Кой засне най-добрата история...

За 10-ти път ще се проведе конкурсът за късометражно кино Jameson
Обновена: 25 фев 2012 17:59 | 20 фев 2012 13:16, Петя Славова
0
Кой засне най-добрата история...
Миналогодишният победител от конкурса Павел Веснаков. Снимка: София Филм Фест

Вече са ясни кои ще са филмите, които ще се състезават за наградата от 6000 евро от конкурса за късометражно кино Jameson. Събитието е част от София Филм Фест и тази година ще се проведе за 10-и юбилеен път.

Комисията, която избра филмите са актьорът и режисьор Камен Донев, киноведът Геновева Димитрова, актьорът Мариан Вълев, операторът Крум Родригес и миналогодишният победител Павел Веснаков.

Селектираните заглавия са „Адаптация” на Петя Златева, „Баща” на Иван Богданов, „В крак с времето” на Антон Патралев”, „Жълто куче” на Мария Николова, „Олег Тянков – художникът живопис на Владимир Андонов, „Отивам в Италия” на Ивайло Марков, „Резерват „Северозапад” на Пламен Николов, „Сутрин” на Неда Морфова, „Че сме се видели” на Яна Таваниер, Стефан Кръстев и Андрей Гетов, „Ясловина” на Михайло Коцев”,”Merci” на Господин Неделвчев – Дидо, и „Rew Day” на Свилен Димитров.

Сред миналогодишните победители са утвърдени в киното имена като Драгомир Шолев, Николай Тодоров, Петър Валчанов, Светла Цоцоркова, Иван Русев, Андрей Паунов и Борис Деспотов.

Всички 9 филма, спечелили Наградата Jameson на София Филм Фест, ще бъдат на 16-ото издание на фестивала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари