Холивуд отменя филмови премиери в Япония

Сюжетите са неуместни след земетресението в страната
Обновена: 15 мар 2011 15:34 | 15 мар 2011 15:33,
9
Холивуд отменя филмови премиери в Япония
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Холивуд преустанови прожекциите и отложи премиерите на филми в Япония, чийто сюжет е неуместен след земетресението в Страната на изгряващото слънце, съобщи ИТАР-ТАСС.

Отложена е японската премиера на филма "Ритуал". В него Антъни Хопкинс изпълнява ролята на свещеник, който има способността да прогони дявола от хората. Решението е взето предвид "трагичния обрат на събитията в Япония", се казва в официално изявление на компанията "Уорнър брос".

Наскоро бе оповестено, че се преустановяват прожекциите на друг продуциран от нея филм - "Светлина в тунела", заснет от Клинт Истууд. Действието във филма започва с ретроспекция на последствията от цунами в Югоизточна Азия.

"Сони пикчърс" отложи планираната за 1 април премиера на филма "Битка Лос Анджелис: Световна инвазия" в Япония. Макар филмът да описва катастрофалните последствия от нападение на извънземни в американския мегаполис, японските зрители могат да направят сравнение с действителността в родината им.

Холивуд си дава сметка, че на жителите на Япония сега не им е до развлекателни филми. Приходите от анимационния филм "Рапунцел и разбойникът", чиято премиера в Япония се състоя наскоро, са едва 1,75 милиона долара.

До земетресението приключенският детски филм "Хрониките на Нарния: Плаването на "Разсъмване" събра 19 милиона долара приходи от прожекции в японските киносалони, а сега зрителският интерес към него е намалял с 66%. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Японияхоливудпремиери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Остава да им пуснат "Потъването на Япония" от '73 година:
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Японците сега такъв филм гледат че не им трябва американското кино.
5
0
 
12
 
! Отговори
ЕВАЛА преди 13 години
НА ЧЕТВЪРТИ КОМЕНТАР. ТОВА Е ИСТИНАТА
4
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
егати глупоститеОтменят, щото ги е бъзе, че сега никой няма да ги гледа и ще загубят кинти. Въобще не им пука за чувствата на хората. Вижте само какви филми спират - за екзорсист, за извънземни, и най бруталното - спират филма на Клинт Истууд, който е за надеждата след подобно събитие - тоест най-подходящия възможен филм да дават в случая. Ама понеже сигурно очакват 20-30% по-ниски приходи и вместо да вдъхнат надежда на хората...лицемерно се правят на загрижени. Пфу, плуя на тези "бизнесмени"
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Pone sega znam koi dva filma da tyrsia :)
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не мисля, че на някой в Япония в момента, а и в близките, и не чак толкова близките дни и седмици ще му бъде до "Рапунцал" или каквото и да било друго.
1
0
 
33
 
! Отговори
`123 преди 13 години
To само до кино им е сега..