСТВЕНОСТ НА ЕВРЕИ.ВСИ4КИ ТВ СТАНЦИИ В ЕВРЕИСКА-САЩ СА СОБСТВЕНОСТ НА ЕВРЕИ.ЗА КАКВИ ОСКАРИ ЗА КАКВИ ЗЛАТНИ ГЛОБУСИ ЗА КАКВИ АКТЬОРИ ТОГАВА ГОВОРИМЕ.ГОВОРИМЕ ЗА ЕВРЕИСКИ ИЗМАМНИЦИ.
9
3
 
7
 
! Отговори
joro преди 13 години
Родена е на 9 юни 1981 г. в Йерусалим, Израел, но когато е на три години семейството ѝ се премества в САЩ. Първоначално през 1984 г. семейството на Натали Портман се заселва в щата Вашингтон. През 1988 г. те се преместват в Кънектикът, а през 1990 г. отиват да живеят за постоянно в Лонг Айлънд, Ню Йорк.
8
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"ОСКАР" ДА СЕ ПРЕИМЕНУВА НЕЗАБАВНО НА "ЕВРЕИ""ЗЛАТЕН ГЛОБУС" ДА СЕ ПРЕИМЕНУВА НЕЗАБАВНО НА "ЕВРЕИСКИ ГЛОБУС"
7
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НА СНИМКАТА ЕВРЕИСКА КУ4КА
6
10
 
17
 
! Отговори
ИЗМЕТ ЕВРЕИСКА преди 13 години
ЕВРЕИСКА мрежа" оплете Златните ЕВРЕИСКИ глобуси.ЕВРЕИ НАГРАЖДАВАТ ЕВРЕИ.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
жалка история
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Яко рекламират фейса.Заприлича на комунизЪма.Поръчков филм с поръчкови награди.И сураттефтера е ***.Умните нямат работа в сураттефтера.
3
4
 
13
 
! Отговори
sas преди 13 години
датчаните правят страхотни филми. напоследък гледам доста скандинавско кино и смятам, че е много- много добро. нищо общо с холивудските бълвочи.
2
6
 
26
 
! Отговори
kai преди 13 години
Браво на Натали Портман, сега и Оскар!
1
3
 
23
 
! Отговори
ъ преди 13 години
ОК, няма лошо човека да си направи поръчков филм за себе си за няколко милиона, ама от какъв *** този филм дори бива предложен за каквито и да е награди.....