"Кецове" тръгна към "Оскар"-ите

Филмът е българският претендент за американските отличия
14 сеп 2012 15:19, Петя Славова
45
"Кецове" тръгна към "Оскар"-ите
Снимка: A+Films

Българското предложение за “Оскар” е “Кецове”. Филмът, който е режисьорски дебют на Иван Владимиров и Валери Йорданов, ще се състезава за отличието за най-добър чуждоезичен филм на американската филмова академия, съобщиха от НФЦ.

Историята ни въвлича в бягството на шестима младежи от безвкусното си всекидневие. Героите се срещат на един от малкото останали девствени плажове из българското черноморие. Всеки търси себе си чрез въпросите, които си задава в усамотението си.

Още по темата

Главните роли са изиграни от Филип Аврамов, Валери Йорданов, Ина Николова, Иван Бърнев и други.
Продукцията бе селектирана от Московския международен фестивал в официалния конкурс, където беше удостоен с почетен диплом на главното жури и награда и диплом на руските киноклубове.

Беше показан и на международния кинофестивал в Карлови Вари в програмата „На Изток от Запад", както и на фестивалите в Манхайм, програма competition discovery, и в официалната селекция на фестивала в Маракеш.

На годишните награди на Българската филмова академия 2012 продукцията получи приз за филмова музика. „Кецове" е подбран и за европейските филмови отличия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Всеки търси себе си чрез въпросите, които си задава в усамотението си. "Типично българска картинка. Тук подобен филм няма да спечели отличие заради прекалено банален сюжет.
22
1
 
1
 
! Отговори
Баси шита преди 11 години
Е точно този ли филм?!? Ами - LOL Ама Фицата може да вземе оскар :D
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка година някакъв смешен български филм тръва към я оскари, я нещо друго... само лайла ла... айде холан и чао
20
2
 
4
 
! Отговори
Vi преди 11 години
Този смешен филм?!?
19
4
 
5
 
! Отговори
К преди 11 години
Принципно съм позитивен към новото Българско кино, но този филм заедно с Островът са уникално слаби. Типично за остарялото БГ драма кино - 95% мълчание озвучено с драматична музика и 5% дървени диалози. Някак си нашите режисьори не искат да бягат от този стереотип което е много, много жалко. Малко по разчупени сценарии с добра режисура и нормални диалози биха били в пъти по-добри. Ето един Love.Net или ако щете дори ТИЛТ са доста по-добри.
18
4
 
5
 
! Отговори
small преди 11 години
гледахме филма с жена ми и много ни хареса. един от най-добрите нови български филми. наистина не разбирам защо има толкова много негативни мнения за филма, имам чуство че тези които са ги писали дори не са гледали филма, а от характерната българска злоба се изсират на метеното.
17
1
 
2
 
! Отговори
:-) преди 11 години
До До 5Номер 15-и съгласен съм с теб, че без да се гледа не трябва да се коментира, ама много си груб. Защо трябва да я обиждаш женицата.Гледах го филма и моето лично мнение е, че е много слаб.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледах филма! Естествено го дръпнах от нета. Не бих се осакатил да дам пари понеже предполагах, че е ултра ***! Пуснах го... Майко мила!!! Неестествените диалози толкова дразнят, че спрях филма след няма и 20 минути!
15
2
 
7
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
Данко, фабулата и идеята на "The Beach" е абсолютно различна. И дума не може да става това да е римейк. "The Beach" е нещо като социална антиутопия. С цяла палитра от взаимоотношения и пластове на историята. Да не говорим за чудесната му музика, операторско майсторство, як кастинг и природни картини."Кецове" е едноизмерна *** с много плоски и недоизградени образи. На всичкото отгоре е ужасно предвидим и немащабен. Разглежданата тема там е много далеч от утопия.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ти явно си ги биеш на леля ти КОЙНА от ЛЙОВ.НЙЕТ и си върл застъпник на БГ кино по тази причина :)
13
3
 
9
 
! Отговори
Данко преди 11 години
Явно са забравили да споменат, че това е българския римейк на уникалния преди време филм с Ленордо ди Каприо "Плажът". Човек може само да се чуди защо се опитват да копират нещо, което не може да се копира. Побългарили няколко ситуации в сюжета и тръгнали за Оскар. На това се вика "На гол тумбак - чифте пищови".
12
1
 
0
 
! Отговори
терминатор преди 11 години
Ще си намери всеки един от тях стойката,въпрос на време.:) истина е,че голяма част от проблемите идват от обувките.Успех :)
11
1
 
5
 
! Отговори
proffessional преди 11 години
ZERO chance.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то и бай *** тръгнал по европа така;)Този филм не е нещо особено дори за бг нивото. В последните 3-4 години имаше поне 3 по-добри бг филма. Просто сега този се е случил в определения от регламента период, предполагам. Без да плюем излишно, много сме далече от истината. Доста годинки развитие ще ни трябват още, за да стигнем някакво по-прилично ниво (за документалното бг кино не важи това - там има проблясъци и сега). Важното е, че се опитва. Но журналягите по-леко с гръмките заглави
9
17
 
32
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
Този филм е колосален ***. Носи типичните черти на всяко произведение от новата българска кино вълна: - трагична актьорска игра,- отвратително озвучаване,- плоска фабула, - крещяща неестественост на диалозите.По никакъв начин не можем да бъдем конкурентни на сериозното европейско, азиатско и южноамериканско кино. По никакъв начин.
8
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като са тръгнали да не се връщат. Глупав филм определено!
7
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
филмът не е лош, може би е един от подходящите заглавия, които да пратим, но за съжаление няма шанс пред световните имена. За какво се пънем
6
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Naj-mnogo da spe4elim zlatna malinka.
5
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оскар за най *** сценарий и най лоша актьорска игра.ха-ха
4
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напоследък се наводни с "качествено" българско кино. Този филм не съм го гледала (даже не съм гледала нито един български след падението "Мисия Лондон"), но не очаквам много ако се съди по трейлъра. Освен някакви анорексични нимфоманки, пруващи и пушещи мъже и лошо озвучаване не знам какво друго предлага новото БГ кино.От цялата бълвоч единственото новопроизведено и стойностно нещо за мен е "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде"