"Джанго без окови" - поредна кървава приказка на Тарантино

Режисьорът обмислял проекта от 13 години
16 юли 2012 10:02, Петя Славова
0
 "Джанго без окови" - поредна кървава приказка на Тарантино
Снимка: Reuters

 Куентин Тарантино представи 8-минутен откъс от бъдещия си филм "Джанго без окови" на изложението "Комик-он" в Сан Диего. Режисьорът сподели, че обмислял идеята за новия проект от 13 години, предаде Асошийетед прес.

Действието във филма "Джанго без окови" ("Django Unchained") ще се развива през XIX век. Главният герой - чернокож на име Джанго, бяга от робовладелеца си Калвин Кенди, който организира боеве до смърт между робите. Беглецът по-късно решава да се завърне в имението на Кенди, за да спаси жена си, пише БТА.

Джейми Фокс играе ролята на Джанго - освободен роб, който се съюзява с германски ловец на глави /австрийския актьор Кристоф Валц/. Двамата трябва да освободят от плантацията на злия собственик /Леонардо Ди Каприо/ съпругата на Джанго /Кери Уошингтън/ и приятелката на германеца.

Откъсът на "Джанго без окови" показва характерните похвати на Тарантино като режисьор - типично кървава приказка с много насилие и дъжд от куршуми, необикновени приятелства между различни по характер герои, култов диалог, уникална ретро музика- фънк от 70-те години на миналия век.

Всичко това съчетано с типичните уестърнови визии от 19-ти век. Новият проект на Тарантино е уестърн от времената на робството в Америка. Продукцията е в духа на спагети уестърните на Серджо Леоне, но заснета в типичния за твореца нео-ноар стил.

Световната премиера на "Джанго без окови" е предвидена за 25 декември, а българската - за 18 януари 2013 г. Филмът е девети за Тарантино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: фестивалтарантинокино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари