Ново кино от Румъния и България

Предварителните прожекции от 16-ото издание на София Филм Феста за 3 март
3 мар 2012 13:11, Петя Славова
2
Ново кино от Румъния и България
Кадър от "Смъртта на господин Лазареску". Снимка: София Филм Фест

Ако сте пропуснали вторият филм на Камен Калев "Островът", имате възможност да го видите в Дом на киното на 3 март от 16.00 часа.

Филмът, който е част от предварителните прожекции от 16-ото издание на София Филм Фест е с участието на Летисия Каста и Туре Линдхарт. Софи и Данийл живеят заедно в Париж. Въпреки, че всичко между тях изглежда перфектно, Данийл е раздразнителен и затворен в себе си... Софи го изненадва с ваканция на морето в България. Стъпвайки на българска земя, тя изумена научава, че това е родината на Данийл...

Бг маратонът продължава в 18,30 часа с „Корави старчета“ - последният режисьорски проект на Пламен Масларов (сърежисьор Ивайло Пенчев). В едно малко село отвъд кльона, близо до морето са останали живи само седем „корави старчета” – бохеми и майтапчии. След погребението на последната бабичка им хрумва щурата идея да си наемат „леко момиче” и да си направят купон с танци-манци, или както те му казват – жур. Момичето, което наемат е уволнено от стриптийз бара в съседното градче. То идва при старците заедно с малкото си момченце.

В 20,30 часа можете да гледате филма на Кристи Пую „Смъртта на г-н Лазареску“ (прожекцията е в рамките на инициативата „София Филм Фест за учащи“ и входът е безплатен за ученици и студенти). Една нощ, измъчван от гадене и главоболие, г-н Лазареску се обажда на бърза помощ. Съпровождан от Миоара, която е медицинско лице, той тръгва по мъчителния път към края. Прехвърлят го от доктор на доктор – пренатоварени и изтощени от многото работа, от болница на болница – задушни и пренаселени с пациенти, докато животът му бавно гасне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tva dobre... ama s kim karda6iqn kvo stava?