"Балканска музика" ще озвучи началото на Киномания

Тазгодишното издание ще премине под мотото "В сегашно време"
4 сеп 2012 08:41, Петя Славова
0

Кадър от филма „Балканска мелодия”. Снимка: Киномания
 С „Балканска мелодия“ ще бъде открито тазгодишното издание на Киномания. Филмът ще разкрие как се е създала формацията „Мистерията на българските гласове“.

Именно с изпълнения на световноизвестния хор ще съпровождат началото на кинофорума. Изпълнителите ще излязат на сцената на Зала 1 на НДК малко преди прожекцията. Датата е 8 ноември.

Продукцията “Балканска мелодя” разказва за откривателя на „Мистерията” Марсел Селие и съпругата му Катрин, които чрез собствената си любовна история откриват споделената си страст към музиката на България и Румъния.

Освен че издадените от него записи на „Мистерията” печелят Грами, Селие прави известен пред света и Георге Замфир, свирил филмовата музика на композитори като Мориконе с прочутата си пан флейта.

Филмът има номинация за най-добър документален филм на Швейцарските филмови награди от 2012 и е копродукция между Швейцария, България и Германия.

Билетите за прожекцията и концерта вече са в продажба. Тазгодишната Киномания ще премине под мотото „В сегашно време” и ще се случи в София от 8 до 22 ноември. Над 50 филма в различни категории са подготвили организаторите.

Сред тях са Фестивал на Фестивалите, Детски филми, Класически удоволствия, Екранизации и Кулинарно кино. Специален фокус в програмата е Фестивалът на френското кино.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари