"Чужденецът" с награда на фестивал в Манхатън

Дебютът на Ники Илиев бе обявен за най-добър чуждестранен филм
13 ное 2012 15:25, Петя Славова
7
 "Чужденецът"  с награда на фестивал в Манхатън
Режисьорът на филма Ники Илиев. Снимка: Булфото

Пълнометражният дебют на Ники Илиев "Чужденецът" спечели наградата за най-добър чуждестранен филм на Международния филмов фестивал в Манхатън, съобщиха от разпространителската компания.

Режисьорът, продуцент и актьор Ники Илиев е присъствал на награждаването в Ню Йорк и е бил изключително развълнуван от високото признание.

Миналия месец  филмът, който е гледан от близо 60 000 зрители, получи наградата на публиката на кинофестивала
"Златната роза" във Варна.

"Чужденецът" разказва за комичните преживявания на един французин в България и неочакваната му среща с Магдалена - селско момиче с буен нрав и не особено изискани обноски.

Следва грандиозен сблъсък на култури и поредица от комични ситуации в двата края на Европа - от село Лещен до Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този младеж е абсолютно бездарен, дължи "славата" си на татенцето, жалко, че такива хора изобщо не им го казват в очите, явно всички около него са лицемери, които поддържат "имиджа" му, а той е решил да не обръща внимание на това, което се говори за него, защото има "достойнство" - порочен кръг
6
3
 
5
 
! Отговори
Om Ram преди 11 години
Симпатично, приятно наивистично-романтично филмче е направил младежът. Добър дебют и заслужена награда! Поздравления!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Филмът не е лош. На моменти е доста по-смешен от разни американски суперпродукции. Браво на авторите и актьорите. И защо се изказвате ,като не сте гледали не разбирам?!
4
4
 
6
 
! Отговори
Набор преди 11 години
Виждал съм Ники един-два пъти, разменяли сме по някоя приказка, стори ми се доста свестно момче. Гледах му и филма скоро и мисля, че за дебют е приличен. Още повече, че те оставя с едно положително чувство след края. Така че, да не обръща внимание на злите язици. Мир вам!
3
4
 
4
 
! Отговори
хейтър №3 преди 11 години
Мислех да напиша нещо хейтърско, ама са ме изпреварили....Сега сериозно - не съм гледал филма, но браво за наградата - явно има нещо в него, ще го гледам
2
5
 
7
 
! Отговори
БГ68 преди 11 години
***, вероятно си изкарал българите простаци и *** на фона на "великите" французи, и това ти е донесло слава.. Велик си Н.И. Защо не направи филм за тъпия френски селянин и хубавата българка...?По лесно е да излагаш собств. си нация. Вероятно си черпил истории и случки от селендурските си корени. Хич и не се връщай от там където си, *** такова. :((((
1
5
 
14
 
! Отговори
Киноман преди 11 години
"Чужденецът" е най-слабият и долнопробен филм, който съм гледал. А аз съм гледал хиляди - от всякакви жанрове и националности. Ужасяваща актьорска игра и титанична неправдоподобност на фабулата. Няма едно качествено нещо в този ***. Не знам какъв е този фестивал, но щом са дали награда на това недоразумение, значи е out of the fuckin game.