Как празнуват пожарникарите...

Още един ден от програмата на София Филм Фест
4 апр 2012 12:01, Петя Славова
0
Как празнуват пожарникарите...
Кадър от "Ако искам да свиря, аз свиря". Снимка: София Филм Фест

  „Ако искам да свиря, аз свиря“на Флорин Шербан e филмът от програмата на София Филм Фест, който може да видим от 16.30 часа на 4 април в Дом на киното. Историята - На Силвиу му остават 5 дни преди освобождаването от дома за малолетни престъпници. Но майка му се завръща след дълго отсъствие, за да отведе брат му със себе си. А Силвиу го е отгледал като свой син… Освен това младежът се влюбва в социална работничка. Той затваря очи – времето изтича през пръстите му, а емоциите го завладяват. Сега вече всичко може да му се случи…

От 18.30 часа в рамките на иницативата София Филм Фест за учащи ще бъде представен филмът на Милош Форман „Пожар, момичето ми“. В провинциален град се провежда годишният бал на пожарникарите доброволци. Раздават се награди, избира се кралица на красотата и се почита шефът, който се пенсионира. Спектакълът се движи напред под мотото „Какво още може да се обърка” и пред очите ни хаосът завладява тълпата, в която всеки със сляпа надежда и глупост търси най-доброто за себе си.

 „Един особен ден“ на Еторе Скола е с начален час 20.30 8 май 1938 г., последният ден от посещението на Хитлер в Рим. Скромна жилищна кооперация. Кратка среща между Антониета – повяхнала домакиня, съпруга на фашист активист, майка на шест деца, и Габриеле – говорител от радиото, интелектуалец и гей, обречен от режима да напусне града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари